Pentru ca a fost editat cand au tras Biblia ver 1.0 in jurul anului 300.
Toate celelalte religii vechi au o ditamai povestea despre cum a fost facuta lumea.
N-ai inteles sensul intrebarii.
Eu intrebam din ce cauza teoriile vechilor filozofi greci erau mult superioare fata de ceea ce a "inspirat" Dumnezeu in Biblie?
Erau marii filozofi mai bine pregatiti si mai inteligenti decat Dumnezeu?
Nu prietene, nu ai cum sa faci comparatia asta, pentru ca bibiliei ver 1.0 i-au fost scoase povestioarele astea.
Asa ca nu stii ce compari... Ai un termen si anume filosofii. Dar din celalalt termen, este amputata o mare poveste. Cum sa le compari sa aflii o cauza?
Ba eu stiu clar ce compar, eu compar prostioarele din textul Genezei cu raspunsurile pe care le-a gasit filozofia elenista cu privire la probleme esențiale ale existenței, asupra ordinei cosmice sau a naturii omului. Si zau ca Geneza Biblica pute a prostie in comparatie cu felul in care au vazut aceleasi lucruri Marii filozofi ai Greciei antice.
Asa ca intrebarea este clara!
Am impresia ca tu tii neaparat sa ai un monolog.
Ma pot opri daca vrei.
Repet. Eu spun ca Geneza nu e completa. A fost editata. Nu e originala.
Compari niste curente filosofice cu o brosura.
Ce vrei sa iti iasa?
Ai inteles si raspunsul meu?
Eu am inteles ce spui tu, dar noi la fel ca toata lumea, cand e vorba de Geneza ne referim la atat cat este ea in Biblie, si nu la lucrarile stiintifice in domeniul astrofizicii sau al Stiintelor Naturii. Am dat exemplul cu filozofii Greciei antice pentru ca si capitolul Geneza din Biblie este luat din Filozofia populara a Greciei antice.
Tu ai inteles raspunsul meu?
Am inteles raspunsul tau.
Insa nu inteleg de ce este atat de rau ca religiile sa se inspire din ce a existat in teren. Unde spune ca trebuie sa fie o cu totul noua interpretare a tot ce exista?
Pana si cercul luminos al sfintilor din icoane sa zicem a fost luat de la egipteni.
Nu e de loc rau faptul ca miturile religioase au fost inspirate din ceea ce era "in teren", raul, adica minciuna, incepe acolo unde "culegerea datelor" din teren este atribuita Creatorului, si sa nu mi spui mie ca pastorii primitivi erau Creatori, asa cum de exemplu sunt astazi oamenii membrii ai societatii mantuitoare din tarile dezvoltate, care corecteaza genetic "lucrarea (gresita) a lui Dumnezeu"!
Trebuie sa comentez un lucru. Mai ales NT este inspirat din filosifia greaca (Logos & Iad cel putin) ce ma fac sa concluzionez ca daca cineva avea de invatat, era Dumnezeu (sau cel putin oamenii sai) decat erau grecii.