| AvalohAlyn a întrebat:

Poate Biblia schimba vieti in bine?

Răspuns Câştigător
| danay72 a răspuns:

Da,adevarul biblic poate transforma in bine viata cuiva. Avem exemplu pe Saul din Tars care era un persecutor al crestinilor si care s-a schimbat, devenind apostolul Pavel. Iar azi multe persoane isi schimba personalitatea devenind ascultatori de normele lui Dumnezeu. Isaia2:4

| Delmoniko a răspuns (pentru danay72):

Intrebarea era daca biblia poate schimba vieti in bine. Nu a conchis nimeni ca biblia este adevarata sau ar contine vreun adevar metafizic. Un exemplu nu conteaza. Cu o singura floare nu se face primavara.

| danay72 a răspuns (pentru Delmoniko):

Peste 8 milioane de oameni si-au schimbat viata in bine. Pe situl jw.org seciunea materiale video e un fimulet,, ajutor pentru detinuti,,, cred ca il gasesti la pagina 6.

22 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Buna.
Iti dezvolta gandirea.
Pa, pa.

| OnuOnulică a răspuns:

Nu.

| Holiday a răspuns:

Da. Popii si in general liderii religiosi o duc foarte bine. Iar pentru cei crestini Biblia este principalul instrument de manipulare a fraierilor.

| fllu07 a răspuns (pentru Holiday):

Dar te-ai intrebat daca popii respecta Biblia?
sau daca in biblie scrie sa faci ce fac popii?

| Holiday a răspuns (pentru fllu07):

Dar ai idee ca liderii vostri din SUA sunt actionari la o fabrica de armament?
(Parca esti iehovist, sper sa nu ma insel)

| fllu07 a răspuns (pentru Holiday):

Cu ce dovedesti?

| Doub a răspuns:

Pe mine m-a schimbat.

| Pricked a răspuns:

Desigur. Mereu rad cand citesc din ea. xD

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Da, fiindca este Cuvantul lui Dumnezeu, nu al oamenilor. Am vazut ce ne ofera practicile si gandirea imperfecta a omului. Iata rezultatul societatii instrainata de Dumnezeu. Multi spun ca sunt crestini dar dupa cum vor ei, nu dupa cum pretinde Dumnezeu. Desigur toti suntem pacatosi, ca urmare a neascultarii primilor oameni perfecti creati de Dumnezeu, dar si chiar imperfecti fiind Dumnezeu doreste sa ne duca la perfectiune, si ne invata ce ne este de folospentru a fi comlet echipati si pregatiti pentru orce lucrare buna (2Timotei 3:16, 17). Biblia este singura carte care poate sa ne modeleze pozitiv, dar este important ca noi sa vrem dintr-o inima sincera.

| Delmoniko a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Deci ai recunoscut doua prostii si un mare adevar. Faptul ca biblia e cuvantul lui dzeu si ca toti suntem pacatosi sunt mari prostii. Ca omul e imperfect e un mare adevar.
Niciun zeu sau biblie nu te va ajuta sa te cunosti pe tine insuti. Au incercat misticii (mult mai revelati si intelepti decat circarii care au scris biblia), au incercat si filosofii. Cel mai bun raspuns e sa cauti.
Tu esti zeul cel mai puternic si doar tu iti poti schimba viata in bine sau in rau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai mult "nu" decat "da".

| AndreiM77 a răspuns:

Da.

| AdiTorrent7 a răspuns:

Referitor la chestiunea preotiei, confirma preotia de la începutul pana la sfârșitul ei.

| DeusCorrupti a răspuns:

Ar fi ideal să respecți regulile acestei religii ce țin de moralitate, ele sunt reguli generale ce te formează ca om, și da poate schimba și vieți în bine, mie mi-a schimbat-o, după ce am văzut atâtea erori am devenit ateu si am învățat să analizez ceva foarte bine inainte de a lua o decizie.

| Sl1pKnoT a răspuns:

Pe a mea sigur a reusit. Dupa ce am citit biblia am devenit ateu.

| alexandru1234567890 a răspuns:

Da si nu depinde de cine tii cont cand citesti pentru ca se contrazic intre ei cei care au scris-o. Daca tii cont de cele rele te influenteaza in rau si invers.

| killer212121 a răspuns:

Da,si nu numai din puncte de vedere religios.

| Smarandescu_Ana_Maria_1998 a răspuns:

Dupa parerea mea, este singura Carte care poate. Ar fi o prostie sa iti impun punctul meu de vedere, dar te invit sa o citesti ca sa ajungi propria ta concluzie despre Biblie.

| CarlSagan a răspuns (pentru Smarandescu_Ana_Maria_1998):

Daca biblia e singura carte care poate schimba in bine inseamna ca tu n-ai citit niciodata.Stii ce e un abecedar? manual? Astea te schimba in rau sau cum? Am citit biblia si am gasit incredibil de multe crime si multa rautate! Intr-adevar m-a schimbat in bine, m-a facut ateu! laughing