Jocurile video sunt modul cel mai bun in care putem intelege si explica realitatea.
Poti sa dezvolti ideea? Suna interesant.
Nu stiu ce sa zic, posibil. Realitatea lui sa fie un intreg iar realitatea noastra sa fie doar o parte infima din acel intreg, da. Diferenta de complexitate ale celor doua realitati ar trebui sa fie enorma(parerea mea).
Nu nu poate fi, pentru ca in orice realitate, Domnul Nimeni, care locuieste in Ceruri, adica Niciunde, si este atat de omniprezent ca si Nimicul care exista oriunde, totusi nu poate fi omnistient si omnipotent pentru ca aceste calitati le pot avea doar acele persoane care exista in realitate, dar nu si in realitatea inchipuita, pentru ca acolo pot exista doar sub forma de inchipuire
Tu existi intr-o dimensiune, jocul tau in alta.e normal ca in joc sa fii atat de "omnipotent si omniscient" cat iti permite realitatea jocului, care interesant tot de un om limitat a fost creat... Dar cu Dumnezeu nu crezi ca realitatea e alta?! El a facut lumea si tot ceea ce exista, deci culmea ar fi fost ca daca pe om l-a limitat in timp si spatiu sa-l fi facut asa doar pentru ca nu putea mai mult.
Dumnezeu e nelimitat in timp si spatiu, deci nu exista dimensiunea ta si dimesiunea lui Dumnezeu! Dumnezeu e pretutindeni in tot si in toate...omul este doar o farama a creatiunii Sale!
Cred ca ne depaseste ( cu mult ) puterea de intelegere aceasta chestiune. Plus daca analizezi ceva mai atent analogia ta cu SIMS 3 vei vedea ca nu esti omnipotent ci trebuie sa te supui unor reguli de joc, pe cand Dumnezeu spune (de obicei nu dau citate din Biblie dar nu-s ce am azi) "Toate imi sunt ingaduite dar nu toate imi sunt de folos". Si apoi se spune ca Dumnezeu este rege peste Imparatia sa deci putem presupune ca are toate acele calitati si in realitatea Lui.
Este si un film care impartaseste un concept asemanator. "The Thirteenth Floor" se numeste.
DeProfundis99 întreabă: