| Narfundo a întrebat:

Poate fi Iisus comparat?

10 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Ochii Lui erau ca para focului; capul îl avea încununat cu multe cununi împărăteşti şi purta un nume scris pe care nimeni nu-l ştie, decât numai El singur.
Era îmbrăcat cu o haină înmuiată în sânge. Numele Lui este: „Cuvântul lui Dumnezeu." http://www.youtube.com/watch?v=fvgvkK1YnP0&feature=related

| MMihai a răspuns:

Da cu alți zei /dumnezei.

| anonim4565 a răspuns:

Nu.e ifinit in tot ce e frumos fata de noi.

| doctorandus a răspuns:

Alura de basm a Bibliei apare însă nu numai în Vechiul Testament, căci o regăsim și în Noul Testament, unde, de exemplu, Iisus și Fecioara Maria sunt descriși de către Apocalipsă într-un cadru po***t de „balauri roșii cu șapte capete și zece coarne" ca pe niște persoane fabuloase; de ex., Iisus are „păr și cap alb ca lâna și ca zăpada, picioare ca arama arsă, glas ca vuietul apelor, ține în mâna dreaptă 7 stele și din gură îi iese o sabie ascuțită cu 2 tăișuri", „fața lui e ca soarele când strălucește în puterea lui", „e așezat pe un nor alb iar pe cap are o cunună de aur și în mână ține o seceră ascuțită, dar este și călare pe un cal alb".

Acesta este un citat de pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Biblia

| 4b a răspuns:

Cu cine? cu saracu' om pacatos? perfectiunea cu defectul...cu alti zei? neputinciosi in fata Lui...

| martzian a răspuns:

Daca te referi la viata Lui pe pamant, la viata in trup de om, El insusi ne cere sa ne comparam, sa il luam drept etalon.

"Mat 11:29 Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre."

Daca, pe de alta parte, te gandesti la dumnezeirea Lui, orice comparatie e ridicola si jenanta - cel putin pentru cel ce are un minimum de cunoastere de Dumnezeu...

| DyNo a răspuns:

Da, poate fi comparat, cu un om, avand in vedere ca este un zeu antropomorf!

| Pisicutaaaa a răspuns:

Nu.

| miriam18 a răspuns:

Nu cred El este Sfant

| Florisa a răspuns:

Da ar putea fi comparat cu oamenii...care traiesc o viata asa cum ne-a invatat El s-o traim...