| DomnulIsusecaleacatrecer a întrebat:

Poate mulţi din voi nu credeţi în Dumnezeu aşa eram şi eu dar acum am realizat ca fara Dumnezeu nu se poate face nimic. Dumnezeu poate face multe fara ajutorul nostru dar omul fara Dumnezeu nu poate face nimic.Aş vrea sa pun o întrebare şi va întreb aşa.De ce în ziua de azi nu prea se mai crede în Dumnezeu? Şi lumea trăieşte mai mult în pacat şi fara cuvântul lui Dumnezeu ştiu ca mulţi o sa ziceţi ca nu exista Dumnezeu

16 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Eu cred in Dumnezeu, dar... nu cred in Biblie, Coran, Vede, etc.

| sabin89 a răspuns:

"fara Dumnezeu nu se poate face nimic"
Cum nu se poate face nimic? Crezi că ăștia care fabrică arme nucleare sunt ajutați de Dumnezeu să le fabrice?

| ania a răspuns:

Nu crede ca nu vrea.

| RAY a răspuns:

Minti, 95% dintre romani cred in dumnezeu, tot ce ai scris acolo este o minciuna
https://www.digi24.ro/......ica-918855

suntserios
| suntserios a răspuns:

"De ce în ziua de azi nu prea se mai crede în Dumnezeu?"

Pentru ca oamenii sunt mai educati

| MeisterSchnitzel a răspuns (pentru suntserios):

Printre cei mai educați oameni pe care-i știu (cel puțin în domeniul științelor umaniste) cred în Dumnezeu.

| suntserios a răspuns (pentru MeisterSchnitzel):

Printre cei mai educați oameni pe care ii știu eu cred că religia e o făcătură pentru manipularea meselor

Bănuiesc că sunt oameni ce n-au vreo tangență cu istoria ori filosofia, ci mai degrabă niște subingineri cu un caz grav de ultracrepidarianism.

Sau inteleg stiinta...

Gata, mi-ai dat link de pe wikipedia, sunt convins.

Vorbesc cu fiecare pe nivelul lui.

Fix la temelie mi-ai dat-o acum. Un răspuns așa elevat in care mi ai zis cât de jos e nivelul meu. Gata, renunț la știința, religia all za way.

| mastadont a răspuns:

Se poate trăi foarte bine și fără dumnezeu, eu trăiesc de peste 10 ani fără să mă mai raportez la acest concept inventat și uite că încă nu m-a trăznit, ba chiar o duc cu mult mai bine ca înainte.
Cât despre credință mi se pare și normal ca lumea să nu mai creadă, o dată ce știința evoluează rămân tot mai puține cotloane în care acest dumnezeu să se ascundă și inevitabil oamenii au ajuns să fie mai educați și au pierdut mult din ignoranță. Renunțarea la credință mi se pare un lucru bun, o evoluție pentru umanitate.

| KovacsB a răspuns:

De ce te roade grija de altii?
Vezi-ti de mantuirea ta si ciocu mic.

| vs24636 a răspuns:

Pentru ca s au creat alte religii, alte culturi, alte zvonuri. Omul e liber sa creadă in ce vrea. Faza e ca, nici satana nu poate spune ca nu exista Dumnezeu, nici satanistii. Dumnezeu e lumina vieții noastre, cel putin asa o vad eu.