Sunt destui care dupa ce mor sunt incinerati. De vedete doar se vorbeste mai mult si asa afli. Daca vrei sa te convingi, poti merge la crematoriu, zilnic se fac incinerari. Nu e nimic ciudat sa optezi pentru varianta asta.
E o idee foarte buna.
1-Nu mai contează nimic dupa ce ai murit, deci e buna orice varianta.
2-E un obicei, o tradiție.
Nu neaparat partea cu incinerarea mi se pare stranie.
Mai straniu mi se pare de ce ai vrea sa fii uitat? De unde stii ca in 100-150 de ani n-o sa mai stie nimeni de tine? Chiar iti doresti asta? Sa nu mai stie nimeni de tine? De ce?
"În sudoarea feței tale îţi vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care eşti luat; căci pământ eşti şi în pământ te vei întoarce".
Genesa 3:19
Creștinește, cei trecuți din viața asta sunt îngropați...așa se face datorită acestui Cuvânt al Lui Dumnezeu. Dar El va învia orice om la înviere, fie că a fost ars de viu sau sfâșiat de fiare.
Așa cum pilitura de fier poate fi extrasă din nisip să spunem cu ajutorul unui magnet, tot așa particulele trupului se vor aduna precum odinioară, oriunde s-ar găsi.
Fericiți și sfinți sunt cei ce au parte de prima înviere, asupra lor a doua moarte nu mai are putere... spune Cuvântul.
Să trăim frumos, ca niște oameni vii, care în ziua plecării vor trece de la viață la viață, nu la moarte!
Ce e moartea pentru cel neprihănit? Un somn, nu o moarte.
Nu vă supărați, dar argumentul dvs. conform versetului din Geneza 3:19 este, fara indoiala, greșit, deoarece este interpretat.
Te întorci in pământ cu și fără incinerare, plus ca oasele tale se vor dezintegra în cele din urmă și vor deveni la fel de țărănești.
Chiar și fosilele și mumiile vor fi în cele din urmă pulverizate sau defalcate pe parcursul a milioane (sau miliarde) de ani.
După cum se spune, coate la cenușă, oase la praf!
În plus, nu am văzut oameni vizitând mormintele oamenilor obișnuiți, poate doar mormintele celor care au lăsat ceva în urmă, dar tu, care n-ai lăsat nimic în urmă, cine îți va săruta oasele?
În ceea ce privește amintirea, există internetul și acolo puteți vedea si ce fel de persoană era X-ulescu, care erau gândurile ei etc.
De exemplu, îmi amintesc de un anumit Bogdan Ivasciuc prin această întrebare, cu condiția ca acest om să fie recunoscut prin înțelepciunea sau prostia sa, ceea ce ar însemna că incinerarea, astfel încât oamenii să nu-l mai poată aminti, este ineficientă, dar nu rea.
Dacă ești o persoană religioasă, ar trebui să știi că nu trebuie să te ghidezi după principiile tale în interpretări din biblie, ci de porunci clare precum să nu faci, să nu spui, cu alte cuvinte, orice poruncă dată de Dumnezeu trebuie respectată de creștin.
Nu există nicio poruncă în Geneza 3:19, deci nu ar trebui să vă ghidați viața interpretând dupa bunul plac acest verset.
Mulți creștini sunt obișnuiți să interpreteze textul, motiv pentru care există atât de multe confesiuni creștin-religioase.
De exemplu, desființarea poruncii lui Dumnezeu de a mânca carne de porc, prin interpretarea unui verset, dintr-un context în care nu este păcat sa nu te speli pe maini, te învață să mănânci carne de porc, deși în acest context se face o comparație între impuritatea corpului și impuritatea spiritului și îl consideră pe acesta din urmă un păcat mai mare.
Ce ar fi daca, pe baza aceluiasi text, eu as incepe acum sa fumez?
Doar spunând, nu este păcat ce bagi în gură, nu inseamna ca trebuie sa mananci mov, inseamna ca nu intelegi textul.
Trebuie avut în vedere că păcatele spirituale sunt îndreptate împotriva lui Dumnezeu, pentru ca sunt impotriva creatiei sale, așa că Dumnezeu îți taie picioarele din timp, dar în ceea ce privește păcatele cărnii, adică cele care spurcă trupul, omul singur o face cu mâna sa, adică nu sunt la fel de dăunătoare ca păcatele spirituale, pentru că sunt îndreptate împotriva ta și nu împotriva aproapelui tău.
La asta se referea Domnul Isus.
Cred că dacă acest Isus le-ar spune acum crestinilor că nu este un păcat să te masturbezi, toti sau daca nu majoritatea crestinilor s-ar masturba.
Specia umană este atât de rea și defectă, atât de departe de adevărata credință a lui Avraam, încât are nevoie de un sfetnic care să o lumineze, să discearnă binele de rău, de la stânga la dreapta.
Nu, nu este ciudat, practic incinerarea înseamnă purificare prin foc, este o metodă de a pleca într-o forma demna din lume fără să te mănânce viermii. Dacii practicau incinerarea.
http://www.incinerareamurg.ro/
Nimeni intreg la cap nu vrea sa-si dea sau sa i se dea foc! Vedem bine zilele acestea ce moarte cumplita si ce tragedie inseamna incinerarea unor oameni neajutorati din neglijenta, nepasarea si incompetenta "autoritatilor".
Trupul omenesc trebuie sa fie Biserica sau Templu al Duhului Sfant, asa cum ne invata Biblia, in care noi ne rugam, ajutati fiind de Duhul Sfant, caci Acesta se roaga pentru noi cu suspine, noi nestiind bine cum sa ne rugam. Deci sa fim Biserica a Duhului, iar nu pestera de talhari sau capiste draceasca si plina de necuratii! Sa nu dam foc Bisericii care este trupul nostru, ci sa ne straduim sa dobandim intr-o cat mai mare masura pe Duhul Sfant, incat sa ne induhovnicim si sa implinim cuvantul Domnului, care ne cere sa ne rugam in duh si in adevar. Adevarul nu l-am creat noi, ci l-am primit de la Hristos Dumnezeu, in Biserica Sa, care este "stalp si temelie a adevarului". - 1 Timotei 3, 15
Adevaratele vedete si modele sunt sfintii din sinaxare - elitele duhovnicesti - impreuna cu cel mai mare model, Hristos Dumnezeu. Pe ei sa-i urmam, nu pe "vedetele" din showbiz, si privind cu luare aminte cum si-au terminat viata lor, foarte multi dintre ei prin mucenicie pentru Hristos, sa le urmam credinta, dupa cuvantului Sfantului Apostol Pavel - Evrei 13:7
Trupurile sfintilor sunt cinstite si dupa moarte de Dumnezeu, incat Biblia spune ca El pazeste oasele lor (Psalmul 33, 19), prin care uneori face minuni. Iata de ce cinstim moastele sfintilor: pentru ca mai intai de noi, Dumnezeu le-a cinstit si a facut dupa voia Sa minuni prin ele, fiindca Duhul sufla unde voieste si chiar materia se sfinteste prin Duh.
viki întreabă:
anonim_4396 întreabă: