Sufletul părăsește corpul pentru că virgula corpul este făcut pentru viața asta pământească. Gândește-te că viața este doar un test că la grădiniță, daca îl treci mergi mai departe.
Nu merge exemplu. Da versetul in care zice ''Sufletul părăsește corpul pentru că virgula corpul este făcut pentru viața asta pământească''.
Unde scrie ca ar trebui? Niciunde in Biblie nu scrie că un suflet ar trebui sa tina in viata un trup mort. Tot nu intelegi alegoria cu instrumentul?
Viața este melodia, sufletul este cantaretul, iar trupul este instrumentul. Cum poate un cantaret sa produca muzica la un instrument stricat? Cum poate un suflet sa tina vieze prin intermediul unui trup stricat? Sufletul nu tine in viata trupul ci viază prin intermediul trupului mai bine zis.
Asta dupa ce ziceti voi acolo ca sufletul anima corpul
Corect. Îl animă. Nu e nimic gresit sa zici ca sufletul animă corpul. Dar e incomplet. Sufletul animă corpul cu conditia ca trupul să fie în stare sa fie animat
Sa il luam pe Adam de la inceput fara suflet, ''mort'', Barbosul i-a dat suflet si gata era viu. Amatorisme
Si fara sa vrei afirmi ca Jesus nu a inviat pe nimeni. Ce amator
Si nu mai baga de la tine. Eu pot sa bag ce vreau, ca nu am ceva sa ma contrazica, asa cum aveti voi Biblia
Nu bag nimic de la mine. Efectiv asa este. Sufletul anima corpul in situatia in care corpul este nevatamat. Asa cum spre exemplu corpul lui Adam era nevatamat inainte sa fie insufletit
Prima data da-mi tu versetul in care scrie că sufletul trebuie sa anime tot timpul un corp chiar si daca nu e capabil sa functioneze biologic
Ce? Eu pot sa bag din burta cate vreau, dar voi nu, ca dati peste Biblie.
Nu baga nimeni din burta. Textul biblic ca orice alt text trebuie înțeles și explicat ignorantilor ca tine care nu-l înțeleg. Efectiv te contrazici singur. Spui ca vrei o explicație dar când primești o explicație spui ca "e băgată din burta". Nu știi ce înseamnă să explici ceva?
Ignorant? Asta e tare Eu vreau dovezi din Biblie, amator. Nu poti sa dai explicatii din afara Bibliei
Deci suntem prosti? Nu stim sa citim un text? Dar cum se face ca stim ce citim din ''Harry Potter', Socrate, etc? Eu scriu ca negru e alb si verdele e negru. Dar mintea ta nu poate intelege ce am vrut eu sa zic
Ai intrebeat ceva legat de suflet si ti-am raspuns. Ti-am zis si din Biblie. Toata explicatia mea a fost din Biblie si n-am adaugat nimic de la mine
Nu ai zis nimic din Biblie. Nu scrie nicaieri in Biblie ca ''sufletul''e duce unde se duce cand mori. Se pate deduce ca se duce si cand dormi
De unde pana unde se deduce ca sufletul paraseste trupul cand mori?
Nu afirmam ca sufletul paraseste trupul cand dormim
Am zis eu asta, nu tu. Unde se duce sufletul cand dormi?
Nicăieri. Sufletul ramane in trup când dormi. La fel când ești inconstient sau în comă.
Pai spune-mi si mie daca stii ceva daca dormi, ca ar trebui sa stii, ca sufletul stie. Sau vrei sa zici ca si sufletul doarme?
In momentul in care e in corp sufletul se foloseste de trup sa simta lumea exterioara. Daca trupul doarme sufletul nu se poate folosi de trup
Nu scrie nicaieri, se observa in lumea reala ca asa se intampla. Ti se pare tie ca oamenii sunt constienti cand dorm?
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: