Ambele perspective sunt la fel de tâmpite. De prima nu mă iau acum, poate mai târziu, însă despre zona locuibilă, sau zona Goldilocks cum se mai numește doar cineva cu slabe cunoștiințe științifice ar susține așa ceva, distanțele astronomice se măsoară în unități astronomice sau ani lumină nu în centimetri.
Zona locuibilă are o lățime de 0.8 UA, aproximativ 120000000 de km.
https://www.space.com/goldilocks-zone-habitable-area-life
Indiferent in cat timp a creat universul cine traieste in rebeliune fata de El si dispreț fata de credinciosi rateaza scopul pentru care a fost creat, are o viata fara sens.
Mi se pare mie sau tu mereu te enervezi si ii jignesti pe altii pentru ce fac, ce cred etc.Ti se pare cool sa faci din astea? Ca nu-i.
De la steroizii astia am innebunit
Sigur...
Si ca sa intelegi de ce ma enervez, uită-te si tu ce întrebare am pus eu si ce imi raspunde ania... Ce a inteles ea din intrebarea mea e ca de ce unii cred ca pamantul a fost creat in 7 zile...
Asta e, trebuie sa fim toleranti.
https://scontent.fotp7-2.fna.fbcdn.net/......0605_n.jpg
Nu putem amesteca creația cu evoluționismul.
Dacă Dumnezeu este Creatorul, atunci judecăm lucrurile prin ochii Lui; dacă credem în evoluție, atunci nu-l mai amestecăm pe Dumnezeu.
Dar pentru că eu cred în creațiunea lui Dumnezeu, atunci nu este nimic de mirat din partea Lui.
Dacă citești în Geneza, vei vedea că lumina a fost mai înainte de creerea soarelui și a lunii și a altor astre. Așadar, Dumnezeu nu are nevoie nici de soare și nici de nimic altceva ca să producă lumină și/sau căldură. Nu distanța dintre pământ și soare produce arșița sau ghețuri; ci păcatul.
Nu știu cum era distanța în trecut dintre pământ și soare. Dar chiar și dacă era mai aproape, nimic de pe fața pământului nu era ars de soare. Păcatul îngăduit a adus distrugerea pământului.
Dumnezeu putea nu facă nici soarele și niciun astru ceresc. Dar El a făcut toate acestea ca să ne bucurăm de ele. Mai mult, creațiunea Lui este menită să ne vorbească despre Creator.
A judeca lucrurile spirituale ale lui Dumnezeu cu măsurile, cu știința oamenilor, după modul de judecată al oamenilor, este nebunie.
Ideea e in felul urmator.
Adevarul este lumina.
Prostia si necunoasterea este intunericul.
Demonii pot actiona doar in intuneric, ei fug de lumina.
Demonii sunt terifiati de moarte ca tu sa stii adevarul, si vor face tot posibilul sa reduca lumina, vor face orice sa distruga persoanele care stralucesc.
Intelegi?
Sa fii spiritual si sa crezi in Dumnezeu e una, dar sa fii contra stiintei adica contra luminii si sa spui tot felul de bazaconii cand ai cunoasterea la 2 clickuri distanta e alta, poti detine niste informatii reale si valoroase despre univers, fizionomie, cum functioneaza universul, etc... si aici nu ma refer la tine in mod neaparat, ci la fanaticii care sunt in stare sa-ti dea in cap pentru o parere sau un adevar, sau cei care poarta si au purtat razboaie in numele religiei in trecut, cand de fapt ce vrea dumnezeu cu adevarat e sa ne iubim aproapele si sa traim in armonie cu totii, indiferent de religie.
Efeseni 6:12:
„Căci lupta noastră nu este împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva stăpânirilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești. (Ceea ce se intampal in Londra, si fenomenul LGBT)
Coloseni 1:13:
„El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului și ne-a strămutat în Împărăția Fiului dragostei Lui."
Ioan 3:19-21:
„Și judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele. Căci oricine face răul urăște lumina și nu vine la lumină, ca să nu i se vadă faptele. Dar cine lucrează după adevăr vine la lumină, pentru ca faptele lui să fie arătate, fiindcă sunt făcute în Dumnezeu."
(Asta ce se intampla in lume in principal, oamenii au inceput sa-si piarda moralitatea, sunt tot felul de tradatori, de degenerati de ex: Pedofili, abuzatori, barbati in toata firea, atat de slabi si de ratati incat sunt in stare sa se dea la copii sub 16 ani.
Apoi mai e fenomenul LGBTQ+, transi, persoane bolnave care sunt de acord cu administrarea de hormoni la copii, barbati in toata firea care se imbraca in rochie si se cred femei, degenerati, Hook up culture, school shooting, copii care impusca si omoara alti copii si profesori in scolile din America, oameni bolnavi care te injunghie/impusca pe strada in plina zi(Londra). Te duci ziua acasa, mergi pe strada linistit fara sa n-ai treaba cu nimeni, si te trezesti ca vine unu aleatoriu si iti trage mare glont in cap de nicaieri.
Tot ce scrie in biblie sunt expresii metaforice si se pot interpreta perfect la realitatea in care traim acum, de aceea munca multa si informatia inseamna putere, cat timp faci voia domnului o sa ai o viata frumoasa pentru ca el asta vrea, sa fii muncitor, puternic si cea mai buna versiune a ta.
Nu mai bine ii lasi tu pe altii sa creada ce vor ei si sa nu mai jignesti oameni in felul acesta in public? Principala calitate a unui om inteligent trebuie sa fie aceea ca intelege ca suntem diferiti si avem valori si idei diferite. Daca cineva crede ceva, chiar si gresit dar este ceva ce ii sustine valorile si idealurile si se simte bine crezand acel lucru, trebuie sa il lasam sa se desfasoare
Daca ai 13-14 ani, te inteleg... daca ai mai mult, atunci trebuie sa iti pui serioase semne de intrebare legat de comportamentul tau
Ca esti diferit si ai idei diferite foarte bine, n-am nimic impotriva, dar e o diferență intre a avea idei si concepții diferite si a fi prost gramada.
Te asigur eu ca nu sunt prosti. Stiu oameni religiosi care cred astfel de lucruri si sunt foarte inteligenti. Generalizezi si nu este in regula. Este treaba fiecaruia ce crede. Spre exemplu, eu cred ca de fapt fiintele de pe planeta asta s-au adaptat la conditiile de aici, nu planeta la fiinte
"Spre exemplu, eu cred ca de fapt fiintele de pe planeta asta s-au adaptat la conditiile de aici, nu planeta la fiinte"
Ai 12 ani? Intreb asa sa stiu sa nu mai fac misto de voi.
Eu n-am nicio parere legat de asta pentru că nu mă interesează, dar când am auzit chestia asta cu apropierea față de soare am auzit-o de la astrofizicieni atei.
Ce apropiere de soare ma nene?
Ai uitat deja ce ai întrebat? Pff, cineva are probleme cu memoria de lungă durată
Mhm, și cu ce un om care batjocorește un altul cu mai puține cunoștințe decât el este mai bun decât acesta?
În loc să demonstrați public lipsa voastră de demnitate, mai bine ați ajuta un om ce are slabe cunoștințe în știiță cu vasta voastră cunoștință de pe google.
Poți sa ai slabe cunoștiințe, dar asta nu înseamnă ca trebuie sa fii si prost.
Daca ai 2 neuroni in cap si nu ai ceva retard mintal, fie taci cand nu cunoști subiectul, fie te apuci si cauți sa vezi daca e adevărat ce zici sau nu.
Sa n-ai deloc cunoștiințe despre universul asta, sa nu stii pe ce planeta te aflii si sa n-ai habar de nimic din ce te înconjoară dar sa stai pe tiktok, spune multe despre inteligența ta ca om.
Ca sa raspund cumva la acele 7 zile pe care le ai mentionat, nu au fost chiar 7 zile. Lasa-ma sa-ti explic: secolul trecut Einstein a "descoperit" relativitatea timpului (mult spus desoperit, de asta am si pus-o in ghilimele, el doar a evidentiat-o punandu-o in context cu calcule matematice la fel cum a facut si Newton cu gravitatia). Uite unde vreau sa ajung cu asta, cu relativitatea, daca analizezi bine Bibilia, ai sa vezi ca in a doua epistola soborniceasca a Sf apostol Petru spune ca o zi la Dumnezeu o zi este ca o mie de ani la noi. Deci facerea lumii nu s-a rezumat la 7 zile calendaristice, ci mai degraba pe parcursul a catorva mii de ani.
Analfabeti functionali.
Iti doresc sa ajungi la "analfabetismul" meu intr-o zi.
Sper sa nu