| Lizzu a întrebat:

Posedare demonica sau boala psihica?

Exista cazuri reale de posedare sau sunt de fapt boli psihice?

66 răspunsuri:
| Exilee a răspuns:

Da exista cazuri reale de posedare. Au existat cazuri in care mari sfinti au salvat multe persoane acum 1.000 de ani ce erau demonizate. Persoanelke demonizate invoca demonii, vorbesc alte limbi (ebraica veche, latina, greaca), deseneaza semne satanice etc si chiar exista demult un caz c-un demonizat ce s-a luptat cu peste 30 de oameni, iar dansul scotea tipete si urlete in limba ebraica si latina, dar care a iesit din om la vederea icoanei Maicii Domnului.

NOname
| NOname a răspuns:

Există tot felul de poveşti despre aşa-zişi posedaţi.

| Lizzu explică (pentru Exilee):

Intrebam ca am vazut zilele trecute un video cu o femeie posedata dar nu era la ortodocsi ..cred ca adevntisti sau penticostali.
Statea in picioare si raspundea pastorului la intrebari, era putin agresiva dar nu misca mainile.
Dupa ce se presupune ca spiritul rau a iesit din corp, femeia nu era agitata sau ..era foarte calma ca si cum nimic nu s-a intampalt. Si nici familia ei nu se bucura ca a scapat. Era totul asa de normal pentru ei.

De ce?

Răspuns utilizator avertizat
| Lizzu explică (pentru ßirGagaWelch):

Foarte interesant articolul ...mersi happy

Da, poate sunt personificari ce tin de fiecare religie in parte.

| Kalla a răspuns:

Ce urati sunt demonii.Nu vreau sa critic pe nimeni dar nu inteleg cum pot paganii si satanistii spirituali sa venereze pocitaniile alea!

| Quasimodo a răspuns:

Imi place intrebarea... Sunt interesat de acest domeniu!
Eu consider ca ambele variante sunt corecte. Exista oameni posedati, la fel cum sunt cazuri de bolnavi psihici ( schizofrenici si nu numai ) manifestandu-se identic sau cel putin asemanator! Oricum, dupa parerea mea, in 90 % din cazuri vorbim de grave tulburari psihice.

| Quasimodo a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Stimate ßirGagaWelch, interesant articolul.
Ai dreptate cand afirmi: "intotdeauna o intamplare va fi inflorita de catre oameni". Permite-mi insa sa te contrazic in privinta acestor cuvinte: "stim sigur ca sunt doar aiureli!"
Cum poti demonstra "sigur" ca aceste lucruri sunt aiureli?!
Te salut, cu respect!

| 220V a răspuns:

Ce?

Articolul respectiv este realizat la misto, de vreun ziarist care nu are habar de subiectul "demonologie". Crede-ma, am citit destule in domeniul posedarilor demonice si cum sunt ele privite din punct de vedere psihiatric.
Lista demonilor este lunga, nu doar cele cateva exemple date in articol. Demonii exista, dupa parerea mea, dar atributiile date lor de catre oameni ( de altfel ca si in cazul zeilor) sunt aberatii, povesti de speriat copiii!
Subliniez faptul ca: Eu NU cred in asa ceva!
Cred insa in existenta unor fenomene inexplicabile, numite de catre unii miracole, de catre altii magie, paranormal, etc. Cum la fel cred ca dintotdeauna au existat unii care manipuleaza omenirea prin diverse mijloace...vezi religia, politica, mass-media...
Ma bucur insa pentru tine ca ai un idol: Lady Gaga!winking

| 220V a răspuns:

Eu sunt posedat acum, m-a posedat un spirit, se numeste...Vin

Iti voi spune un secret. Dar ramane intre noi... Imi place Lady Gaga!winking Ea e pe "lista alba", cea cu ingerasi! big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu. poate te va lamuri cel de sus.

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru 220V):

Spiritul lui Bachushee hee
Trimite-l si la mine...

| 220V a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Cu foarte mare placere, unde stai?

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru 220V):

Acum stau pe capita de fan, ca sa prind semnal.hee hee
Dar, nu conteaza! Ma gaseste el, ca d-aia-i spirit!

| 220V a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Ma primesti si pe mine langa tine? Te rog foarte frumos...

| Hombre a răspuns:

Si aici avem o posedata de forte malefice, EmaS. Iata convingerile ei:
"Dumnezeu in sfintenia Lui trebuie sa pedepseasca pacatul.Plata pacatului este moartea."
"Daca doresti sa placi oamenilor nu vei fi placut Domnului."

| Actaar a răspuns:

Carnea de la Godac e dubioasa.
Manaci o gura si te masturbezi fara control.
E pericol mare!

| Lizzu explică (pentru Kalla):

Oamenii nu venereaza numai creaturi care arata frumos, ci le venereaza pe cele cu care se identifica, indiferent de infatisare.
Bineinteles, infatisare cu ghilimelele de rigoare pentru ca felul in care sunt ele reprezentate in icoane sau fotografii nu e adevarata lor aparenta.

| Lizzu explică (pentru Quasimodo):

Aha..deci sa intelegem ca dintre toate cazurile de posedare cu care se ajunge la preoti, mai mult de jumatate sunt de fapt boli psihice..asta cred si eu.

| Lizzu explică (pentru ßirGagaWelch):

rolling on the floor
Eu as prefera-o pe Lady Midday ca pune intrebari si se asteapta sa i se raspunda corect big grin laughing

| Lizzu explică (pentru 220V):

Ma bucur ca e doar vinul si nu un spirit malefic laughing

| Lizzu explică (pentru anonim_4396):

El nu lamureste... ci iti ofera mult prea multa ceata happy

| Lizzu explică (pentru Hombre):

laughing

| Lizzu explică (pentru Actaar):

E na laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uni oamenii o sa zica e o boala psihica, dar daca e asa de ce preotul reuseste sa o vindece? In unele cazuri, da iar altele nu, eu unul zic 50/50.

| Lizzu explică (pentru anonim_4396):

Ma gandeam ca in cazurile televizate s-ar putea sa existe o urma de manipulare si infricosare a populatiei si acele cazuri sa fie "vindecate" in aparenta, persoanele asa-zise posedate sa nu fie posedate.