Cei pentru care trupul biologic isi inceteaza functiile (moartea biologicului), nu inceteaza niciodata sa "traiasca". Sufletul lor nu moare niciodata:
"Săracul a murit şi a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam." Luca 16, 22).
De câte ori nu mi-am făcut eu datoria să explic despre ce este vorba, şi anume faptul că doar contextul lămureşte orice verset...
"Versetul Iezechiel 18, 4 nu se referă la nici o moarte a sufletului! Exceptând propaganda eronată a sectei iehoviste, nici un verset al Scripturii nu se referă la vreo moarte a sufletului! Ceea ce ignoră cu desăvârşire această sectă este procentul copleşitor al exprimării METAFORICE, simbolice, polisemantice, întâlnite în Biblie!
Din CONTEXT reiese faptul că israeliţii se plângeau de faptul că pedeapsa pentru ceea ce a făcut tatăl, cade asupra urmaşilor săi! (citând un verset care zicea: "Părinţii au mâncat struguri acri şi copiilor li s-au strepezit dinţii" -vers. 2)
In acest CONTEXT (dificil de înţeles pentru o anumită grupare necreştină), versetul 4 vine ca un răspunsul al lui Dumnezeu la această problemă de mai sus: "Cel ce a păcătuit, acela va muri" (în sensul că DOAR acela va fi învinovăţit, pedepsit sau se va COMPROMITE din cauza păcatelor sale)."
Ai pus intrebarea la religie, deci presupun ca te referi la invierea mortilor de catre Isus sau la viata de apoi. Puteai insa sa pui o intrebare mult mai realista la "stiinta si filosofie" despre acest subiect. Criogenarea de exemplu ar putea fi o metoda prin care o persoana decedata sa fie adusa la viata in viitorul indepartat cand am avea ceva tehnologii foarte avansate.
In mod sigur ca NU
Asta desi o sa vezi ca vor fi multi care vor incerca sa te convinga ca totusi se poate, dar numai daca l-ai lins destul in fund pe Omul Invizibil, adica pe Dumnezeu, si donezi o caruta de banii Omului Negru, adica preotilor!
Bine ati venit in Clubul Tautologiei. Acest club promoveaza tautologia...
Stiintele, la nivelul actual, spun ca nu. Cei care au reusit sa se apropie de sfinti, spun ca acestia traiesc intr-un alt orizont.
Poti dar trebuie sa faci un ritual foarte foarte complex. Tine mai mult de magie neagra. Nu recomand aceasta metoda, eu doar am auzit de la un vecin de-a incercat.
Foarte adevărat vă spun: Vine ceasul, şi acesta este acum, când morţii vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu şi cei care vor da ascultare vor trăi. 26 Pentru că, aşa cum Tatăl are viaţă în sine, aşa a făcut ca şi Fiul să aibă viaţă în sine. 27 Şi i-a dat autoritate să judece, pentru că este Fiul omului. 28 Nu vă miraţi de lucrul acesta, pentru că vine ceasul când toţi cei din mormintele de amintire vor auzi glasul său 29 şi vor ieşi afară: cei care au făcut lucruri bune, pentru o înviere a vieţii.Prin urmare, ce vom spune? Să rămânem în păcat, ca să se înmulţească bunătatea nemeritată? 2 Nicidecum! De vreme ce am murit cu privire la păcat, cum să continuăm să mai trăim în el? 3 Sau nu ştiţi că noi toţi, care am fost botezaţi în Cristos Isus, am fost botezaţi în moartea lui? 4 De aceea, prin botezul nostru în moartea lui am fost îngropaţi cu el, pentru ca, aşa cum Cristos a fost sculat din morţi prin gloria Tatălui, tot aşa şi noi să umblăm pe o cale nouă de viaţă. 5 Căci, dacă suntem uniţi cu el într-o moarte ca a lui, cu siguranţă vom fi uniţi cu el şi într-o înviere ca a lui.
Daca traiesti o viata pasnica si frumoasa si meditezi zi de zi din placere, poate... te reincarnezi in ceva mai bun
PorumbRodica1965 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: