| Ioanaaaaa1234 a întrebat:

Pot invoca vrăjmașul printr un gand involuntar? De exemplu daca imi vine un gand de genul asta: "invoc pe x" va rog sunt ff speriata fiindca mi au mai venit ganduri de genul!

9 răspunsuri:
| thealchemist a răspuns:

Mi se pare ca exagerezi, deci nu-ti face griji, altfel de cate ori folosesti dracu sau iad in conversatie ar insemna ca le invoci.

| RAY a răspuns:

Dumnezeu ti a ales destinul dinainte sa te nasti -asta inseamna ca tot ce faci este involuntar,de exemplu dumnezeu a predestinat ce sa iti scriu eu acum, dumnezeu poate ma predestinat sa te violez -dumnezeu stie totul, nu exista liber arbitru, deci fii fara griji ca dumnezeu tea predestint cum sa fii si destinul lui satana e deja predestinat stim asta in apocalipsa dar el nu stie sa citeasa rolling on the floor rolling on the floor -totul se face cu voia lui, nimic nu se intampla in univers fara voia lui

Efeseni 1:4-5 VDC

Partajează
În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Iisus Hristos, după buna plăcere a voiei Sale

Romani 8:29-30 VDC


Căci, pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a și hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie Cel Întâi Născut dintre mai mulți frați. Și pe aceia pe care i-a hotărât mai dinainte, i-a și chemat, și pe aceia pe care i-a chemat, i-a și socotit neprihăniți, iar pe aceia pe care i-a socotit neprihăniți, i-a și proslăvit.
Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel
123456
Capitolul 1
1. Pavel, apostol al lui Iisus Hristos prin voinţa lui Dumnezeu, sfinţilor care sunt în Efes şi credincioşilor întru Hristos Iisus:
2. Har vouă şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, şi de la Domnul Iisus Hristos!
3. Binecuvântat fie Dumnezeu şi Tatăl Domnului nostru Iisus Hristos, Cel ce, întru Hristos, ne-a binecuvântat pe noi, în ceruri, cu toată binecuvântarea duhovnicească;
4. Precum întru El ne-a şi ales, înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără de prihană înaintea Lui,

| Violleta2022 a răspuns:

Astea-s prostioare de copil naiv.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Doar in imaginatia ta

| anonimg a răspuns:

Gandurile sunt ca norii: vin si se duc. Important este sa nu persistam asupra lor.

| Seba2013 a răspuns:

Ca sa iti adaptezi gandirea la iconomia si gandirea lui Iisus trebuie sa acumulezi cunostinta despre El. Cand citesti din Sfanta Scriptura iti adaptezi mintea la liniile generale din ea. Ratiunea nu prin potenta ei participa la Har ci prin capacítate. Nu prin ea siesi ci printr-o alianta cu Harul. Suntem salvati prin Har nu prin puterea noastra sau a omului pamantan. Iar Harul vine de la Dumnezeu nu de la noi. Prin subiectivitate nu putem fii salvati pentru ca ea vine din obiectivitate (exterior). Adevarul exista independent de noi.

Noi suntem departe de El si cu mintea si cu umblatul. Insa ne apropiem cand acceptam Duhul Sfant iar Duhul Lumii i-l respingem. Citeste Efeseni capitolul 2 cand spune " din fire, eram fiii mâniei ca şi ceilalţi. Si noi am mostenit o fire pacatoasa care trebuie sa isi educe inclinatiile judecatii. Putem sa avem un sistem de judecata sanatos. Mintea se poate indreapta prin metanoia. Poate sa ajunga ca la inceput ca atunci cand oamenii stiau sa aleaga binele si sa respinga raul.

Prima data este sa DEFINIM Dreptul. Dupa ce limbajul defineste trebuie sa aiba corespondenta empírica in realitate. Atunci il vei vedea in toata dimensiunea lui. Dupa ce definesti Dreptul ii vei vedea si dimensiunea faptica. Ca sa intelegi lucrurile astea trebuie mai intai sa i-l intelegi pe Hermogenes cu CONVENTIONALISMUL LINGUISTIC. Daca nu intelegi aceasta etapa nu o vei putea vedea pe Dike (virtutea justitiei) in realitate. Daca nu intelegi GENERUL PROXIM si DIFERENTA SPECIFICA exista confuzie si nu vei putea vedea bine.

Deci prima data trebuie sa vezi Dreptul in REALITATE. Dupa aceea sa ii studiezi tridimensionalitates lui. Normativa, valorativa si faptica. Oamenii tot timpul isi reguleaza gandurile, comportamentul si obiceiurile fenomenului juridic. Dupa ce politicii aproba o Lege, Administratia face din Lege, Norma. O lege ajunge sa formeze o institutie unde oamenii merg sa scape de ignoranta si sa capete cunostinta (pedagogíe). Cu cat oamenii se educa in acea Lege devin mai DISCIPLINATI. Noi din cauza pacatului originar avem tendinte viciate. Insa daca citim zi si noaptea din Lege ne indreptam inima. Istraelitii aveau ca fruntar Legea Divina ca sa nu se indeparteze inima lor spre rau. Tot timpul trebuiau sa isi aminteasca de Lege si sa o inscrie in inima lor. Ei umblau cu intelepciune si ne se incredeau in inima lor tradatoare.


J. R. Searle in cartea, Minds, Brains and Science spune ca mintea are multe capacitati. Aici deja intram in activitati neuronale, programaré, software, etc. Franz Brentano are o carte care vorbeste despre studiul intentionalitatii. Noi suntem peste compiuter, roboti; nimeni nu ne poate masiniza sau mecaniciza. Teleologismul este peste mecanicism. Vezi teoria identității minte-creier.

| EestiSodalane a răspuns:

Gândurile nu sunt ale tale. Mintea noastră e un organ de percepție la fel ca urechile, nasul sau ochii. Ochii percep imagini, urechile sunete, iar mintea percepe gânduri. De asta nu trebuie să te îngrijorezi deloc. Doar ignoră acele gânduri rele și concentrează-te pe cele bune.

| GligoresiLaruca a răspuns:

Mintea ta este vrajmasul tau. Daca nu poti sa o controlezi te va controla ea pe tine, la fel ca pe cei care ti-au raspuns inaintea mea.
Trebuie sa devii stapanul gandurilor si emotiilor tale.

| SamHarris a răspuns:

Întrebarea ta scoate la lumină o realitate des întâlnită, dar rar discutată: anxietatea provocată de gânduri intruzive, în special în contexte religioase sau mistice.
Mulți oameni se confruntă cu gânduri nedorite, care le provoacă teamă sau disconfort. În cazul tău, teama pare a fi legată de ideea că un gând involuntar ar putea avea puterea de a "invoca" o entitate negativă, "un vrăjmaș".
Este esențial să înțelegem că gândurile, chiar și cele nedorite, nu au o putere intrinsecă. Ele sunt simple produse ale minții, fluctuante și lipsite de o legătură cauzală directă cu realitatea externă. A acorda o semnificație mistică sau magică acestor gânduri intruzive este o formă de gândire magică, un reziduu al superstiției din care religia se hrănește.
În loc să te lași cuprinsă de frică, este important să abordezi aceste gânduri cu detașare și cu un spirit critic. Când un gând intruziv, precum cel descris de tine, apare, observă-l fără a te implica emoțional și reamintește-ți că este doar un gând, nu o reflectare a realității sau o premoniție. Frica și gândirea magică ne pot deposeda de puterea rațiunii și ne pot face vulnerabili în fața manipulării și a anxietății iraționale.