Eu consider acest lucru ceva de neacceptat. Nu asa se procedeaza, fiecare are dreptul la PROPRIA optiune iar acest lucru se numeste LIBERUL ALBITRU. Totusi ca o mica completare, sunt si destui ortodocsi
sau atei care fac acelasi lucru. Lasati oamenii sa-si expuna opinile char daca nu va plac, daca Dumnezeu a acceptat acest lucru voi "suparatii" cu se sunteti "mai buni".
O sasi raspund ca ateu, pentru mine toate religiile au ca baza minciuna, nici macar una nu ofera cea mai mica dovada ca exista dumnezeu, isus, rai, iad
cand i intrebi pe cineva de dovezi isi spun
1 est pacatos
2 satana
3 vei arde vesnic in iad
4 nu ai morala etc
toate religiile au ca baza banii, manipularea in masa, spalarea pe creier
inca nu e tarziu nici pentru tine sasi revi la realitate
gandeste logic nu ilogic
acum cu sectanti da isi dau dreptate de ce se considera ele mai adevarate dect bisericile mama?
am pus cateva intrebari ca sa aflu de ce sectanti intra aici in proportie de 100% e propaganda religioasa
acum eu prefer o tara de ortodocsi decat una de pocaiti
Cand am sa vad ca un bonav de o boala incurabila se vindeca am sa cred nu pentru o durere de cap sau o raceala de astea pot si eu se numeste efectul placebo, tu ai facut istorie vreodata? ai auzit de mumi vreodata?
Sfitele? demonstreaza tu un prot poate vindeca o persoana bonava de hiv, cancer, unde is minunile alea care nu le vede nimeni? ai vazut tu moaste bine pastrate cu ochii tai?
De ce exista bonavi in spitale daca niste moaste vindeca boli?
Dumnezeu le sta impotriva mandrilor de aceea se intampla. Mai pune intrebari incomode! Ai un aliat
Pentru ca le considera erezii. Ei fac sau cel putin isi imagineaza ca fac un fel de inchizitie.
Buna,
Acuma nu stiu de ce ti se raporteaza intrebarile sau cine face asta dar aici nu sunt sectanti mai multi ca peste tot acum in mare parte sa stii ca se tine cont si de limbaj In rest unele intrebari pot deranja pe altii dar ce sa-i faci ca nu poti multumi pe toti.
Draga mea, aici nu sunt decat crestini si liber-cugetatori. Unde vezi tu sectanti?
Peste tot vede sectanti. Adica in viziunea ei, oricine nu este ortodox, este sectant (a zis deocamdata doar despre catolici, protestanti si neoprotestanti ). Dar cine stie, daca se mai gandeste putin poate mai gaseste. Sa indraznesc sa o intreb ce crede despre budisti, hindusi sau musulmani? Eu nu am curaj!
)))) paaaaaaaaa
Cati ani ai?
Care sunt "sectantii "? Pentru ca din felul cum pui intrebarea si din explicatia data lui savvy, eu nu reusesc sa vad decat ca si in tine "fierbe ciuda " ca nu reusesti sa-i convingi. Sa inteleg ca ai descoperit adevarul absolut?
Probabil motivul raportarii a fost altul, nu stiu.
"Cine nu e cu mine, e impotriva mea"
Tocmai prin ceea ce spui acum, dovedesti ca ai multe lacune si esti departe de a intelege credinta. Te-ai blocat undeva.
Si ce noroc pe tine ca nu te-ai nascut intr-o familie de protestanti! Ti-ai putea macar inchipui asa ceva? Ai fi fost sectanta!
Si eu sunt ortodoxa, dar tu esti genul de exemplu : ASA NU!
"Sectantii sunt toti protestantii si neoprotestantii, imprena cu catolicii care s-au despartit pe credita cea adevarata."
Ar trebui sa fii fericita ca tu esti pe calea cea dreapta. De ce ai o problema cu cei care au luat-o pe alt drum? Iisus probabil ca e fericit ca tu esti pe calea ta.
Fiecare interpreteaza Biblia cum stie, cum poate, pentru ei este inacceptabil sa le contrazici credinta, deci n-are sens sa te obosesti.
Ex:Biserica ortodoxa promoveaza rugatul la icoane si crucile si mai departe...
Cea penticostala nu face asa ceva deoarece ei le numesc idoli.
Deci nici una din religii nu crede ca asa cum interpreteaza ei Biblia este gresit, deci nu are sens sa intri in discutii de genul, dar cu siguranta nici o religie nu interptreteaza corect Biblia.
"adica fara credinta pe care o are Biserica pastrata de 2000 de ani neschimbata".
Biserica Apostolica, cea de acum 2000 de ani, nu mai exista. Adaosul dogmatic e tot o schimbare. Biserica Ortodoxa poate doar sa afirme ca s-a schimbat cel mai putin, fata de catolici si cultele protestante (desi si acestea din urma afirma ca s-au intors de fapt la originile Bisericii Apostolice). In niciun caz, nu a ramas neschimbata.
Ba poate, pentru ca este interpretata de oameni Biblia, religia ortodoxa vine si da cu asa zisa ''ápa sfintita'' si au alte ''ritualuri'', care se afla in afara Bibliei, deci practicile bisericii Ortodoxe sunt eronate.
Acuma Biserica in mare parte este facuta pentru a lua bani de pe oameni, fondul patriarhiei este de 3 miliarde euro, ti se pare normal?, si spitalele sunt vai capu lor si gradinitele pica.
Ortodoxia cu siguranta interpeteaza Biblia gresit, deoarece Biblia se numeste cuvantul lui Dumnezeu, nu cuvantul omului, si omu nu poate intelege in totalitate ce a vrut sa spuna Isus.
Ortodoxia i-a facut si pe a cei zisi sfinti, si tot ea spune sa te rogi sfintilor, desi asa zisi sfinti nu erau de acord cu asta.
Tot biserica Ortodoxa, i-a moastele ''sfintilor'', si le aduc sa le pupe toti oamenii, unde scrie asa ceva in Biblie? Anu asta mi de oameni au ajuns la spital deoarece au luat virusuri, toti sa pupe aceias sticla ti se pare normal?
Biserica nu a fost biruita, avea dreptate Isus, dar afirmatia ta este eronata daca zici ca-l fac pe Isus mincinos...
Biserica ortodoxa are practica numita spovedanie, Dumnezeu spune sa ne spunem pacatele uni altora si sa ne rugam ca sa fim iertati, nu scrie sa te duci in genunchi la popa, si sa-i spui pacatele, si el sa zica ''Esti iertat'', n-are sens...
Si pot sa continui...
Vreau sa spun ca esti prea mica pentru discutiile astea. Dovezile tin de simpla evolutie istorica a Bisericii. Cultul sfintilor, cultul icoanelor, botezul copiilor, nu al catehumenilor, etc., au fost regularisite treptat, de-a lungul secolelor, nu in timpurile apostolice.
Bn cum vrei tu, n-are sens sa continuam...
Scumpo, vorbesti de parca Biserica de astazi e o institutie pura, in totalitate cu oameni alesi si curati. Coruptia s-a inflitrat si in interiorul Bisericii. Si nu emana de la Dumnezeu. Ce e venit de la Dumnezeu si ce e de la Om, asta doar Dumnezeu poate sa stie.
Oricum, ca sunt de la Dumnezeu sau nu, practicile respective, prin simplul fapt ca au aparut ulterior, ar trebui sa darame teoria simplista ca Biserica e neschimbata de 2000 de ani.
Ok, bine gata, crezi ce vrei, n-are sens sa mai vorbim serios...
Sunt doar traditii diferite si interpretari biblice diferite. Singurele variabile de aici sunt istoria si pozitia geografica. De exemplu un grup de indieni dintr-o anumita zona geografica va avea traditii diferite fata de alt grup. Cum iti explici ca anumiti indieni venereaza caii,iar alti nu? Pentru ca in istoria acestora caii au avut o insemnatate foarte importanta, asa ca au aparut traditii,dansuri locale ce cu timpul s-au raspandit in mai multe regiuni. Asa ca intr-o zona avem anumite traditii in alta avem alte traditii. Apoi si o traditie se poate diviza in doua sau mai multe.
Si acum, extrapolam asupra religiei, vedem rezultate similare. Putem extrapola si asupra limbii, mereu rationamentul va functiona, pentru ca daca esti atent, modul in care limbile si dialectele apar, cat si modul in care traditiile apar este similar modului in care apar religiile.
Fără a fi de acord cu un dialog pe ton ostentativ (…), pot spune că desfășurarea tainei spovedaniei nu este nici cauzată de vreo "confuzie" și nici "variantă alternativă". Ea este confirmată nu doar de practica apostolilor, ci chiar de Mântuitorul Iisus Hristos IMEDIAT DUPĂ ÎNVIERE:
Ioan 20, 21:,, Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi."
Ioan 20, 22:,, Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt;"
Ioan 20, 23:,, Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute."
Iarta-ma, dar si tu ai facut aceeasi greseala! Curios cum nici nu-ti dai seama ca te contrazici singura. Iar cand te-ai grabit sa afirmi ca si catolicii sunt sectanti, ar fi trebuit mai intai sa te gandesti de ce biserica s-a separat. Si poate ai fi inteles ca Dumnezeu inseamna mult mai mult decat ortodoxie si catolicism!
Vezi ce a spus dandanaua si poate reusesti sa diferentiezi cumva lucrurile. Asta daca vrei.
As fi vrut un raspuns din inima si mintea ta, nu citate din biblie. Nici macar nu stii ce a dus la separarea asta. Oricum ai evitat intrebarile mele si nici nu cred ca ai de gand sa-mi raspunzi ce ai fi facut daca te nasteai intr-o familie de penticostali sau mai rau, de catolici! Ar fi interesant sa vad ce spui.
Sunt ortodox, nu m-am luat de Ortodoxie. Ma iau de pustanii semidoctii care abereaza pe internet.
Este păcat să bei? Apă, sau chiar un pahar de vin? Validitatea lucrării unui preot în Biserică nu prevede condiția de a fi sfânt, făcător de minuni. Clar, sunt regretabile situațiile când o persoană, un tânăr, alege preoția nu pentru a servi credincioșii și Biserica, ci pentru a deveni chiar "dușmanul" ei. Din fericire, lucrarea harului lui Dumnezeu, este lucrarea lui Dumnezeu, nu a omului, fie el chiar și sfânt dacă ar fi.
Am sa te intreb ceva, Savvy12: Cand mergi la un doctor sa te opereze, e important daca fumeaza sau nu? Daca e afemeiat sau nu?
Preotul are ceva ce noi n-avem: harul - dat prin punerea mainilor episcopului care l-a hirotonit. Care episcop, la randul sau, a primit harul prin succesiune apostolica neintrerupta de la Apostoli si astfel de la Hristos.
Preotul nu trebuie sa fie sfant (desi ar fi ideal sa fie) ca harul Tainelor sa lucreze prin el. Pentru ca Hristos este Savarsitorul Tainelor, iar preotul este numai un martor si un administrator.
Serios cand te rogi la o icoane nu te rogi la lemnul respectiv te rog la ce inseamna acea sfintenie din icoana
ps: ca sa facem apstractie de caz cand te uiti la o poza cu cineva drag si te rogi sa fie langa tine nu te rogi la foaie aia si la cine reprezinta acea fotografie
Buciumela, dupa cum cred ca ai observat si tu, pe-aici cam multor intrebai si raspunsuri le corespunde o "alambicare" demna de "invidiat".
Tinand cont de asta, nu este greu de inteles de ce mai tot timpul este "condamnat" ceea ce nu poate fi inteles(zambesc). Modul tau clar si "limpede" de-a pune intrebari si de-a da raspunsuri este o "pasare rara"(cred eu) pe-aici, de unde deduc cel putin cava aspecte: maturitate-n gandire, dechidere spre "poteci noi", lipsa perfidiei si a falsei pudoari; credinta in Dumnezeu, emancipare dar o larga si frumoasa aura energetica. Cam atat pentru azi Buciumela.
Ah! Era sa uit: felicitari -in mod deosebit- pentru "postarea" ta despre masturbare -vesnicul subiect- gersit considerat a fiind unul rusinos si "tabu", despre care eu consider ca ar cam trebuiiiiiiiiii privit prin toate feţele "prismei.
Alesiatat
RAY întreabă: