| MISLO a întrebat:

Pot spala haine duminica? Nu sunt de nici o religie și nici la biserica nu merg.

Răspuns Câştigător
| Holiday a răspuns:

"Se respecta pe sine adica...dedica timp prietenilor, familiei."

Da mah, cele 2 minute cat bagi rufele in masina de spalat, si inca 5 minute cat intanzi rufele spalate, iti rapesc timpul dedicat familiei si prietenilor, dar cele 2-3 ore pierdute inutil la slujba de la biserica nu fac asta...hee hee

33 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

În Biblie scrie că cine muncește sâmbăta trebuie pedepsit cu moartea. Nu scrie nimic de duminici.

| RAY a răspuns:

Astia nu spala dar barfesc, judeca, critica diavoli

| Violleta2022 a răspuns:

Poti sa speli rufe cand doresti, in acest caz.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De ce nu ai putea? Dacă nu ești de nici o religie, ce importanță are deosebirea dintre duminecă și alte zile ale săptămânii pentru tine?

| mihai69 a răspuns:

Nu avem de unde să știm dacă poți.
Ai încercat măcar?

| T0T a răspuns:

Ia vezi, poți? Cad mâinile? Funcționează mașina de spălat?

| MISLO explică (pentru T0T):

Merge bene tothappy

| Wr3nch a răspuns:

Da poti spala. O fac saptamanal.

| Fatamuntilor a răspuns:

Intrebarea ta nu are niciun rost daca ca nu ai treaba cu biserica!
Chiar si preotii ingaduie in zilele de sarbatoare cu conditia sa fie dupa slujbele dela Biserica.

| lpavel a răspuns:

Atunci de ce mai intrebi? dar macar in Dumnezeu crezi?

| MISLO explică (pentru lpavel):

Da cred

| lpavel a răspuns (pentru MISLO):

Daca crezi atunci iti aduc la cunostinta ca a munci duminica, a face ceva ce ai putea face si in alta zi ca ai avea timp, e pacat! Poti munci duminica maxim 1 ora dar acele munci sa fie care nu ai timp sa le faci in cursul saptamanii...

| halogen001 a răspuns (pentru MISLO):

Și chiar dacă ar exista Dumnezeu, (deși e foarte clar că nu există) Dumnezeu fiind invizibil și surdomut, tot ce se pune în gura lui sunt doar părerile și opiniile unor oameni. A crede într-un Dumnezeu invizibil și surdomut echivalează cu credința în niște oameni. Nimeni nu poate garanta că Dumnezeu te lasă sau nu să speli haine duminica, așa cum nimeni nu poate garanta același lucru relativ la Zâna Măseluță.

| iurii75 a răspuns (pentru lpavel):

" e pacat! Poti munci duminica maxim 1 ora" - poți argumenta cumva această afirmație?

| lpavel a răspuns (pentru iurii75):

Asa te invata biserica desi biblia spune altceva...

| iurii75 a răspuns (pentru lpavel):

Si cine are mai multă autoritate, Cuvântul lui Dumnezeu sau niște oameni?

| Mayhem666 a răspuns:

Nu vad de ce nu, mai ales ca probabil nu o speli tu de mana, ci o face masina de spalat, tu doar apesi pe un buton. Asta doar daca folosesti o masina de spalat, si nu te duci sa-ti speli hainele intr-un rau.

| halogen001 a răspuns:

Acum serios vorbind, Dumnezeu e doar un personaj imaginar de poveste primitivă, puerilă, fantezistă și absurdă folosită pentru prostirea naivilor creduli și neștiutori, prin urmare poți face orice duminica, cu condiția să nu deranjezi vecinii.

| goguPatent a răspuns:

Dilemele anului 2022

| CIaudiu a răspuns:

Ti-ai raspuns singur la intrebare.

| chuckmanson a răspuns:

NU! Ieși cu hainele împuțite pe stradă ca să faci fericite niște babe de la cucuietii din deal

| Angelindeed a răspuns:

De ce crezi in Dumnezeu dacă nu ai studiat nimic? Doar așa ca sa fie?

| Ella66 a răspuns:

= )) le poti spala oricand doresti tu. Duminica e tot o zi normala la fel ca celelalte zile

| User1234567891234567 a răspuns:

Nu,este un păcat, nu spala duminica.

| doctorandus a răspuns (pentru User1234567891234567):

Daca socotesti cat a stat Isus in mormant in fiecare evanghelie nu prea ies trei zile. Sau, cel putin, nu reiese ca a inviat intr-o duminica.

Nu poti impaca pe fiecare evanghelie invierea intr-o duminica cu invierea dupa trei zile. Oricum ti-ar iesi socoteala pe una din evanghelii, ai ghinionul ca Noul Testament are patru evanghelii.

Solutia apologetilor este ca nu exista nicio solutie si mai bine nu te-ntrebi in ce zi a saptamanii a murit Isus. Trebuie sa stii doar ca a murit pentru tine, detaliile nu sunt importante. Sau, cum se zice, Diavolul sta in detalii (Diavolul se ascunde in detalii).

| Betty1992 a răspuns:

Faptul ca din vechime oamenii au simtit sa separe o zi a saptamanii de celelalte zile (sabatul la evrei) are o explicatie pracrica si logica. Recomand cartea A avea sau a fi de Erich Fromm. Daca omul munceste in toate zilele, mintea ii sta la cum sa faca bani, cum sa multumeasca seful etc, el se pierde pe sine, devine ca o masinarie. Ziua de odihna nu este dedicata doar lui Dumnezeu, ci este special creata, pentru ca omul sa puna o pauza la tot, sa cante, sa danseze, sa se joace, sa iubeasca. O zi in care se poate simti lipsit de griji. O zi in care timpul este petrecut de calitate. Se respecta pe sine adica...dedica timp prietenilor, familiei. Asta inseamna sa pui pret pe "a fi". Deci chestia cu spalatu rufelor, nu e vorba ca ii faci un rau lui Dumnezeu sau unei persoane. Iti faci rau tie daca nu deosebesti zilele. E ceva care pare simbolic, dar de fapt are o mare implicatie in psihicul uman.

| doctorandus a răspuns (pentru Betty1992):

Dap, parerea neamurilor antice despre evrei era ca evreii sunt niste lenesi din cauza asta.

| Betty1992 a răspuns (pentru Holiday):

Eu am explicat treaba asta din punct de vedere psihologic. N-am zis nimic de biserica. Ideea e ca un om isi poate seta mintea ca in ziua aia nu face treburi deloc, e zi de odihna si de hobby-uri. Cine pricepe, pricepe.

| Holiday a răspuns (pentru Betty1992):

Eu imi pot seta orice zi pentru a nu face nimic, chiar cu usurinta, fara sa cred in spiridusi, si implicit, mi se rupe de regulile lor. De ce ar avea cineva nevoie de spiridusi pentru asta?!

| cristi202 a răspuns (pentru Betty1992):

Pe cit de frumos spus, pe atit de adevarat!

| cristi202 a răspuns (pentru Holiday):

Dinoclo de credinta, s-au facut studii pe chestia cu munca. Obtii eficienta maxima daca ai timp de odihna 10 minute pe ora, 16 ore pe zi, O ZI PE SAPATAMINA, o luna pe an.
Tu zici ca iti setezi orice zi, dar o si tii? Uita-te la lumea nebuna din jur. Noi romanii ne cam fofilam de la munca, din lipsa de caracter (dar si asa avem mereu timpul umplut cu ceva, nu stim sa ne oprim sufletele, caci in esenta, de asta e vorba), dar in Japonia se moare de munca, stii asta?, ca se ajunge la epuizare, acolo rata workaholici pe mia de locuitori e foarte mare. Ideea e ca daca nu ai ceva care sa te opreasca, nu o vei face. Pentru ca este in natura noastra ca fiinte umane sa facem. "A face" ne caracterizeaza mai bine decat "a sta". Fa un simplu test: poti sa stai si sa nu faci nimic timp de o zi intreaga? Fara tv, care iti atrage atentia, fara citit, care iti misca mintea, fara plimbare macar. Te asigur ca nu reusesti. Si atunci nici nu e de mirare ca nu crezi in Dumnezeu, pentru ca, ca sa crezi, trebuie sa Il observi, si ca sa Il observi, trebuie sa te opresti. De aceea un procent insemnat de oameni il gasesc pe Dumnezeu la boala, ca atunci sunt nevoiti sa se opreasca. Atunci cand sunt trintiti la pat de o bala, cand sunt incapabili sa mai miste, cand de rau nu ii mai intereseaza nimic, atunci pot sa Il observe pe Dumnezeu, atunci calea catre El e deschisa.
Dupa cum zicea Betty1992, pare o prostie chestia cu ziua de odihna, dar, implicatiile ei sunt mult mai profunde decat am crede.

| Holiday a răspuns (pentru cristi202):

"Fa un simplu test: poti sa stai si sa nu faci nimic timp de o zi intreaga? Fara tv, care iti atrage atentia, fara citit, care iti misca mintea, fara plimbare macar. Te asigur ca nu reusesti. Si atunci nici nu e de mirare ca nu crezi in Dumnezeu..."

Deci cum ar veni, pentru a-l gasi pe Dumnezeu asta, trebuie sa poti freca menta cat mai mult si des...adica nici munca, nici entertaiment, cat mai des. laughing De fapt e demonstrat ca statul complet degeaba tampeste. Acum nah, ca una din efectele acestui lucru poate sa fie inceperea credintei in zane si spiridusi, e posibil, nu contest.

"...dar in Japonia se moare de munca, stii asta?, ca se ajunge la epuizare, acolo rata workaholici pe mia de locuitori e foarte mare."

Nu e "foarte mare", dar intr-adevar e mai crescuta decat in alte tari. Cu toate astea, e tara cu unul dintre cele mai mari sperante de viata. Deci...despre ce vorbim?!

"Atunci cand sunt trintiti la pat de o bala, cand sunt incapabili sa mai miste, cand de rau nu ii mai intereseaza nimic, atunci pot sa Il observe pe Dumnezeu, atunci calea catre El e deschisa."

Revenind la japonezi, de exemplu, chiar crezi ca in momentul in care sunt bolnavi incep sa-l vada pe spiridusul crestin?! laughing Nu bre, pur si simplu sunt unii care devin atat de infricosati de moarte, ca sunt in stare sa apeleze inclusiv la invocarea bunavointei spiridusilor de care au auzit pentru a incerca sa se salveze, desi evident ca nu are nici un efect. Iar daca scapa, pot avea impresia ca intr-adevar spiridusul a pus o vorba buna pentru ei. Bineinteles ca procentul de vindecati e identic si la cei care nu invoca spiridusi, deci n-are nici o legatura.

"Dupa cum zicea Betty1992, pare o prostie chestia cu ziua de odihna, dar, implicatiile ei sunt mult mai profunde decat am crede."

Odihna are rostul ei, dar nu aia de care spui tu, adica sa stai o zi ca prostul in pat, fara sa faci absolut nimic. Smecheria iudeo-crestina cu ziua de odihna de fapt e alta si are un rol practic pentru organizatiile care promoveaza credintele respective. Ia gandeste-te, daca nu ai avea diverse interdictii, dintre a te duce la biserica, intruniri religioase, sau alte tampenii, multi n-ar prefera sa spele rufele, sau sa faca alte activitati? Bineinteles ca da. Si astfel, pe de o parte, mai putini clienti la biserica inseamna vanzari mai mici, iar pe de alta parte, se stie ca propaganda facuta sistematic are efect mult mai bun, iar nefiind la intruniri, nu auzi nici propaganda, deci risc mare sa-i trimiti la naiba cu povestile lor.

"Uita-te la lumea nebuna din jur."

Nu mi se pare deloc o lume nebuna. Chiar am un ritm de viata foarte misto. E drept ca la varsta asta, imi permit mai putina munca si mai mult entertainment, dar si cat am tras sa ajung aici, chiar am avut o viata frumoasa, o activitate profesionala chiar potrivita cu profilul meu psihic, si entertainment la greu. Chiar sunt multumit. Deci, despre ce vorbim? E clar ca nu din cauza lipsei de spiridusi in cap ajungi workaholic. Altele sunt cauzele.

| Holiday a răspuns (pentru Betty1992):

"Se respecta pe sine adica...dedica timp prietenilor, familiei."

Da mah, cele 2 minute cat bagi rufele in masina de spalat, si inca 5 minute cat intanzi rufele spalate, iti rapesc timpul dedicat familiei si prietenilor, dar cele 2-3 ore pierdute inutil la slujba de la biserica nu fac asta...hee hee

| Aronzo00 a răspuns:

Da