anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Poți ajunge nemuritor prin religie adică să trăiești veșnic? Cum?

6 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

Pana acum avem zero exemplare de nemuritori. Numărul de nemuritori creat de religie e mai mic sau egal cu numărul total de nemuritori existenți, deci este tot zero. Cum religia e poveste fantezista primitiva și absurda, șansele sa se întâmple asa ceva sunt zero.

| Seba2013 a răspuns:

Daca accepti Rascumpararea si crezi in Domnul nostru Iisus Hristos ai viata vesnica.
Daca te feresti sa vezi fructe acolo unde Dumnezeu spune sa vezi moarte, ai viata vesnica (vei fii mai aproape de realitate si de stiinta si mai departe de idealism, minciuna si aparente inselatoare). Sau daca te feresti sa vezi femei senzuale acolo unde Dumnezeu spune sa vezi al doilea cerc a lui Dante, atunci nu o sa mai cazi in infern ci te vei duce in paradis.

Vezi Cavalerul negru: Legenda renaște cum Batman nu a putut ascende din gaura aceea pentru ca nu a avut FRICA DE MOARTE. Doar atunci cand a prins frica(pe care nu a avut-o Eva) a putut sa iasa din gaura aceea.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Nu poti trai vesnic pe pamant, ci in ceruri!

| BogdantheDreamer a răspuns:

Biblia vorbeste despre doi oameni care nu au murit niciodata:

Enoh si Ilie.

Ilie Tesviteanul nu a murit, spune Biblia, ci a fost ridicat la cer într-un car de foc, considerat de Dumnezeu vrednic să vadă slava divină.

Şi a plăcut Enoh lui Dumnezeu şi apoi nu s-a mai aflat, pentru ca l-a mutat Dumnezeu" (Facere 5, 21-24).

| UnOmOarecare3000 a răspuns:

Trebuie sa fii un om cu suflet bun in sensul ca nu trebuie sa te lasi calcat in picioare de altii, sa fii intelept.
Sa stii cum sa vorbesti cu oamenii rai si cei buni, si cei nebuni.
Fa cat mai multe fapte bune, pentru ca in functie de cate fapte bune faci sau rele, asta iti va decide soarta, adica daca te vei duce in rai sau in iad. Eu imi imaginez ca de-a lungul vietii exista o balanta: stanga cu bune dreapta cu rele. Depine si binele sau raul pe care-l vei face, poate cantarii mai mult. De exemplu daca ucizi pe cineva balanta unde este raul va ajunge semnificativ in jos, chiar daca vei face foarte multe fapte bune. Este aproape imposibil sa mai echilibrezi balanta, decat daca ai fi vreun mare erou care a salvat planeta de la un dezastru, poate asa da, dar chiar si asa nu se stie sigur daca o poti echilibra sau nu, in legatura cu chestia asta, este complicat, probabil, sau simplu depinde cum vrei sa vezi situatia. Ti-am explicat cum fac eu, nu esti obligat sa faci si tu la fel.

| iurii75 a răspuns (pentru UnOmOarecare3000):

Cum crezi, unde era raiul in care locuia Adam cu Eva?

Întrebări similare