In povesti. Cu cat povestile citite sunt mai absurde cu atat, crezandu-le, devi un crestin mai bun; CU CAT PAR MAI LIPSITE DE LOGICA cu atat mai mult credinta ta se intareste. Asta e secretul credintei: sa nu-ti poti explica rational niste absurditati si sa le pui astfel pe seama incapacitatii personale de a intelege ceea ce El poate face; e vorba de ceea ce unii numesc fara a sti despre ce vorbesc slava.
Sigur ca poti, pana la urma poti interpreta scriptura dupa cum bate vantul ca sa dai bine. Asa a fost si pana acum.
Sunt si crestini care cred in teoria evolutiei si in Big Bang.De exemplu Francis Collins, care a condus proiectul care a descris pentru prima data harta completa a ADN-ului uman este un crestin fost ateu care considera ca big bang-ul e explozia controlata prin care Dumnezeu a creat universul iar evolutionismul e metoda prin care care Dumnezeu a creat viata pe pamant pornind de la prima celula replicabila care e creatia Lui directa.
Ca sa fii crestin alegi sa crezi, dupa ce testezi lucrurile, ca lumea are un Creator, ca El si-a comunicat intentiile prin Biblie, ca o persoana a Dumnezeirii s-a intrupat in forma umana, ca moartea si invierea acestei persoane sunt fapte istorice care au semnificatia inlocuirii in pedeapsa pe care constiinta oricui ii spune ca o merita.Insemna sa-ti vinzi sufletul creatorului si sa devii astfel fiul/fiica Lui.
Daca pot dovedi ca a existat un Creator?
A dovedi in sensul de a aduce dovezi stiintifice? Stiinta observa interrelatiile dintre timp, materie si spatiu pe care le numeste legi. Deja cred ca stiinta a facut un lucru extraordinar dovedind ca timpul, materia, spatiul au un inceput. Stiinta nu are cum sa spuna ce e dincolo de acel inceput, legile stiintei de atunci incoace functioneaza, orice convingeri avem ( atee, crestine, tin de domeniul credintei).Eu cred ca tocmai faptul ca uiversul are un inceput indica spre exitenta unei cauze, a-temporale, ne-materiale, trans-spatiale.Nimicul nu cauzeaza ceva.
Eu nu am credinta in ceva, mereu acumulez cunostine nu ma grabesc in afirmati, gandesti ca cei de acum mii de ani daca nu pai explica e clar ceva supranatural
Desi tu i esti credinsoasa lui zeus?
Pentru raymusic5432
Am explicat deja ca dupa parerea mea cine se inchina lui Zeus de fapt se inchina unui demon, asa ca nu-i sunt credincioasa lui Zeus pentru ca nu ma inchin demonilor.
Cum te numesti
Prefer sa raman misterios precum caile domnului
:
Cine a spus ca trebuie sa fii crestin? Nici eu nu sunt crestin. Imi place sa ma numesc noncomformist. Nu are importanta in ce crezi! atata timp cat iti faci o viziune a vietii dupa moarte! Acum nu o sa imi dai dreptate, sunt constient de asta dar spre sfarsitul vietii o sa vezi ca o sa apara o oarecare credinta in existenta unei vieti dincolo de aceasta. Atata timp cat aceasta va exista, restul sunt detalii care in final o sa iti foloseasca prea putin
Da frica de moarte da asa o imaginatie mare,fi serios viata de dupa moarte nu exista, sa stii ca ateismul nu este o doctrina, dogma, religie, credinta baza pe ceva, mi se pare o porcarie sa fi convins suta la suta de un lucru, il poti nega dar nu sal afirmi total ma intelegi?
Da, te-am inteles. Apreciez faptul ca vii cu argumente puternice si esti bine informat. Si eu aprob stiinta, si eu sunt de acord cu ceea ce a demonstrat ea. Dar de asemenea afirm ca exista viata dupa moarte si am ca si argumente declaratiile celor care si-au revenit din moarte clinica si regresiile temporale realizate de persoanele aflate in hipnoza. De asemenea mai am ca argument(insa acesta este discutabil si destul de slabut) sedintele de spiritism si foarte multe fenomene ezoterice care se petrec in jurul nostru (iti recomand documentarul Misterele din Padurea Baciu)
Tu crezi in documentare? eu nu cred, acele asa zis spirite sunt de fapt efectul electromagnetsmului care influenteaza creierul si da halucinati mari http://www.descopera.org/paranormal-case-bantuite/
Da poti fi deoarece te gandesti ca Dumnezeu a lasat toate astea intentionat ca sa avem si o parte stiintifica.Nu inseamna doar sa crezi asa multi cred si eu la fel dar nu si simtim si vrem sa fim mai curati.
DaciaRomania întreabă: