| Moisie a întrebat:

Poti sa fi numit om cu caracter daca traiesti numai in minciuna si iti bazezi pe minciuna toata viata, refuzand sa accepti adevarul?

Ce fel de oameni sunt atunci crestinii care fac aceste lucruri?
- Ei refuza sa accepte adevarurile dovedite de stiinte, dar accepta minciunile religioase care nu pot fi dovedite ca fiind adevarate, de ex. "expozia primordiala" si legile evolutiei.
- Ei refuza sa accepte ca Biblia lor este furata de la religia mozaica, dar mint ca Biblia lor este Cuvantul lui Dumnezeu?
- Ei il numesc pe Isus din Nazaret ca fiind Dumnezeul lor, desi acest Isus era doar un om si un amarat de dulgher toata viata lui de la nastere si pina la moartea sa, fara sa fi fost macar o miime de secunda un Dumnezeu!
- Ei refuza sa accepte adevarul ca Isus nu era crestin ci era un rabin evreu care nu a propovaduit nimic pentru crestini, ci doar coreligionarilor sai.
-Ei spun despre Isus ca este Christosul, asta desi niciun verset din Biblie nu arata cand si in ce functie a fost UNS Isus ca sa devina Christos, adica UNSUL.
- Ei raspandesc minciuna cu nasterea lui Isus din Sfanta Treime, asta desi in Biblie nu este pomenita sau descrisa aceasta nastere miraculos de diabolica.
Ei refuza sa accepte ca crestinismul nu este o religie care vine de la Dumnezeu, ci un instrument politic de manipulare, spionare si jefuire a maselor, si prin urmare preotii nu il servesc pe Dumnezeu, ci regimurile politice din tarile in care traiesc.

Oare ce fel de om trebuie sa fi sa iti placa viata in minciuna si din minciuna sa faci viata ta?

9 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Un om fricos, sau un om comod. Mulți preferă să rămână așa cum au fost învățați din pură comoditate. Să gândești e greu, și să-ți pui întrebări e și mai greu.

| Moisie explică (pentru FucktheSystem):

Poti sa le zici si carpe umane, ca sunt atata de nesimtiti si indolenti ca poti sa le furi tara si sa le- vinzi, poti si sa-i inrobesti ca sclavi, poti sa-i lasi sa crape de foame, ca ei nu au nimic de spus!
Ei doar se roaga sa ajunga in Imparatia lui Christos, fara sa stie ca aia este IADUL!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Kafka spunea ca daca inventezi ceva si e inexistent inseamna ca nu ai crezut destul in el

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna,Am sa trec repede prin intrebarea si anume ca,Acea credinta e ok sa o ai,Eu cred ca credinta a aparut prin faptul ca oamenii aveau nevoie de ceva care sa ii ajute sa treaca peste greutati,sa obtina lucruri, ( Ex : Dumnezeu ma va ajuta,putem sa reusim,El ne va apara ) Si cand spun asta ma refer la acea credinta oarba pe care o ai in ceva,Gen : Toate religiile si toti zeii care erau in mitologie.
Spre exemplu,Vikingii erau curajosi,oare de ce? Ei se inchinau Zeului Odin,Se spunea ca cine moare in batalie i se va alatura lui in regiunea Valhala,unde se alaturau armatei lui Odin,asta e un exemplu scurt.
Faza cu credinta, nu conteaza in ceea ce crezi, Ori ca sunt zeii greci, egipteni sau Isus, ceea ce conta e acea credinta pe care o aveau, o credinta de astfel pe care o poti pune si in Soare, Natura, Planeta Pamant..etc
Nu stiu cum a fost la inceputuri,dar cred oamenii aveau nevoie de ceva care sa le dea motivatia si scanteia sa reuseasca sau sa treaca peste obstacolele vietii. Spre exemplu,cand dai peste ceva cre ti se pare imposibil,cum incerci sa il faci posibil? Increzandu-te intr-o forta mistica puternica supranaturala ) Cum altfel ai putea sa reusesti impotriva tuturor sanselor care nu iti sunt favorabile.
Insa unii au fost destepti si au vazut ca poate sa ii controleze pe cei ce inchina unei zeitate ( respectiva ) si bineinteles ii poti manipula,jucandu-te de a Zeul,de acolo a plecat faza cu jerfele.
Religia s-a transmis din mii si mii de genereati,e foarte greu sa ii spui cuiva sa nu creada in ea sau ca biblia nu detine adevarul absolut.
Manipularea prin religie e din epoca modernismului,Au vazut ca se pot obtine multe de urma altora.

Si cat despre minciuna,Toti traim in minciuna,esti mintit in fiecare zi,Parintii te mint,Scoala te minte,Guvernul te minte,Prieten(a)u te minte,Profesorii te mint, Doctorii te mint, pot sa dau exemple clare la fiecare in parte, dar dura foare mult.
Crezi ca te vei duce vreodata la o firma si sa spui la angajare, Firma ta nu face cat mizeria desub unghia mea, Sunteti cei mai naspa, Firma de mana a 3, Eu am venit ca nu am de ales si am nevoie de bani sa supravietuiesc,Crezi ca cineva va spune asta? Nu,Adevarul este retusat intotdeauna,Poti sa ii spui prietenei tale ca arata groaznic astazi? Bineinteles ca nu,trebuie sa ii oferi sprijin, Nimeni nu vrea sa auda ca adevarul pur, Cand vine un urias la tine si te intreaba de ce te ai holbat la iubita lui, vei avea curajul sa ii spui adevarul? nu, vei fi diplomatic si vei nega, pentru evitarea conflictului.
Diplomatii, crezi ca isi spun unul altuia cand se viziteaza, Vezi ca peste 2 luni,intram peste voi si va invadam,nu,vei zambi si ii vei spune ca abia astepti sa semnati tratatul de pace.
Am fost foarte lung,Ideea e ca,acea credinta/scanteie e ok s-o ai,Dar tu trebuie sa simti cand se incearca manipularea prin abuzul la credinta ta, ( si apropo au fost atatea regiuni care s-au inchinat la alti zei si totusi au trait si au evoluat la fel de bine ca un ortodox )
Si oricum pana la urma,credinta din start se bazeaza pe ceva in care crezi,si nu in ceva care a fost demonstart stiintific,Vine de la sine, faptul ca e o credinta "oarba'
Iar despre minciuni, esti mintit in fiecare zi, Si cateodata e bine sa minti, moderat echilibrat si nu in exces. Si oricum nu conteaza ce credu eu si tu,fiecare va avea propia lui parere,asa ca nu incerca sa schimbi opinia cuiva,e risipa totala de energie.
Fiindca poti avea multe de castigat dupa ea. Iti recomand o carte super interesanta despre minciuna si anume "Va spun sincer mint perfect" de Ute Ehnardt, iti va da o oferi o imagine noua asupra minciuni.
In orice caz,acest topic poate fi dezbatut in lung si lat fara sa ajungi la o concluzie clara, Depinde de om ce crede, E strict parerea mea.

| Moisie explică (pentru anonim_4396):

Si vrei sa te contrazic?
Pai uite te contrazic confirmand ca tot ce spui este adevarat, dar oare tu ma poti confirma pe mine sau poate si Biblia care spune ca traim in timpurile in care Diavolul este Dumnzeul veacului acesta?
Dar si ca ar fi momentul sa ne lepadam cu adevarat de Satana, si asta incepand de la aceea instutie Diabolica care este bazata pe minciuna si sarlatanie si s-a dovedit cea mai bicisnica si criminala institutie mafiota din istoria omenirii? Dar accepti ca noi trebuie sa facem al doile pas in eradicarea bicisniciei institutionalizate, tinand cont ca primul pas l-au facut Iluministii la revolutia din 1789 cand au decapitat zeci de mii de sarlatani?
Evident ca astazi nu mai trebuie sa decapitam pe nimeni, dar de interzis prin Lege o insitutie care s-a dovedit a fi mai diabolica decat nazismul, este de datoria noastra sa militam pentru asta...nu?

| DevidALex a răspuns (pentru Moisie):

Vezi tu, esenta raului, acum depinde cum percepe fiecare, Se imulteste dublu triplu la elimarea unui rau, la 10 oameni rai eliminati, se vor gasi altii 20 sa duca torta mai departe. ( mai bine zis sa danseze dupa cum vor Ei )
Am auzit afirmatii cum ca toti cei care au vrut sa spuna lumii cat de buni pot fi oamenii,si ce potential avem in noi,si faptul ca suntem o mina de aur inauntru,acesta era asa-zis Marele Secret,conform caruia nu puteai fi manipulat de geniile care sunt in spatele tuturor lucrurilor rele,etc,Ei bine,fiecare dintre acesti oameni ( inclusiv unul dintre Papi ) care a incercat sa spuna lumii anumite secrete care ar imbuntatati viata noastra,dar si care le ar pune bete in roate planurlor lor,toti au fost executati,sau au murit din motive dubioase.
Si ceea ce spui tu ca ar fi corect,Nu ar aduce nici o imbuntatire,Poti pescui pestii mici,Pestii mari stau ascunsi sub adancime,Cei care sunt in spatele manipularii,si anume acei mari oameni despre care se vorbeste dar nu se stie cine sunt,care sunt infiltrati in cele mai mari instutiti si de unde isi fac jocurile,si anume Domeniul religios,financiar,militar,medicinei si al legiilor ( tribunale etc ) Aceia sunt pestii mari,pesti mici pe care spui tu ca sunt decapitati,sunt dispensabil,pot fi inlocuiti.
Si asa de final,am auzit ca Mafia medicinei e la fel de mare precum cea in religie,Cica acele vaccinuri la nasterea copiilor sunt de fapt facute speciale ca ei sa se imbolnaveasca si sa cumperi medicamente toata viata, nu stiu cat de adevarat, dar al naibi care logica si sens.
E o tema foarte vasta, si care nu schimba realitatea, indiferent de ce credem noi. Asta se intampla cel putin de vreo 200 ani.

| Moisie explică (pentru DevidALex):

Cine e pus sa faca rele, va face cu atat mai mult rau cu cat ii raspunzi cu iubire la raul comis.
Il ai ca exemplu pe Stalin care ii trimitea la moarte pe toti care il iubeau atat de mult incat si-ar fi dat si viata pentru el, si trimitea la moarte sute de persoane pe zi fara sa ii pese de iubirea lor, dar daca cineva ii raspundea cu rau, si il impusca, mai putea sa condamne la moarte?
Scuze, dar ca peste mic ce sunt, am amvut placerea sa vad cum fugeu rechinii si pestii mari la revolutia in care pestisorii l-au impuscat de craciun pe Tata Stiucilor.
Dar si istoria altora prin 1789 a dovedit atunci cand a ghilotinat zeci de mii de preoti, ca pestii mici fac adevarata mare putere, daca sunt uniti!
Asa ca te rog schimba-ti pererea pesimista si intelege corect realitatea.

| adifox a răspuns:

Despre Iisus ar trebui sa cauti si in coran sa vezi ca insusi alah spune ca i-a dat duhul sfant! asa ca eu zic sa-ti revizuiesti ideile ca nu doar biblia il confirma pe Iisus.

| Moisie explică (pentru adifox):

Minti! In Coran Isus este recunoscut ca profet, adica intemeietor de religii, dar si asta este inexact, pentru ca rabinul Isus nu s-a dezis niciodata de religia sa mozaica si nu a propovaduit niciodata nimanui religia crestina, ci doar religia mozaica in arianta eseniana!