Acel "suflet" despre care toti vorbesc, este de fapt constiinta, deci nu, ca si om nu poti trai fara constiinta, dar ca si anumite vietati care nu depind de o constiinta pentru a supravietui, atunci raspunsul este da.
Si unde se duceau ''sufletele'' inainte sa moara Jesus?
Ca, crestinii zic ca datorita mortii lui Jesus au viata vesnica.
Daca e sa ne luam dupa crestini, am deveni si noi cretini.
Nu? Si animalele de ce traiesc? Ca doar ziceti ca ele nu au asa ceva.
Și unele animale au suflet
Si cum traiesc animalele fara suflet? Asta e replica? Sa nu uitam ca ai raspund cu ''Nu poti'' la intrebarea mea cu ''Poti sa traiesti fara suflet?''.
M-ai spart. Cica unele au si traiesc, dar unele nu au, dar tot traiesc. Toate animalele sunt fiinte vii.
Nu poți trai fără suflet. Dar ca sa înțelegem asta trebuie mai întâi sa înțelegem ce este sufletul. Conform DEX, mai pe scurt, este o substanță de origine divină ce da viață omului(dar nu doar lui). O precizare mai amplă și din care eu înțeleg ca nu se poate trăi fără suflet o spune Sf. Maxim Mărturisitorul, care precizează cam așa- Sufletul are trei puteri; una prin care se hrănește și creste, a doua este cea a imaginației și a instinctelor și cea de a treia a inteligentei și rațiunii. Și el spune in felul următor, ca plantele se împărtășesc din prima, animalele din primele doua și omul din toate trei. Ce înțeleg eu este ca sufletul nu oferă, numai viață, ci și este viață. Teologia mai amplă ne spune ca sufletele noastre a oamenilor devin suflete prin suflarea de viață și prin trup, ceea ce deducem este ca ele nu pot fi excluse unul față de altul, dacă vrem sa vorbim de modul in care se crează el. Mai exact el se crează odată cu zămislirea, rămânând veșnic suflet. Iar trupul fiind de origine umană, moare ca si consecință a căderii in păcat, dar sufletul nu poate muri, el prin creație, fiindu-i oferită nemurirea.
Dexul e facut de om, si acesta e cuvant religios. Nu se pune fara dovezi
Da, dar atunci dex-ul de unde preia? Și dovezi, la ce?
Ca acel cuvant semnifica ceva real, ca se zice ca e ceva real.