| GRs a întrebat:

Potopul a ucis aproape tot ce exista pe Pamant, pana si animale nevinovate.Desi in Biblie scrie sa-i iertam pe cei care ne-au gresit, Dumnezeu a facut totul invers. Si in continuare el este bun, iubitor, iertator, si fara absolut niciun pacat. Nu era mai bine sa se arate oameniilor de pe Pamant decat sa trimita potopul?

43 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Basmul bibliei cu potopul mondial, este o prostie și ceva ireal.
Nu trebuie comentate demențialismele!

| bodealigia a răspuns (pentru MMihai):

Biblia este adevarata.cine te-a creat pe tine? isus.Mai gandeste-te!

| fllu07 a răspuns (pentru MMihai):

Hei nu te supara, nu prea cred ca este ceva ireal din moment ce toate culturile au cel putin o legenda care vorbeste despre potop.
si daca este ceva ireal, te intreb: ghetarii de la polul nord din ce si de ce s-au format?

| MMihai a răspuns (pentru fllu07):

Pentru fllu07
Nu tot cea ce învățați voi la școală este adevărat.
Biblia este o adunătură de basme mincinoase.
Everestul are 8.840 m.
Ca să vorbim de un potop mondial înseamnă că nivelul oceanului planetar a crescut atât de mult încât a depășit cu mult 8.840 m și că nivelul apelor a depășit cu mult, cei mai înalți munți de pe fața Pământului.
De unde dracu atât de multă apă?!?
Și unde a dispărut apa aia, atât de multă, când s-au retras apele și situația a revenit la normal?
Așa dar ( și așa deci,) nu a fost nici un fel de potop mondial.

Inundații au fost în diverse momente, în diverse locuri pe planetă.

„ Hei nu te supara, nu prea cred ca este ceva ireal din moment ce toate culturile au cel putin o legenda care vorbeste despre potop."

Legende despre potop au avut cei din zona Mesopotamia, evreii (care au copiat legenda de la mesopotamieni,) și grecii!
Le la greci au luat romanii și de la evrei creștinii.

Folclorul tracilor de nord / care sunt numiți incorect astăzi români
( Să citești cartea Noi nu suntem urmașii Romei.
http://ro.scribd.com/......on-Savescu
că poate te ajută să înțelegi niște treburi.)
nu are nici o poveste, cu nici un fel de potop.

Mitologiile celților, scandinavilor, șamd nu au nici o treabă cu nici un fel de potop.
Gheața are o densitate mai mică decât apa.
Gheața plutește pe apă!
Tu crezi că cei 9 km de apă, care au înecat planeta, se găsesc în ghețurile polare?

De unde atâta apă ca să se ridice nivelul oceanului planetar cu 9 km? și să înece tot uscatul?

Unde a fost ascunsă, după ce s-a terminat „ bâlciul, cu potopul mondial ", toată apa asta?

Dacă toată apa asta, ar fi în ghețarii de la poli, ar trebui ca acești ghețari să depășească cu foarte mult masivul Himalaia, (ar trebui să fie niște ghețari, cu mult mai înalți de 100 de km.).

Un profesor de religie sau un preot, vă spune minciuni la școală, ca să ascundă, tâmpeniile și idioțeniile din religia lui, că religia lui plină de minciuni nu trebuie să o creadă nimeni.

Eu am făcut școală în perioada de dinainte de 1989, și nu eram îndobitociți cu religii mincinoase la școală.

Dar tu ești băiat mare și trebuie să gândești cu capul tău, dacă este sau nu verosimil așa ceva.

Cea mai cretinoidică dintre cărțile bibliei este cartea exodul.

De un cretinism similar este idiotul basm cu potopul mondial.

Să te iau de altă manieră!

Tu ți-l imaginezi pe Dumnezeu, ca fiind atât de nebun, ca să genereze un potop mondial, fără o justificare logică serioasă?

Tocmai aici gresesti. DUmnezeu a avut o dovada destul logica si serioasa, pentru care a cazuat potopul. si tot de aceea o sa aduca din nou o ditrugere. stii, cand o sa recunosti cu gura ta ca aveai posibilitatea sa scapi cu viata. cand iti vesi smulge parul din cap... o sa recunosti ca biblia, cartea aia cretina de care spui tu, era adevarata. atunci, o sa vrei sa o ai, sa o pretuiesti sa o studiezi, nu ti se va mai permite.

Să citești cartea:
Noi nu suntem urmașii Romei.
http://ro.scribd.com/......on-Savescu
Că poate te ajută să înțelegi niște treburi.

Toate lucrurile acestea(apa pana peste munti) au fost posibile deoarece Dumnezeu e atotputernic si poate muta muntii din loc! nu o sa ma crezi dar e adevarat! te rog gandeste-te! sfarsitul e aproape si eu nu te voi judeca dar Isus sigur o va face daca nu te indrepti! Esti ateu? ce esti? cine te-a creat? nu D-zeu?

El nu trebuie sa inteleaga nimic ci dumneata esti acela!

| fllu07 a răspuns (pentru bodealigia):

laughing laughing

Nu ma intereseaza cartea, este o carte care din cat am aruncat un ochi peste ea, se bazeaza pe teoria evolutiei care este o teorie greu de explicat, cu multe lipsuri, si mai presus de toate FALSA. o teorie care il discrediteaza pe dumnezeu. citeste tu daca vrei: Biblia. cuvantul lui Dumnezeu sau al oamneilor?

Aia este o carte de istorie!
vezi și
https://www.youtube.com/watch?v=RCUPULMUMMA&feature=relmfu
Regele Regalian eliberatorul Daciei - Partea I-a
https://www.youtube.com/watch?v=l1O7MO6WhRM&feature=relmfu
Regele Regalian eliberatorul Daciei - Partea a II-a

| MMihai a răspuns:

Biblia este adevarata.==greșit este o carte cu multe basme mincinoase în care ar putea să creadă numai „cei fără carte" și fără capacitate de gândire logică!
Privitor la cretinismul cu potopul mondial, o familie din mileniul 5, 4 sau 3 î.e.n. nu avea fizic cum să adune toate animalele alea.
În ce congelatoare, au ținut carnea pentru animalele carnivore, pe perioada de 321 de zile cât a durat potopul, ca să nu se altereze?
Cum au asigurat lumina necesară animalelor pe arcă?
Etc
Cu cât voi pune mai multe întrebări, vei înțelege cât este de idiot și de neverosimil ( / de ne crezut / lipsit de calitatea de a fi adevărat /), basmul cu potopul mondial.
http://dexonline.ro/definitie/neverosimil

cine te-a creat pe tine? isus.
Mai gandeste-te!=
=nu vreau să te supăr, dar la chinezi și indieni, nu există nici un fel de Iisus, dar ei există și sunt peste 2 miliarde de oameni, care nu au fost îndoctrinați / prostiți, cu creștinism.

| scumpik99 a răspuns (pentru MMihai):

Buna.Deci Biblia este carte sfanta, cea mai adevarata dintre toate cartile.In biblia baza este cuvantul lui Dumnezeu, Dumnezeu sta la baza Scripturii.Trebuie sa intelegi daca tot esti asa de cititor al Bibliei sa citesti si partea in care scrie ca Dumnezeu este atotputernic, atottiitor adica El poate face orisice, orice minune, mai ales ca universul in comparatie cu Dumnezeu este o farama.Si Dumnezeu l-a ajutat pe Noe pentru ca a fost singurul care i-a ramas statornic si ii era credincios lui.Si cum Dumnezeu poate face orice binenteles ca sa acopere muntii cei mai inalti cu apa erau ceva usor.Mai ales pentru ca potopul a durat o saptamana si a plouat incontinuu, dar cum te gandesti tu ci ploaie mare, furtuna.Pentru Dumnezeu cum a mai zis se poate orice minune infaptuita de el iar animalele asculta de Dumnezeu.Pentru ca Dumnezeu poate face orice minune l-a ajutat pe Noe sa adune toate animalele in arca.Lumina era insusi de la Dumnezeu iar hrana pentru animale era pregatita tot de Dumnezeu.Gandeste-te cine face sa creasca bebelusul in burta mamei, cine face sa creasca plantele, cine a asezat planeta Terra atat de bine pe sistemul nostru solar. Daca nu esti preocupat de acestea nu iti vei da seama cine a asezat ordinea aceasta minunata.Nu este de la sine cum nici tablorile pictate nu sunt de la sine.Trebuie sa faci diferenta dintre basme si Dumnezeu,El se simte prin faptul ca traim, ca avem ce manca, prin faptul ca esti sanatos si poti scrie pe calculatortongue. Aceasta nu este de la sine, cum nici descoperire stiintifice nu sunt de la sine, tot le-a descoperit cineva.Gandeste-te:ti-ai vazut vreodata ura, dragostea? Si totusi cum de crezi in ele? Daca crezi in ele inseamna ce esti cel mai incult om.Chinezii si indienii au si ei religiile lor, pentru ca si ei cred in ceva.Te rog gandeste mai profund, nu numai la suprafata si superficial.
O ultima vorba:Asa cum tu crezi ca exista ghetarii cu toate ca nu i-ai vazut dar se simt pentru ca avem apa in lume asa cred si crestinii in Dumnezeu.Bafta si mediteaza ma mult.

| GRs explică (pentru scumpik99):

Biblia este cea mai adevarata carte?!
In Biblie scrie ca omul a fost creat primul, atunci spune-mi despre oasele de dinozauri si fosilele care au fost gasite a unor specii moarte care au trait inaintea omului.
Spune-mi cum au incaput atatea animale in arca lui Noe, de unde atata mancare pentu fiecare?! Cum ar fi reusit un om batran sa stranga doua din fiecare specie de animal intr-o viata?!
Unde sunt dovezi ca turnul Babel a existat? Oamenii care construiau acel turn nu ar fi ajuns in ceruri daca-l terminau, asa ca nu vad de ce Dumnezeu a trebuit sa-i opreasca. Exista vreo ruina a turnului sa dovedeasca existenta lui?

| bodealigia a răspuns (pentru GRs):

Deoarece D-zeu face din inposibil posibil iar D-zeu era cu noe

| GRs explică (pentru bodealigia):

Prea multa fantezie in Biblie.Sa inteleg ca a micsorat Dumnezeu animalele sa incapa fiecare in arca.

| fllu07 a răspuns (pentru GRs):

Nu a micsorat nimic. tu stii care au fost dimensiunile corabiei lui noe?

Poate chiar asa

Daca vrei iti dovedesc eu ca turnul babel a existat. trebuie sa fac niste cerceteri si se rezolva. si ti-am zis, pe noe la ajutat Dumnezeu, care i-a dat puterea care depaseste normalul, sa isi infaptuiasca misiunea. nu a fost singur. despre fosile ce vrei sa stii?

| GRs explică (pentru fllu07):

"Potrivit datelor biblice, arca lui Noe era o constructie simpla, paralepipedica, construita din lemn de chiparos, tencuita cu smoala pe ambele parti, lata de aproximativ 23 de metri, lunga de 140 de metri si inalta de alti 14 metri; ea avea un singur geam, de mici dimensiuni, si o singura usa, aflata la jumatate. La randul ei, "Epopeea lui Ghilgames" aminteste de un potop universal si de arca eroului Utnapistim, construita insa sub forma unui cub cu latura de 60 de metri."
http://www.google.ro/......http?/url

Nu ar fi avut cum sa incapa cate doua din fiecare specie de animal intr-o arca asa mica.Si daca ar fi luat numai animale care traiesc pe sol tot nu ar fi incaput.

Pai numai de pe sol. ca alea din apa nu trbuiau aduse in arca laughing

| GRs explică (pentru fllu07):

Subiectul este arca lui Noe nu Iisus, nu-l schimba.
Ar fi imposibil sa incapa atatea animale intr-o arca, cate 2 din fiecare specie.
Exista peste 5800 specii de mamifere, iar putine speci sunt acvatice si aeriene.

| scumpik99 a răspuns (pentru GRs):

Buna.Deci Dumnezeu spune ca la inceput a creat ingerii, animalele, apoi omul. Omul a pacatuit si a fost alungat din paradis dar asa s-a intamplat si cu animalele ca omul sa aiba ajutoare. Dinozaurii au trait pana la potop cu oamenii, de fapt nu sunt sigura, ori multe animale au murit in acelasi loc la potop si astfel s-au format fosile imense.Sincer,nu stiu exact dar stiinta si religia convietuiesc impreuna.Deci daca au trait dinozaurii au trait cu oamenii chiar daca ti se pare imposibil pentru ca la inceput era armonie intre natura.Nu stii cat de mare era arca lui Noe, el a stat muult muult timp pana a construit-o deoarece mereu indemna oamenii sa intre cu el in arca.
A reusit deoarece Dumnezeu era cu el.

Dumnezeu a incurcat limbile deoarece era o indrazanela prea mare sa ajunga la Dumnezeu chiar daca nu ar fi reusit vreodata in plus oamenii au uitat ce inseamna viata, si stateau toata ziua la construit, plus ca se puteau ivi si certuri din cauza aceasta.
Oh dar multe cladiri se darama mai ales cu mijloacele de atunci cred ca abia construisera un pic de turn.Te rog mediteaza mai mult, gandeste mai profund si ai incredere in Dumnezeu si in Biblie.

| CryChristiAN a răspuns (pentru scumpik99):

''Dinozaurii au trait pana la potop cu oamenii, de fapt nu sunt sigura, ori multe animale au murit in acelasi loc la potop si astfel s-au format fosile imense''

Dinozaurii au disparut mai inainte de potop. Potopull lui Noe a avut loc, dupa parerea mea, aprox cu 2.000 sau 1.000 de ani in urma, inainte ca DUmnezeu sa-i dea promisiunea lui Avraam.

Dinozaurii au disparut la sfarsitul cretacicului, dupa ce un meteorit a aterizat pe pamant, declansand o explozie de 10 ori mai puternica decat cea a unei bombe nucleare. Acest meteorit exista si astazi, si se numeste Chicxulub, langa orasul Chixulub, Pe coasta de vest a Mexicului. Acum Dumnezeu stie ce s-a intamplat in Epoca Straveche.

| MMihai a răspuns:

Vezi filmele astea de pe youtube
http://www.youtube.com/watch?
v=Potopul Partea I-a
http://www.youtube.com/watch? v=T_djd99O9do&feature=relmfu
Potopul Partea a II-a
http://www.youtube.com/watch? v=ORDMYcE2iSo&feature=relmfu
Potopul Partea a III-a

| M25M a răspuns:

Daca ai fi atotputernic si ai avea varianta iertarii si varianta genocidului, nu a-i alege-o pe cea mai distractiva?

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Dumnezeu e la fel astazi si in veci.
Evrei 13:8

http://www.biblegateway.com/passage/?search=Leviticus+22%3A32&version=KJV

Ioan 3:16
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
Ioan 3:17-19
JUDECATA:
http://www.youtube.com/......ttp?/watch

Vom fi judecati daca l-am urmat pe Isus sau nu.TOT PAMANTUL.Si cei ce L-au urmat si cei ce nu.
2 Corinthians 5:10
Eclesiastul 11:9

Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată.

| fllu07 a răspuns:

Putin gresesti.
Dumnezeu este iubitor si rabdator.
dar, in acelasi timp si drept. ai uitat sa mentinoezi ca desi a adus potopul timp de 40 de ani Dumnezeul ala de care zici tu ca ii crud si rau, si bruta, le-a dat oamenilor sansa sa intre in corabia lui noe, dar ei si-au batut joc de noe, si l-au ridiculizat, si in plus, violenta era extrem de mare, deoarece unii dintre ingeri au coborat pe pamant si-au luat de sotii pe femeile oamenilor, si din relatiile nefiresti ce le-au avut cu ele, s-au nascut nefilimii, (oameni cu trasaturi anormale, extrem de violenti) de aceea a trbuit sa fie distrusa acea generatie. dar, intodeauna, dar intodeauna cand dumnezeu a pedepsit, a dat posibilitatea tuturor oamenilor sa se intoarca si sa beneficieze de salvare, cum face si in prezent de altfel. si asa, cand va aduce din nou distrugerea, nimeni nu va putea zice: OO Dumnezeule, pai eu ma intorceam la tine, faceam voia ta, dar n-am stiut.
nu va exista asa ceva!

| bodealigia a răspuns (pentru fllu07):

Foarte bun raspuns!

| dracu14 a răspuns:

Pai nu avea haine curate si nu putea sa se arate asa oamenilor si a fost mai simplu sa creeze un potop

| tavadaresti a răspuns:

Totusi nimeni nu l-a vazut pe Dumnezeu, chiar si draci se infioara de prezenta sa, tu zici ca ai vrea sa stai in fata sa natura ta va putea rezista? Si chiar daca ar fi facut asa cum zici tu oamenii ar fi facut la fel

| Qinz a răspuns:

Dumnezeu poate sa faca ce vrea cu creatia lui, noi avem toate caracteristicile lui Dumnezeu. "Dumnezeu este bun, si un foc mistuitor in acelasi timp'' Dumnzeu uraste pacatul, si plata pacatului este moartea''.
Dumnezeu a promis ca n-o sa mai dea niciodata nici un potop. Noe fiind singurul credincios a fost salvat. Si in primul rand sa si daca Dumnezeu ar zice sunt rau! nu-mi pasa de de voi, daca faceti ceva va omor pe loc, tot ar trebui sa-l respecti pentru ca n-ai ce sa-i-i faci, daca el nu era, tu nu existai, de aceea Dumnezeu zice sa nu judeci, ca sa nu fi judecat.

| scumpik99 a răspuns:

Buna.In primul rand iti recomand sa studiezi mai bine Biblia.In Scriptura scrie ca Dumnezeu s-a hotoarat sa distruga lumea deoarece s-a facut foarte rea si nu ii mai pasa deloc deloc de Dumnezeu.Totusi nu i-a ucis pe toti cum crezi tu, pe Noe si pe familia lui pentru ca au ramas credinciosi lui i-a salvat prin arca, construita insusi de Noe.Si a luat din fiecare animal cate o pereche.Si in legatura cu faptul sa se arate oamenilor cum adica? Dumnezeu nu are trup, este o lumina divina, mai precis nimeni nu stie cum arata Dumnezeu pentru ca nu are corp.Deci tu iti vezi sufletul? Nu dar il simti prin sentimentele tale.Si oamenii nu au nevoie ca Dumnzeu sa se arate propriu,ti-am explicat unul dintre motive,dar mai presus Dumnezeu se arata prin ceea ce vezi,ce simti,ce traiesti, prin minunile facute de El, faptul ca esti sanatos ai casa ai familie e o incontinuu minune al Lui.
Si Dumnezeu a trimis oamenilor curcubeul ca semn ca nu va ma distruge pamantul.Dar la ce te referi? Vrei sa spui ca Dumnezeu este rau? Dumnezeu este desavarsit, Dumnezeu i-a iertat mult pe oameni dar oamenii pur si simplu il ignorau dar mai mult de atat radeau de Dumnezeu, de insusi Creatorul Pamantului care ne iubeste atat de mult.Si noi suntem oameni, noi suntem sub Dumnezeu, normal ca trebuie sa iertam pe cei din jur deoarece insusi Isus i-a iertat pe dusmanii sai.Te rog gandeste mai spiritual si nu pune la incercare ceea ce a facut Dumnezeu.El este mult mai intelept ca noi toti asa ca nu compara ce spui tu cu Dumnezeu. Spor si asculta-mi sfatulhappy

Răspuns utilizator avertizat
| MMihai a răspuns (pentru scumpik99):

Tu ai învățat 7 ani, de fapt, ai fost mințită 6 ani și ceva, cu religie creștină, iar cea ce îmi scrii tu, este rezultatul a șase ani și ceva de minciună.

Dumnezeul prezentat de vechiul testament este în realitate o zeitate tribală, cu un comportament de nebun.

Adevăratul Dumnezeu, nu cel din biblie, este Dumnezeul tuturor universurilor, cu mii de planete locuite de ființe superioare.

Dumnezeul tuturor universurilor, este o ființă mult prea ocupată, care nici nu are timp să se țină de prostii gen: „ Potopul Mondial"!

Peste 40 și ceva de ani, când vei avea vârsta pe care o am eu acum, vei înțelege altfel lucrurile!

Imi pare rau ca la varsta asta vorbiti astfel de lucruri! Te-ai rugat vreodata D-zeului acela ocupat? te-a ascultat? nu cred. exista un singur D-zeu si lui trebuie sa ne inchinam!

| scumpik99 a răspuns (pentru MMihai):

Buna.De curiozitate de unde ti-au venit toate acestea? Ai fost in rai sau la Dumnezeu si ai vazut? NU, nici noi nu am fost dar am citit Biblia, cartea care o consideri cretina si tot ce spune acolo este adevarat.Pentru ca au fost oameni inspirati de Dumnezeu si au scris-o.In plus ceea ce consideri tu stupid de fapt are o logicabig grineci la inceput Dumnezeu i-a creat pe Adam si Eva iar ei erau in rai apoi dupa ce au pacatuit Dumnezeu i-a alungat pe pamant. Apoi de la ei a inceput omenirea sa creasca,iar Dumnezeu a creat mai intai ingerii, animalele si apoi omul.Iar apoi dupa potop Noe si-a impartit fii in fiecare parte a lumii de unde au izvorat continentele.
De retinut:ei avea sotii, inainte cu mult se faceau multi copii, ei traiau mai mult, astfel puteau avea copii si la 70 de ani, apoi neamuri cu neamuri se casatoreau intre ei.Deci asa s-a format lumea, si gandeste-te orice se poate la Dumnezeu iar daca ar exista cum spui tu mai multe universuri ar trebui sa vina la noi sau macar ne-ar da un semn.Studiaza Biblia, gandeste pozitiv si logic si crede in Dumnezeu si in oamenii care au fost insuflati de Elbig grin

| bodealigia a răspuns:

Li s-au aratat prin noe si d-zeu era suparat pe om.noi sa nu ne comparam cu El deoarece di vina noastra a facut El asa

| GRs explică (pentru bodealigia):

Li s-a aratat printr-un om. Oamenii nu au toti incredere unii in altii. In ziua de astazi daca zice cineva ca el e trimisul Lui Dumnezeu toti l-ar considera nebun, la fel ca si atunci. Daca vroia ca cineva sa creada trebuia sa trimita un inger, ceva divin, nu sa-i spuna unui singur om.

Da il credeau nebun dar acum foarte multi "trimisi de D-zeu"sunt mincinosi si nu trebuie sa avem incredere in unii dar cine are duhul si calauzirea Domnului in el stie care e trimis de Domnul si care nu.pentru a avea acea calauzire trebuie sa te rogi si sa ceri lumina

Pai stai ca Isus a facut miracole, nu a zis numai asa sunt fiul lui Dumnezeu.
a inviat morti, a hranit multimi de oameni, a vindecat boli numai prin atingere.
daca cineva poate sa faca asa ceva azi, sa faca, si sa zica ca ii Isus. sa vedem. Isus nu a zis ca ii fiul lui dumnezeu si a stat cu mainile incrucisate.
in plus au fost si o gramada de profetii care s-au imlinit in persoana lui. deci...