| RM94 a întrebat:

Potrivit bibliei ce se intampla dupa ce mori?

24 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Fiecare om va merge in locul pe care si l-a pregatit in rai sau iad.

| danut a răspuns:

Conform Bibliei, te mananca viermii si devi tarana pana la ziua reanvierii, pentru ce reanvii este alegera ta, viata vesnica sau moartea vesnica.

| doctorandus a răspuns:

Depinde ce versete citesti, deoarece nu dau toate aceeasi explicatie. Detalii pe http://www.religioustolerance.org/aft_bibl1.htm si http://www.religioustolerance.org/aft_bibl3.htm

| danay72 a răspuns:

Biblia spune in cuvite simple ca mergem in paman si ca nu mai stim nimic, nu mergem in alt loc.Geneza3:19,Eclesiastul9:5,6,10

| ania a răspuns:

Dacă ești fiul sau fiica lui adoptivă sufeltul tău merge în prezența lui Dumnzeu și ateaptă învierea și transformarea și a trupului într-unul nemuritor dacă nu mergi în prezența tuturor celor care l-au respins pe Dumnzeu, oameni, demoni.
a

| RAY a răspuns:

Depinde ce verset citesti pentru ca biblia se contrazice singura pe subiectul asta, dar realitatea este ca dupa viata asta nu poate exista nimic, dar fiecare poate crede ce vrea adica sa se minta cum vrea

| milan9 a răspuns:

După VIAŢA BIOLOGICĂ, într-adevăr SUFLETELE îşi vor continua existenţa în VEŞNICIE, pentru că "Dumnezeu A PUS ÎN INIMA LOR (ale oamenilor) şi VEŞNICIA!" Ecclesiast 3, 11:

- "Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;
- "Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai." Luca 23, 43;
- "Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7
- "Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24)., etc...

- "Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4

"Toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup (se are in vedere aici doar sufletul)" (II Corinteni 5, 10

| milan9 a răspuns:

După VIAŢA BIOLOGICĂ, într-adevăr SUFLETELE îşi vor continua existenţa în VEŞNICIE:

- "Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;
- "Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai." Luca 23, 43;
- "Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7
- "Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24)., etc...

- "Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4.

| Mayhem666 a răspuns:

Mori si atat.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Vechiul Testament este alcatuit din legende culese de evrei iar Noul Testament este inventia unui singur om Saul din Tars mare ucigas de crestini declarat sfant, care si-a dat seama de potentialul noii religii.
Deci intrebarea ta ar fi cum vedea Saul treaba cu moartea.
Eu zic ca era bolnav psihic si ca nu are nicio relevanta parerea lui.

| 6684464 a răspuns:

Depinde.
1-Ajungi in locul de asteptare care este in Rai, daca ai murit pocait.
2-Ajungi in locuinta mortilor daca ai murit nepocait.
3-Ajungi inconstient daca ai fost ateu bun, sau in locuinta mortilor daca ai facut rau.

In orice loc ajungi stai acolo pana la judecata si vei fi judecat daca ai fost nepocait.
Cei judecati sunt judecati pentru a sti de ce sunt dati afara, iar ceilalti sunt primiti in Imparatia Domnului, Rai-ul.

| VelaJohnny a răspuns (pentru 6684464):

Si cum argumentezi biblic cele 3 puncte sustinute de tine? thinking

| 6684464 a răspuns (pentru VelaJohnny):

1- Apoc. 6:10, 11; 21:3, 4
2-; 3- Apoc. 20:13, 14.
A predicat cineva explicand toate astea in trei ore si chiar n-am chef sa scriu atata, am dat decat concluiza. Sunt lucruri complicate care trebuie explicate, o ora s-a explicat doar de ce sunt doua locuri pentru nepocaiti, apoi s-a mai explicat o ora de ce are legatura Satan cu asta...
Din cate am inteles, tu crezi ca dupa ce mor nepocaitii ajung in inconstienta si dupa la Judecata, nu?

In fine, cati oameni au scris VT? 5 stiu ca Moise, dar restul nu mai stiu sigur... Zi-mi daca stii sigur.

| VelaJohnny a răspuns (pentru 6684464):

„ajung in inconstienta si dupa la Judecata, nu" - partial da happy Legat de partea cu judecata, nu cred ca dupa moarte vor fi judecati. E greu sa explic pe scurt si nu vreau sa intru in amanunte.

Legat de versetele alea, o sa le citesc happy

Legat de scriitorii Scripturilor Ebraice:

Moise, Iosua, Samuel, Gad, Natan, David, fii lui Core, Asaf, Heman, Etan, Solomon, Agur, Lemuel, Iona, Ioel, Amos, Osea, Isaia, Mica, Tefania, Naum, Habacuc, Obadia, Ezechiel, Ieremia, Daniel Hagai, Zaharia, Mardoheu, Ezra, Neemia, Maleahi. I-am scris in ordine cronologica, nu in ordinea in care apar scrierile lor in Biblie.

| doctorandus a răspuns (pentru 6684464):

Cinci grupuri au scris Cartile lui Moise: J, D, E, P si R.

| 6684464 a răspuns (pentru doctorandus):

Ă?

Adica Iahvistii, Deuteronomistii, Elohistii, Preotii si Redactorii.

Adica nu Moise si-a scris cartile?

"Consensul cercetatorilor este ca povestirile sunt luate din patru surse scrise diferite si ca acestea au fost combinate de-a lungul timpului pentru a alcatui primele cinci carti ale Bibliei, ele fiind o opera asamblata. Sursele sunt cunoscute drept J, sursa Iahvista (din transliterarea germana a ebraicului YHWH), E, sursa Elohista, P, sursa Preoteasca, si D, sursa Deuteronomista... Deci Pentateuhul (sau Tora, cum ii spun evreii) contine material elaborat timp de sase secole de istorie umana, care a fost asamblat pentru a reda o imagine cuprinzatoare a crearii lumii si a lucrarii lui Dumnezeu cu popoarele sale, in mod specific cu poporul lui Israel." (Profesorul John Riches de la Universitatea din Glasgow).

„E destul de curios să constați că autenticitatea mozaică a Pentateuhului, care a constituit vreme de secole criteriul dreptei credințe, atât în iudaism cât și în creștinism, nu are un fundament solid în Pentateuh. […] Teza conform căreia întreg Pentateuhul a fost scris de Moise nu se întâlnește decât începând cu secolul întâi înainte de Hristos. Prima mențiune apare în cartea Jubileelor, un fel de parafrază la Facere, unde Dumnezeu însuși scrie Pentateucul pentru Moise. Admisă de către Filon din Alexandria, Flavius Josephus și autorii Noului Testament, această teză se încetățenește în ansamblul tradiției evreiești și creștine, nefiind contestată decât de câțiva eretici. Nașterea simțului critic mai întâi la evrei și mai târziu, sub influența lor, și la creștini, va opune argumente serioase împotriva mozaicității globale a Pentateucului. S-a recunoscut astfel că era imposibil să i se atribuie lui Moise însemnarea despre regii care au domnit peste Edom înaintea unui rege peste Israel (Geneza 36:31) și a fortiori relatarea propriei sale morți (Deuteronom cap. 34). S-a încercat totuși uneori ocolirea acestor dificultăți admițându-se că Moise s-a folosit de documente anterioare, inclusiv din epoca străveche, însă pentru mințile cât de cât critice a fost evident că «sursele» lui Moise erau nu anterioare, ci posterioare epocii în care a trăit."
—Edmond Jacob, Vechiul Testament

Prima întrebare era dacă Moise putea fi într-adevăr autorul celor Cinci Cărți ale lui Moise, din moment ce ultima carte, Deuteronomul, descrie în mod foarte detaliat timpul precis și împrejurările proprii morți a lui Moise. Alte incoerențe au devenit rapid clare: textul biblic era încărcat cu paranteze literare care explicau numele antic al unor locuri și remarcau în mod frecvent că dovezi ale faimoaselor evenimente biblice erau disponibile « până în ziua de azi ». Acești factori i-au convins pe unii cercetători din secolul al XVII-lea că cel puțin primele cinci cărți ale Bibliei au fost alcătuite, amplificate și înfrumusețate de editori ulteriori, anonimi și de revizori din secolele care au urmat.

Spre sfârșitul secolului al XVIII-lea și preponderent în cel de-al XIX-lea mulți cercetători critici ai Bibliei au început să se îndoiască de faptul că Moise ar fi avut ceva de-a face cu scrierea cărților Pentateuhului; ei au ajuns să creadă că Biblia era în mod exclusiv opera unor autori târzii. Acești cercetători au arătat ceea ce păreau drept versiuni diferite ale acelorași povești din cărțile Pentateuhului, sugerând că textul biblic era produsul mai multor scriitori care puteau fi astfel recunoscuți. O citire atentă a cărții Genezei, spre exemplu, a demonstrat două versiuni contradictorii ale creației (1:1-2:3 și 2:4-25), două genealogii foarte diferite ale urmașilor lui Adam (4:17-26 și 5:1-28), și două povești separate și rescrise ale potopului (6:5-9:17). În plus, erau zeci de dublete și uneori chiar triplete ale acelorași evenimente în poveștile călătoriilor patriarhilor, Ieșirii din Egipt și dării Legii."
—Israel Finkelstein și Neil Asher Silberman, The Bible Unearthed. Archaeology's New Vision of Ancient Israel and The Origin of Its Sacred Texts.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Biblia

Oricum VT nu conteaza asa mult, pentru ce avem oameni de stiinta...

Revenind la primul, asta nu contrazice ca Moise a scris ceva macar asemanator cu primele 5 titluri din Biblie, nu?

Nu se stie nici macar daca Moise a existat.

Am inteles.hee hee

| RagnarokR a răspuns:

Esti judecat si mergi in rai sau in iad.

dar ceilalti de pe pamant inca te pot ajuta, daca cumva faci frigarui, astfel incat, la judecata de apoi, vei fi din nou luat si tu si ceilalti la judecata de-a fir a par, tinand cont ce au facut si cei vii pentru tine pe pamant - pomana, slujbe, etc. tine cont de tot, de suflet si de trup. si atunci, poate ca reusesti de la frigarui sa ajungi in loc cu verdeata.

Întrebări similare