| Steregoi a întrebat:

Povestea cu Iacob, Avraam si Iosua ce a cotropit canaanul nu are sfarsit atata timp cat palestinienii se bat de mii de ani cu evreii si in prezent? Asta nu cumva e o dovada ca Dumnezeu exista si povestea biblica cu Avraam si Dumnezeu si cu ingerii care au mancat din vitelul pregatit de Avraam e reala?

https://www.youtube.com/watch?v=xpzTxdTVbAM

10 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Steregoi explică (pentru Ionut1492):

Faza e ca e prea mare inversunare in evreii astia. E vorba de o inversunare si determinare care nu mai e intalnita la nici o natie de pe pamant. Determinarea asta a evreilor nu cred ca se bazeaza pe niste inchipuiri sau pe simple inventii ale unui Dumnezeu imaginar.

Cat timp vor exista evrei sau crestini, va exista si Dumnezeu. Si cum crestinii si evreii vor exista mereu va exista si Dumnezeu.

Putem extinde asta si la islam al caui stramos este Ismael fiul lui Avraam care a vorbit cu Dumnezeu. Ismael e stramosul arabilor. Mama lui Ismael este Agar slujnica sau menajera lui Avraam.

Asa ca lumea sau umanitatea nu va scapa niciodata de notiunea de Dumnezeu biblic.

Numai daca arabii si evreii si crestinii vor fi omorati toti. Insa chiar daca vor fi omorati toti va ramane in istorie si in amintirea umanitatii istoria despre Avraam si despre Cristos ca un virus informational care oricand va izbucni si se va raspandi printre oameni.

| Dandanache a răspuns:

Si daca se va ajunge la o pace de durata, in ziua aceea vom afirma ca Dumnezeu nu exista si ca povestile biblice nu sunt reale?

| Steregoi explică (pentru Dandanache):

Fara Dumnezeu nu se va ajunge niciodata la pace de durata si iti spun si de ce. Ateismul spune ca nu exista morala universal valabila ci relativa si fiind relativa vor exista mereu diferente majore de opinie si implicit razboaie ideologice si fizice. In plus omul nu este capabil sa controleze demografia fara ucideri in masa sau selective. Cand vorbim de ucideri nu mai putem vorbi de pace. Si omul nu se poate guverna singur fara sa existe nedreptate si ura.

Cristos cu noul legământ. Cristos ca Mesia a fost prezis de Moise sub inspirație. Dumnezeu a făcut pe toți oamenii si nu are cum sa fie numai al evreilor. La evreism puteau adera si străinii care se puteau bucura de aceleași drepturi ca evreii din naștere.

Numerii 15:14, 15:"De va trăi însă printre voi în pământul vostru un străin şi ar fi între voi din neam în neam, şi va voi să aducă jertfă pentru miros plăcut Domnului, să facă aşa cum faceţi voi.
15. Pentru voi obştea Domnului şi pentru străinul care locuieşte între voi, o singură lege să fie, lege veşnică din neam în neam. Cum sunteţi voi aşa să fie şi străinul înaintea Domnului."
Iesirea 12:48, 49:"Iar de va veni la voi vreun străin să facă Paştile Domnului, să tai împrejur pe toţi cei de parte bărbătească ai lui şi numai atunci să-l săvârşească şi va fi ca şi locuitorul de baştină al ţării; dar tot cel netăiat împrejur să nu mănânce din el.
49. O lege să fie şi pentru băştinaş şi pentru străinul ce se va aşeza la voi!"
Levitic 24:22:"Aceeaşi judecată să aveţi şi pentru străin şi pentru băştinaş, că Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru".
Deuteronom 10:17-19:"Că Domnul Dumnezeul vostru este Dumnezeul dumnezeilor şi Stăpânul stăpânilor, Dumnezeu mare şi puternic şi minunat, Care nu caută la faţă, nici nu ia mită;
18. Care face dreptate orfanului şi văduvei şi iubeşte pe pribeag şi-i dă pâine şi hrană.
19. Să iubiţi şi voi pe pribeag, că şi voi aţi fost pribegi în pământul Egiptului."
Iesirea 12:38:"Şi a mai ieşit împreună cu ei mulţime de oameni de felurite neamuri, şi oi, şi boi, şi turme foarte mari."
Iesirea 9:20:"Acei dintre robii lui Faraon, care s-au temut de Domnul, au adunat în grabă pe oamenii şi turmele lor acasă,"
Rut 1:16:"Iar Rut a zis: "Nu mă sili să te părăsesc şi să mă duc de la tine; căci unde te vei duce tu, acolo voi merge şi eu şi unde vei trăi tu, voi trăi şi eu; poporul tău va fi poporul meu şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu;"
Matei 1:5:"Salmon a născut pe Booz, din Rahav; Booz a născut pe Iobed, din Rut; Iobed a născut pe Iesei;" - Cristos a avut ca strastrabunice pe moabita Rut si pe fosta cu rva ierihonita Rahav.
2 Paralipomena 6:32, 33:"Chiar şi străinul, care nu este din poporul Tău Israel, când va purcede din pământ depărtat pentru numele Tău cel mare, pentru mâna Ta cea puternică şi pentru braţul Tău cel înalt şi va veni şi se va ruga în templul acesta,
33. Tu să asculţi din cer, din locul sălăşluirii Tale, şi să-i împlineşti tot lucrul pentru care străinul va striga către Tine, ca să ştie toate popoarele pământului, de numele Tău şi să se teamă de Tine, cum se teme poporul Tău Israel, şi să ştie că în numele Tău este închinat templul pe care l-am zidit eu."
Ioan 12:20:"Şi erau nişte elini din cei ce se suiseră să se închine la sărbătoare."
Fapte 8:27:"Ridicându-se, a mers. Şi iată un bărbat din Etiopia, famen, mare dregător al Candachiei, regina Etiopiei, care era peste toată vistieria ei şi care venise la Ierusalim ca să se închine,"
Iov 1:1:"Era odată în ţinutul Uz un om pe care îl chema Iov şi acest om era fără prihană şi drept; se temea de Dumnezeu şi se ferea de ce este rău." Iov a fost probabil un arab.

Matei 1:22, 23:"Acestea toate s-au făcut ca să se împlinească ceea ce s-a zis de Domnul prin proorocul care zice:
23. "Iată, Fecioara va avea în pântece şi va naşte Fiu şi vor chema numele Lui Emanuel, care se tâlcuieşte: Cu noi este Dumnezeu".
2 Regi 12:24, 25:"Şi a mângâiat David pe Batşeba, femeia sa, a intrat la ea, s-a culcat cu ea şi ea a zămislit şi a mai născut un fiu şi i-a pus numele Solomon. Domnul l-a iubit pe acesta,
25. Şi a trimis pe proorocul Natan, şi acesta i-a pus numele Iedida, adică iubitul Domnului, cum îi spusese Domnul." David ii zicea Solomon si Dumnezeu Iedida. Cristos n-a fost cunoscut ca Emanuel insa semnificatia numelui era valabila in cazul lui Cristos. Fiul fecioarei era fiul sotiei lui Isaia.
Isaia 8:1-4:"Şi a zis Domnul către mine: "Ia o carte mare şi scrie deasupra ei cu slove omeneşti: "Maher-Şalal-Haş-Baz" (grabnic-pradă-apropiat-jaf).
2. Adu-Mi martori credincioşi pe Urie preotul şi pe Zaharia, fiul lui Ieberechia".
3. Atunci m-am apropiat de proorociţă şi a luat în pântece şi a născut un fiu. Şi a zis Domnul către mine: "Pune-i numele Maher-Şalal-Haş-Baz".
4. Căci înainte ca băiatul să zică: "tată şi mamă!", toată bogăţia Damascului şi prada Samariei vor fi duse înaintea regelui Asiriei".

Ahaz a respins semnul si astfel semnul avea sa apara in casa lui Isaia adica sotia lui Isaia. Siria si Israelul aveau sa fie cotropite de Asiria.