In teorie poate fi diferenta, ca si cum exista pacate mai mici si mai mari, dar plata este doar una. Insa vorba ta, practic e acelasi lucru. De ce? Pentru ca conform religiei crestine nu poti sa slujesti la doi stapani sau sa fi neutru. Si ca sa citez o replica dintr-un film... "Ori esti cu Dumnezeu, ori esti impotriva Lui!"
Unii spun "Domnule nu cred nici in Rai nici in Iad, imi vad de treaba mea!". Insa asta nu inseamna ca nu sunt afectati. Chiar daca nu crezi in vant pentru ca nu-l vezi, daca te sufla puternic tot te ia pe sus. Daca ei au dreptate, noi crestinii ne-am inselat, dar tot traim o viata buna, daca noi avem dreptate vai de ce ii asteapta pe ei
Si in final o alta cugetare foarte buna "Cel mai mare truc al Diavolului este sa convinga lumea ca nu exista!" Nu poti fi cu adevarat ateu, demonstrat si stiintific, faptul ca iti trebuie mai multa credinta sa nu crezi in nimic (fiind ceva mai absurd) decat faptul ca exista un Dumnezeu!
Adi2ro a răspuns foarte bine. Orice om dacă nu îl are pe Dumnezeu ca entitate dominantă în viața lui, are alți dumnezei dominanți: Țigările, băutura, mândria, cleptomania, mitomania, iar lista poate continua.
În cazul ăsta nu putem să-i numim pe atei, nevinovați. Biblic vorbind, păgân este sinonim cu ateu.
Ateul nu crede in nimic, el crede ca moare si atat! Paganul crede dar huleste, cum ai spus si tu, injura de Biserica, Dumnezeu, Grijanie, foloseste cuvantul Zau, se jura pe familie, copii etc...