| alexwahl a întrebat:

Prea multa zapaceala cu religiile astea. De ce sunt oamenii atata de incuiati la minte? Poate si eu ma inculd in categoria incuiatilor.

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Pentru ca societatea asta este extrem de credula si lipsita de o gandire rationala,logica,pentru ca de mici au fost invatati sa nu puna la indoiala sa creada orice ca niste papagali,modul cum se preda stiinta este o tortura pentru copii,curiozitatea care apare inca de cand suntem mici dispare prin indoctrinare,spalare pe creier,saracia din acesta tara,nivelul de educatie prost,face ca multi sa creada orice,sa pupa oase in loc sa faca ceva,sa spere la viata de apoi in loc sa faca ceva in loc voteaza psd pentru o sticla de ulei, religiile sunt otrava ratiuni,religia ucide curiozitatea,ratiunea umana, asta a servit celor care conduc lumea pret de mii de ani,cei care au facut religi au facut cu un scop, manipulare, control etc
religia da o speranta omului sarac, bolnav, da un sens, scop chiar daca e o iluzie, omul fiind o fiinta emotionala religia satisface nevoille omului emotionale

| T0T a răspuns:

Încuiat să fii și să cauți cheia, nu să stai așa fiind sigur de ceea ce e în spatele ușii.

| anonimg a răspuns:

Este zapaceala pentru ca oamenii nu au citit Biblia. Sau au citit-o in asa fel ca sa se potriveasca scopurilor si intentiilor lor firesti, egoiste, si nu ca sa se schimbe pe ei insisi. Dumnezeu cauta oameni sinceri, care se zbat dupa ceva mai bun, mai inalt decat le-ar putea oferi lumea aceasta. Si dorinta aceasta El vrea sa o puna in noi toti, pentru ca sa ne salveze pe toti.

| Holiday a răspuns (pentru anonimg):

"Dumnezeu cauta oameni sinceri, care se zbat dupa ceva mai bun, mai inalt decat le-ar putea oferi lumea aceasta."

Dumnezeu nu cauta nimic, e un personaj fictiv. Doar liderii cultelor/sectelor care promoveaza povestea cu el cauta creduli pe care sa ii poata manipula in interesul lor. E atat de simplu...

| anonimg a răspuns:

Pentru ca ne mustra pacatele.
La fel ca si cu medicina: este bine sa nu merg la medic la analize sau un control, ca poate cine stie ce boala imi descopera. La fel este si cu Biblia. E mai bine sa nu cunosc; este mult mai usor asa, si cred asta.
Dar cum avem nevoie de sanatate fizica, in aceeasi masura -sau poate chiar mai mult- avem nevoie de sanatate spirituala; adica este mai important sa fim niste oameni morali mai mult decat sanatosi fizic.

| xerxes1 a răspuns:

Incuiatii au nevoie de religie ca sa le arate ce este bine si ce este rau.

| FaraNumePls a răspuns:

Gen cred ca vrem sa fim al cuiva. Adică gen vrem să aparținem cuiva. Cand ne e greu sa speram intr-o minune. Pur si simplu lipsa de ocupație rolling on the floor

| Mclaren12 a răspuns:

Nu-s multe religii, sunt prea multe secte crestine si oamenii au iluzia ca sunt diferite. Se mai adauga aici si islamismul si iudaismul care venereaza acelasi zeu evreiesc fictiv. 3, 7 miliarde de oameni spalati pe creier de la nastere plus ca mai sunt si ateii care cred in stiinta materialista moderna.

| NGheorghe a răspuns:

Atunci, poate ști deja răspunsul.

| Golyat18 a răspuns:

Deci parerea ta e ca toti care adera la o religie sunt incuiati.
Ar trebuii sa stam doar asa si sa nu mai gandim nimic.
Pai eu decat sa fac asta mai bine raman "incuiat".laughing-

Întrebări similare