anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Preocupat de numărul din ce în ce mai mare al românilor care poartă nume de sfinţi, liderul BOR a anunţat ieri 15.01. 2015 necesitatea introducerii unei cotizaţii pentru cei care vor să le folosească în continuare. Decizia va intra în vigoare în termen de câteva zile, iar taxa va fi obligatorie pentru toţi românii ale căror prenume se regăsesc în calendarul ortodox. "Peste un milion de români poartă numele arhanghelilor Mihail şi Gavril", a declarat patriarhul Daniel. "Să nu mai vorbim de cei pe care îi cheamă Ion, Constantin sau Elena. Nici unul dintre ei nu a achitat Bisericii drepturile de autor cuvenite, deşi suntem de 2000 de ani impresarii tuturor sfinţilor din calendar. O taxă modică de doar 25 de lei pe an pe prenume e ceva firesc, la cât s-au jertfit aceştia pentru noi. Din bunăvoinţa Bisericii, cei care poartă mai multe nume de sfinţi vor plăti doar 50% pentru fiecare nume suplimentar."

Ce parere aveti despre aceste reglementari?

11 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

E o aiureala aparuta pe un site de glume. La cat de lacomi sunt popii n-ar fi o idee rea dar intr-un stat de drept nu pot face asa ceva.

| Dandanache a răspuns:

Si mai zic unii despre crestini ca sunt naivi, dar inghit orice gluma de pe internet ca fiind adevarata.

| danay72 a răspuns:

E bine ca oamenii vad ca numai banii ii intereseaza. Dumnezeu e dezgustat de atitudinea lor.

| Fatamuntilor a răspuns:

Mi se pare o aberatie, sincer.
Biserica incurajeza sa punem copiilor nume de sfinti acum ne mai ia si bani?
Ai cumva linkul de unde ai obtinut aceasta informatie?

| KhludCiprian a răspuns (pentru Fatamuntilor):

E pe Times New Roman.

Adica: "e pe internet, trebuie sa fie adevarat" si cu versiunea crestina: "o zice patriarhul, trebuie sa fie adevarat" si pentru ceilalti: "e in Biblie, trebuie sa fie adevarat".

| AdrianDihoricescu a răspuns (pentru KhludCiprian):

Stiam ca e "Fake" cum l-am citit, era prea aberant sa fie adevarat, dar am dat sa vad ce zice si sfantul google, si desigur am gasit am gasit unde a fost postat initial, doar ca articolul in sine a fost preluat de un site cat de cat normal de sitiri, bistritaonline, parca, si 90% din comentarii chiar credeau ca articolul e veridic happy Ceea ce te face sa te intrebi despre simtul discernamantului la oameni...

| milan9 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

"Times New Roman" e un site de glume si nimic altceva... Cum ai putut sa sazi in plasa? thinking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sfintii,martirii,mucenicii,nu s-au jertfit pentru niste bani,pe care sa-i pape,popii si inalt prea, sfintii, prea fericitii, si prea iubitorii de arginti, munciti de altii.

| AdrianDihoricescu a răspuns:

laughing) Din ce site de glume ai extras si nu te-ai prins ca era o gluma?

| Zenithf a răspuns (pentru AdrianDihoricescu):

Asta e, unii dintre noi sunt mai inceti. big grin

| Lagorúthon a răspuns:

O sa ajungem sa platim si pentru aerul pe care il respiram?