| CinevaNou a întrebat:

Presupunand ca in viitor vor fi posibile transplanturile de creier, daca o persoana va face asa ceva, cu sufletul ce se va intampla?
Va ramane cu sufletul corpului gazda sau se muta si sufletul odata cu creierul?

Răspuns Câştigător
| yonela30 a răspuns:

Eu cred că sufletul se mută odată cu creierul. Conștiința, experiența dobândită, capacitatea de a înțelege vor rămâne aceleași cel mai probabil. Doar că acel corp va avea și el influența lui. Creierul unui bătrân mutat într-un corp tânăr va întineri, capacitatea de memorare va crește, la fel și capacitatea de a învăța și totul în general.
Eu sunt convinsă că creierul este cel care domină și sufletul se află în el dar corpul încă poartă amprenta vechiului suflet, anumite ticuri, gesturi, aptitudini unice, specifice sufletului dispărut nu o să se șteargă niciodată și vor marca noul suflet într-un fel sau altul. E ca și cum noul suflet venit ar fi trăit și viața corpului în care se află, o dublă experiență.
Cu siguranță va fi posibil așa ceva, au fost făcute experimente pe câini și primate cu transplantul de cap https://www.youtube.com/watch?v=R2BxGOdYm8U
deci nu văd de ce nu s-ar putea face și un transplant de creier din moment ce tehnologia și descoperirile făcute evoluează din ce în ce mai rapid. Ceva foarte interesant dar și înfiorător care ar putea duce la viața fără de moarte a celor bogați și moartea celor considerați neimportanți. Oricum ar fi o parte din sufletul corpului gazdei tot va fi mereu prezent, va fi un fel de combinație dar în care sufletul nou deține controlul conștient.

13 răspunsuri:
| sublime89 a răspuns:

Cu sufletul nu se va intampla nimic, pentru ca nu exista. Pentru credinciosi insa, e un bun subiect de meditat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca sufletul ar reprezenta totalitatea proceselor intelectuale atunci ar trebui ca sufletul sa plece odata cu creierul. Insa aceasta teorie este la fel de valabila ca si cea cu reincarnarea, Pana una sau alta ramanem la expresia "daca si cu parca se plimbau in barca"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai cei care s-au reincarnat, iti pot spune.cunosti vreunul?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu se va intampla nimic pentru ca nu exista asa ceva.

| Ben00 a răspuns:

Ai vrea tu sa-ti pui creieru lui ala din poza ta!

| CinevaNou explică (pentru Ben00):

De unde stii ca nu mi l-am pus deja?

| casian_6565 a răspuns:

Sufletul isi are centrul in inima nu in creieri si nu va fi posibil crede-ma Dumnezeu nu o sa lase asta

| CinevaNou explică (pentru casian_6565):

"dumnezeu nu o sa lase asta", asa cum i-a lasat nici pe babilonieni sa construiasca turnul, de frica sa nu ajunga la el? sau ce?

| casian_6565 a răspuns:

Pai nu o a lasat pe om sa construiasca turnu babilon pentru ca Dumnezeu a vazut ce prost e omul nu poti sa aju gi la el cu in tur si sufletul are centrul in inima nu in creier atotstiutorilor

Răspuns utilizator avertizat
Întrebări recente