| EmaS a întrebat:

Pretinde Dumnezeu ca este fara inceput si fara sfarsit? Este El etern?

Răspuns Câştigător
| Esperança a răspuns:

Da. "Din veşnicie în veşnicie Tu eşti Dumnezeu"

34 răspunsuri:
| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Tanti Ema, am o rugaminte, incetati sa puneti intrebari la care stiti raspunsul ca mai apoi sa va gadile orgoliul cand primiti raspunsul asemanator cu cel gandit de dumneavoastra. big grin

| EmaS explică (pentru XxXBlackVampireXxX):

Stii de ce nu o sa incetez? Ca sa ai si tu ocazia ca sa auzi si sa cunosti Adevarul. Dumnezeu te iubeste!

| XxXBlackVampireXxX a răspuns (pentru EmaS):

Nu i-am cerut sa ma iubeasca.

Dar El te iubeste neconditionat!

| XxXBlackVampireXxX a răspuns (pentru EmaS):

Sentimentul nu e reciproc.

Numai tu ai de pierdut! Nu si El.

| Purec a răspuns:

Dumnezeu este etern! Daca nu ar exista dintotdeauna si pentru totdeauna, nu ar mai fi Dumnezeu.

| LineGuide a răspuns:

Daca Dumnezeu ar avea un creator al Sau, sa zicem ca exista.Pe tatal lui Dumnezeu cine l-a creeat? Exista o unitate divina creata din trei persoane: Fiul, Tatal si Sf.Duh, sau altfel: Mantuitorul, Creatorul si Sfintitorul.
Doamne ajuta!

| EmaS explică (pentru LineGuide):

Dumnezeu nu a inceput sa existe.Nimeni nu L-a facut pe Dumnezeu.El este necreat.Ca fiinta eterna Dumnezeu nu a avut un inceput.El este din vesnicie in vesnicie.El este creatorul tuturor lucrurilor.

| LineGuide a răspuns (pentru EmaS):

Reciteste ceea ce am spus eu si vei vedea ca asta am vrut sa subliniez si eu, dar nu inteleg de ce, voi vreti raspunsuri simple si aberante.

| tom190 a răspuns (pentru EmaS):

I-mi pare rau, asta face credinta din voi, excludeti orice logica, orice ce nu pricepeti in loc sa cercetati va limitatzi la faptul ca a facut Dumnezeu...
Dar nu te condamn pe tine, asa ai fost invatata... ca sa sustii un sistem de unde altii profita multa putere si extraordinar de multi BANI!

| danay72 a răspuns:

Psalmi90:2,Apocalipsa1:8

| Doub a răspuns:

Da Dumnezeu este etern!

| EmaS explică (pentru Doub):

Amin.Asa este!

| CryChristiAN a răspuns:

Da.
Si in Crezul, la primul sinod ecumenic parca, zice asa, referitor la DOmnul Iisus '' care s-a nascut mai inainte de toti vecii, Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu Adevarat''.

El este, precum vedem si in Apocalipsa, ''Alfa si Omega, Inceputul si SFarsitul''.

CHiar si numele Yahve, in ebraica veche, care in rugaciuni era folosit cu numele Adonai sau Elohim, il descrie pe Dumnezeu etern.

| unbaiatanonim a răspuns:

Nimic nu este etern.

| EmaS explică (pentru unbaiatanonim):

Crezi tu?

| unbaiatanonim a răspuns (pentru EmaS):

Asta-i adevarul. Spune-mi tu un lucru existent etern happy

| EmaS explică (pentru unbaiatanonim):

Din vesnicie in vesnicie este Dumnezeu.

| GRs a răspuns:

Orice are un inceput si un sfarsit.

| milan9 a răspuns (pentru GRs):

Chiar şi energia? Dumnezeu este energie, informaţie, lumină şi har...

| IoanieCriminalul a răspuns:

Ce sa pretinda daca nu exista?

Răspuns utilizator avertizat
| slowswag a răspuns:

Da

| MerVeilleuX a răspuns:

Da el este etern. El este alfa si omega inceputul si sfarsitul. Categoric El este vesnic.

| MerVeilleuX a răspuns:

Da desigur El este vesnic.

| byeddy a răspuns:

Daca tu crezi in Biblie, da e etern.Sunt oameni care cred ca nu exista...dar aici e o alta poveste.Raspunsul la intrebarea ta e credinta. Daca tu crezi e etern, daca nu...

| EmaS explică (pentru byeddy):

Eu cred ca este etern. Dar vreau sa cunosc care este opinia ta?

| Raniia a răspuns (pentru EmaS):

Opinia mea? draga mea Ema cred ca tine, Dumnezeu este vesnic este acelasi si ieri si azi si maine.O zi binecuvantata!

| EmaS explică (pentru Raniia):

Ma bucur draga mea Raniia.

| AnicaiAlin a răspuns:

Daca analizati ad-literam textele biblice a-ti observa ca el este alfa si omega, inceputul si sfarsitul, nascut inainte veacurilor.
In analiza mea cat se poate de obiectiva el nu este etern si chiar biblia spune ca el s-a nascut si ca el este inceputul si sfarsitul.
Eu nu pot interpreta inceputul si sfarsitul ca pe eternitate ci exact asa cum sunt. Totul are un inceput si toate au un sfarsit. La fel si dumnezeul vostru daca exista are un inceput si un sfarsit.

| ciprianjurje a răspuns:

Da! Si de esplicat nu as putea si nimeni nu cred ca poate explica asta cu lux de amanunte pentru ca este peste puterile gandirii omenesti.

| stefania25 a răspuns:

Da acum depinde de ce fel de religie esti

| EmaS explică (pentru stefania25):

Dumnezeu nu depinde de religia mea.El este etern.