| IrinaRebeca222 a întrebat:

Prietenul meu este de alta religie [penticostal], iar eu sunt crestin-ortodox. Credeti acest lucru i-ar putea face pe parintii lui sa nu ma accepte? Sau poate afecta in rau faptul ca avem religii diferite? [Stiu ca casatoriile intre persoane de religii diferite nu este permisa, ma refer strict la o relatie de inceput] Sunt curioasathinking pareri va rog. Funda :**

Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Adevaratii crestini (ortodocsi, catolici sau penticostali, indiferent ce cult) nu accepta curvia, adica ca doi tineri necasatoriti sa aiba o viata sexuala activa. Asta inseamna ca ei nu vor fi de acord nici cu unele lucruri ca pettingul, dormitul in aceeasi incapere, chefuri si alte lucruri care tie ti se par normale, dar in ochii unui crestin adevarat sunt pacat.
Dar, exista un mare dar, ca oamenii in general nu sunt chiar asa de bine infipti intr-o decizie, si ca mai lasa de la ei, de dragul odraslei lor. Si vei vedea ca si tinerii (multi) din bisericile penticostale sunt cam la fel de lumesti ca si cei ortodocsi.
Cred ca mai bine decat asta, te-ar ingriji de parerea lui Dumnezeu despre relatia voastra, pana la urma, asta este ceea ce conteaza (pentru un crestin adevarat, de cate ori am zis asta? )

17 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Un şir întreg de tensiuni sunt pe cale să apară din cauza diferenţelor mari care există. Discuţiile despre specificul diferit al celor două credinţe acum poate că nu sunt, dar familia lui, sau el, va face ulterior presiuni asupra ta.

| milan9 a răspuns:

Este un impediment şi încă unul foarte puternic!
Imginează-ţi cât de complicate sunt tensiunile ce se nasc din cauza diferenţelor de mentalitate, diferenţelor referitoare la "dreapta credinţa"...

Este foarte important să fie amândoi de aceiaşi religie, religia în care s-au născut. Relevant în acest sens este şi II Corinteni 6, 14.

| milan9 a răspuns:

Un şir întreg de aspecte ce privesc "familia lărgită", "dreapta credinţă", cea de care depinde mântuirea sufletului, vor genera frecvent, compromisuri, frustrări tacite, reproşuri, contraziceri, etc…

Chiar şi un lucru mai simplu, precum data sărbătoririi unui eveniment, poate să conducă la situaţii complicate.
Dar în primul rând este mântuirea sufletului pentrucare nu se merită făcut nici un compromis.

| milan9 a răspuns:

Dragostea e mare, dar se spune că după câteva luni de "dragoste", ceea ce mai ţine relaţia în picioare este doar echilibrul ei firesc, neîntreţinut în mod artificial prin efort suplimentar, nesimulat…

Ori tensiunile inter-religioase, numai relaxare, pace şi echilibru nu oferă sad

| milan9 a răspuns:

Momentan lucrurile se sustin pe dragoste, naturala intre un barbat si o femeie, dar mai tarziu, conditiile unui echilibru relational se complica. Spuneam mai sus:

... după câteva luni de "dragoste", ceea ce mai ţine relaţia în picioare este doar echilibrul ei firesc, neîntreţinut în mod artificial prin efort suplimentar, nesimulat…

Ori tensiunile inter-religioase, numai relaxare, pace şi echilibru nu oferă...

| milan9 a răspuns:

Dragostea e mare, dar se spune că după câteva luni de "dragoste", ceea ce mai ţine relaţia în picioare este doar echilibrul ei firesc, neîntreţinut în mod artificial prin efort suplimentar, nesimulat…

Ori tensiunile inter-religioase, numai relaxare, pace şi echilibru nu oferă...

Fa o proba, propune-i sa-si schimbe credinta si vei vedea ce fata face...
Nu ar fi prea amuzant pentru tine sa stii ca ai pierde daca iubirea pentru tine ar fi pusa in balanta cu doctrinele acelea stranii...

| sublime89 a răspuns:

Depinde ce fel de oameni sunt parintii lui. Multi penticostali prefera sa se casatoreasca ei intre ei si sa nu se amestece cu alte religii. Dar bineinteles ca sunt si exceptii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De unde sa stim noi ce gandesc parinti lui? Poate au obiectii, poate nu, demonstreaza-le ca esti o persoana credincioasa daca chiar sunt genul ala de oameni care nu prea agreaza ortodoxi.

| gingergirl1 a răspuns:

Pentru casatorie e cam....complicat!
Sti,"pocaitii"sunt mai... diferiti!happy Cunosc un baiat care e "pocait"si parintii lui sunt forte stricti in legaura cu relatiile lui, nu neaparat relatii pentru ca e cam "tanar", are 13 ani laughing ma refer ca nu are voie sa umble cu o fata sau sa fie cu ea,dar tipu'a fost cu mai multe si odata a aflat maica'sa si a iesit scandal laughing
Si de obicei pocaitii sunt asa in legatura cu relatiile,baiatul acesta de care ti-am spus daca o sa aiba o iubita trebuie sa o ia de nevasta,adica intelegi tu!
Eu una zic sa vorbesti cu prietenul tau pentru ca eu stiam ca pendicostalii sunt mai "severi", nu ai voie sa faci prostioare pana la casatorie laughing, cand mergi la biserica trebuie sa porti batic si etc laughing parcă matuşi'mea era pendicostala thinking habar n'am nu mai tin minte
Nu stiu, fa-te placuta pe langa ai lui, daca iti place cum e la biserica.la ei si etc poti sa iti schimbi religia(din cate stiu eu) si va putea fi si ceva pentru viitor! happy
Mai asteapta raspunsuri poate iti faci o idee!

| IrinaRebeca222 explică (pentru gingergirl1):

El are 19 ani dar părinții lui nu prea au influenta asupra lui (adica face cam ce vrea). Dar mie mi se pare important ca ai lui sa ma accepte chiar daca pe el nu-l interesează asta

| RaduMD a răspuns:

Probabil ca de acceptat te vor accepta, dar nu te vor accepta asa cum esti. Parintii lui si el insusi vor pune totul in lucrare ca sa iti schimbi religia.

Pe de alta parte, intr-adevar, casatoriile mixte duc la neintelegeri. Este important ca tinerii care contempla o viitoare casatorie sa aiba aceleasi optiuni fundamentale.

| Calininio a răspuns:

In sfarsit vezi si tu cum e. Pun pariu ca daca prietenul tau era ateu, parintii tai nu l-ar fi acceptat pe el (fara sa generalizez, dar se stie ca multi crestin-ortodocsi nu-s prea toleranti). Parerea mea e sa lasi balta ce zice TOATA LUMEA, parintii tai, parintii lui, prietenii, cumetrii, popa. Si sa il iubesti doar pentru ca il iubesti.

| VrajitorulMaleficRevine6666 a răspuns:

Pana sa te casatoresti cu el cred ca o sa mai dureze sfatul meu e sa faci sex cu el pana te plictisesti si apoi sa te desparti de el big grin

| IrinaRebeca222 explică (pentru VrajitorulMaleficRevine6666):

Esti cu capu`! happy

| Polonic1 a răspuns (pentru IrinaRebeca222):

Nu cred ca o sa se supere baiatul.

| VrajitorulMaleficRevine6666 a răspuns (pentru IrinaRebeca222):

Is cu oaia la stana

| tgeorgi a răspuns:

Cred ca ar trebui sa le aratati ca tineti unul la altul, sa fiti sinceri si ar trebui ca el sa vorbeasca cu parintii lui despre asta.E parerea mea.