| Rururuurur a întrebat:

Prietenul meu sta la 2 ore distanta de mine si mama lui i-a luat telefonul si la verificat apoi a aflat niste chestii naspa si a incercat sa dea in el dar s-a ferit si acum incearca sa se omoare or sa fuga de acasa, CE FAC?!

18 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Varianta cu "să se omoare" n-ar fi bună, că rămâi tu fără prieten. Dacă are picioare bune, recomandă-i tu să fugă de acasă. În două ore ajunge la tine.

| Rururuurur explică (pentru sabin89):

Din pacate nu ar putea deoarece nu ii ajung bani si daca ar fi sa fuga are multi prieteni la care sa se duca si ei sunt mult mai aproape dar multumesc, apreciez!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cine încearcă se se omoare, el pe el, prietenul? Sau să fugă de acasă, tot prietenul? Tu ce vrei să faci legat de această situație? Ce poți să faci. Dacă se omoară. nu poți face nimic. Dacă fuge de acasă, la fel.

| TraianIImperator a răspuns:

Caută pe internet un număr de telefon de la o linie antisuicid, număr care să fie gratuit de apelat și trimite-i-l. Sau caută sfaturi despre cum se poate preveni sinuciderea. Dacă se sinucide, arde pentru eternitate în iad, ca să nu mai spun de suferința pe care o lasă în urmă.

| Rururuurur explică (pentru TraianIImperator):

Multumesc,apreciez!

| TraianIImperator a răspuns (pentru Rururuurur):

Sper că am ajutat.
Mai poți să te rogi pentru el, să-l ajute Creatorul universului să își rezolve problema.
Și mie mi-a umblat la un moment dat mama pe telefon, când nu am fost atent, este extraordinar de enervant. Din fericire nu am avut gânduri de sinucidere.

| sadrian46 a răspuns (pentru TraianIImperator):

Nu arde nicăieri. Nici o secundă și nici o eternitate.

Și cum o să îl ajute Creatorul?

| TraianIImperator a răspuns (pentru sadrian46):

Creatorul universului l-ar pedepsi cumplit dacă și-ar lua propria viață.
Din experiența mea personală (am cerut semne) știu că există un Creator care se implică în creație.

Îi va lua aceste gânduri sau îl va ajuta să rezolve problema cu maică-sa sau în alt mod la care nu pot să mă gândesc acum.

Creatorul este cel ce a creat Universul; i apoi a creat Viața. Crezi că Creatorul nu are altă treabă decât să îi ia lui gândurile? Ești simpluț în gândire și în ceea ce crezi!

În creație se implică. Dar după ce el nu mai este în viață, pe cine mai pesepsește Creatorul? Mentalitatea ta este de Evul Mediu, care îi pedepsea pe sinugașii ratați cu spânzurătoarea.

Poate pedepsi sufletul, nu este de joacă cu astfel de chestii.

Pe mine Creatorul m-a ajutat în situațiile complicate din viața mea. El poate să facă orice cu noi, doar El ne-a Creat, poate să facă ce vrea cu creierul nostru, inclusiv să ne elimine gândurile negative.

Pe mine Creatorul m-a ajutat în situațiile complicate din viața mea.
Ce dovezi ai, înafară de credința ta, cî așa s-a întâmplat? Nici una.

Bine înțeles că nu este de joacă. Mai ales cu cuvintele nu este de joacă. D-ta te joci cu cuvintele și ți se pare că deții adevăruri.

Imediat după ce m-am rugat, am primit rezolvări la probleme. Nu știu dacă există dovezi științifice care să demonstreze existența Creatorului, dar dacă nu, este în regulă, înseamnă că Dumnezeu nu vrea să ne ia liberul arbitru. Și tu Îl poți descoperi pe Creator rugându-te.

De unde le-ai primit? Cum rezultă că le-ai primit de la Creator? Cum a ajuns rugăciunea ta la el? Unde este el? Cum aude el rugăciunea ta? Nu există dovezi nici științifice nici de altă natură. Existența lui nu poate fi dovedită prin dovezi. Dar asta nu înseamnă nimic legat de liberul arbitru. Ți-am mai spus că te joci în mof periculos cu cuvintele. Nu am cum să mă rog la ceva în care nu cred.