| Scarbo a întrebat:

Primul a fost dzeu apoi duhul sfant iar mai apoi iisus hristos? Sau Dzeu si duhul sfant au fost primii creati din nimic iar mai apoi l-au creat pe iisus, in biblie scrie ca iisus a fost creat primul de catre dzeu, iar mai apoi ingerii si tot ceea ce vedem, acum nu stiu nu mai am chef sa rasfoiesc biblia, scrie ceva despre duhul sfant fiind al 2-lea sau al 3-lea creat de dzeu?

Răspuns Câştigător
| PorumbRodica1965 a răspuns:

Dumnezeu Creatorul atotputernic si Suveran de drept al Universului, nu are inceput, nici sfarsit. Duhul Sfant este Forta Sa activa nu o persoana, Fiul Lui Dumnezeu, primul creat de catre Dumnezeu in cer ca inger, Daca doresti citeste in Biblia in Proverbe 8:22-30.

| Scarbo explică (pentru PorumbRodica1965):

Mersi, asta cautam.

| milan9 a răspuns (pentru Scarbo):

Ceea ce se spune despre Duhul Sfânt nu se poate atribui decât unei Persoane raţionale:

Evrei 3, 7 - "De aceea, precum ZICE Duhul Sfânt: "Dacă veţi auzi astăzi glasul Lui,"
Evrei 3, 8- "Nu vă învârtoşaţi inimile voastre, ca la răzvrătire în ziua ispitirii din pustie,"
Evrei 3, 9 – "Unde M-AU ISPITIT părinţii voştri, M-AU ÎNCERCAT, şi au văzut FAPTELE MELE, timp de patruzeci de ani."
Evrei 3, 10 – "De aceea M-AM MÂNIAT pe neamul acesta şi am zis: Pururea ei rătăcesc cu inima şi CĂILE MELE nu le-au cunoscut,"
Evrei 3, 11 – "Că M-AM JURAT în mânia Mea: "Nu vor intra întru ODIHNA MEA!"."

| milan9 a răspuns (pentru Scarbo):

Un alt lucru esenţial iarăşi, Fiul lui Dumnezeu este "Cel PRIN CARE s-au făcut toate"(Creator în raport cu întreaga Creaţie) şi Cel "PENTRU CARE" s-au făcut toate...

El este Creator şi nu creatură, aşa cum îl batjocoreşte un anumit cult care se dezice de creştinism, care iese din sfera creştinismului.

În toate cazurile în care întâlnim expresia "fiul lui...", de fiecare dată "fiul" este de aceeaşi natură cu "tatăl".

Astfel, "Fiul lui Dumnezeu" (singurul numit aşa) este de aceeaşi NATURĂ (FIRE) divină CU Tatăl.

23 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Spiritul sfant e forta activa a lui Dumnezeu, nu e o persoana.geneza1:2.Ai dreptate, Isus a fost prima persoana creata de Dumnezeu.Coloseni1:15-17

| milan9 a răspuns:

Scriptura afirma in mod evident ca atat Duhul Sfânt cat si Fiul lui Dumnezeu există dintotdeuna "din zilele veşniciei".

Duhul Sfânt este Persoană:
Matei 28, 19 – "Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh." (Enumerarea prezintă CLAR EGALITATEA cu Tatăl şi cu Fiul)

Evrei 3, 7 - "De aceea, precum ZICE Duhul Sfânt: "Dacă veţi auzi astăzi glasul Lui,"
Evrei 3, 8- "Nu vă învârtoşaţi inimile voastre, ca la răzvrătire în ziua ispitirii din pustie,"
Evrei 3, 9 – "Unde M-AU ISPITIT părinţii voştri, M-AU ÎNCERCAT, şi au văzut FAPTELE MELE, timp de patruzeci de ani."
Evrei 3, 10 – "De aceea M-AM MÂNIAT pe neamul acesta şi am zis: Pururea ei rătăcesc cu inima şi CĂILE MELE nu le-au cunoscut,"
Evrei 3, 11 – "Că M-AM JURAT în mânia Mea: "Nu vor intra întru ODIHNA MEA!"."

Ioan 15, 26. Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine.

Fapte 20, 28. Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său.

Efeseni 4, 30 -"Să nu întristaţi Duhul cel Sfânt al lui Dumnezeu, întru Care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării."

| milan9 a răspuns:

Chiar aşa uşor te poate cineva îmbrobodi cu teorii stranii despre Fiul? Dacă El este Creatorul, cum poate fi considerat drept "creaţie" sau "înger"?
Iar dacă vreodată a fost asociat cu metafora "înger", să nu uităm că biblia este condensată până la refuz în metafore şi limbaj simbolic.

| milan9 a răspuns:

Fiul nu este o "creaţie"!
Nimeni nu Îl poate confunda din greşeală pe Dumnezeu Fiul cu creatura, PE CARE El a CREAT-O!

Iată pe Dumnezeu Fiul prezentat ca şi CREATOR: thinking

Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU El (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. EL (Hristos) ESTE MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE ŞI TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.

,, Eu si Tatăl meu una suntem" a spus-o chiar Fiul lui Dumnezeu.
Si din context se pare ca toti au inteles ca s-a recunoscut a fi una cu Dumnezeu!

Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ
EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;

Miheia (Mica) 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

| Radu284 a răspuns:

In religia crestina, atat dumnezeu cat si Isus nu au fost creati. Ei au existat de tot timpul (mai ales ca daca ei au creat universul asta, sunt, prin definitie, in afara timpului).

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Potrivit Bibliei spiritul sânt nu este o persoană ci reprezintă forţa activă a lui Dumnezeu.
Deci, din acest punct de vedere Dumnezeu (inclusiv forţa lui activă) a existat din totdeauna, nu a fost creat din nimic. Apoi Dumnezeu şi-a folosit forţa sa (spirutul sfânt) pentru al aduce în existenţă pe Fiul său întâi-născut, care, în existenţa sa umană a fost cunoscut ca Isus Cristos.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu zic sa pui mana sa citesti ca altminteri mori prost si e pacat, cu atatea posibilitati de informare sa ramai bleg.

| Scarbo explică (pentru anonim_4396):

N-am gasit nicaieri in biblie sa spuna ca duhul sfant a fost creat al 3-lea sau al 2-lea, de asta am intrebat poate am omis ceva. Tu stii raspunsul la intrebare?

| CinevaNou a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu poti sa recuperezi ce ai pierdut la scoala citind pe net bloguri.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Scarbo):

Tooth? biblia este o carte dificila daca nu citesti in paralel, si alte talmaciri ale pildelor biblice, si faptele apostolilor si epistolele trimise de petru si pavel, bisericilor din lume, si multe altele.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Scarbo):

Da.eu stiu raspunsul la intrebare.ni l-a spus chiar Iisus Hristos mantuitorul nostru.CA viata vesnica, este aceasta; ca omul sa ADUNE CUNOSTINTA despre tine si despre cel pe care tu l-ai trimes.deci daca tu nu ai chef, cum vei putea intelege? ma vei crede pe mine pe cuvant? fiindca si eu tot din biblie iti dau raspunsul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

credinta si relatia cu Doamne-Doamne incepe cu cei sapte ani deacasa si se desavarsete si implineste intr-o viata de om continuind in vesnicie, ca asa cum Dumnezeu este infinit asa si sfintirea si desavarsirea incepe cu vietuirea ingereasca in trup si nu cred ca se termina vreodata, fiindca ar insemna ca noi sa devenim Dumnezei.si nu cred ca e posibil.

| Scarbo explică (pentru anonim_4396):

Am fost cumva nesimtit, doar vreau sa stiu, nu am pus intrebarea sa ma cert cu toate fiintele umane.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Domnule dai dovada atat de incultura cat si de iratiune.

| Scarbo explică:

La ora de religie stateam toata ora degeaba, profa se uita prin reviste iar pe noi ne lasa in "voia domnului".

| Mikhtarian a răspuns:

Dumnezeu nu a fost creat, El e acolo dintotdeauna, e ceva ce nu poate gandi omul.
Noi avem o limita, de la limita e Dumnezeu de aceea nu putem intelege.

| cookie01 a răspuns:

E mai greu de inteles legatura dintre Dumnezeu, Duhul Sfant si Iisus. Nu sunt 3 entitati, ci doar una, de aceea i se spune Sfata Treime. Deci toti 3 au fost deodata.

| Scarbo explică (pentru cookie01):

Nu, in biblie spune ca dupa dzeu a fost creat iisus dar nu spune nimic despre duhul sfant.

| cookie01 a răspuns (pentru Scarbo):

Biblia nu o citesti ca pe o poveste. Niciun cuvant nu e pus la intemplare si toate sunt cu subinteles. Hai sa iti dau un exemplu sa intelegi intr-o oarecare masura cum sta treaba. Gandeste-te ca Sfanta Treime este soarele. Atunci Dumnezeu Tatal este mingea de foc, Iisus Hristos lumina, care vine ajunge pe pamant si ne incalzeste pe noi iar Duhul Sfant caldura. Mingea de foc o vedem prima data insa lumina ajunge mai tarziu pe pamant si totusi ele sunt concomitente. Un exemplu mai bun nu am intelnit. Dar tu trebuie neaparat sa citesti ceva carti care sa te puna in tema, ca unele persoane au citit de mai multe ori biblia si tot nu au inteles-o in intregime. Te poti uita pe youtube la arsenie papacioc si te va ajuta mult. Nu stiu in care dintre filmulete explica exact problema asta.

Răspuns utilizator avertizat