| OctavianDanielMaria a întrebat:

Prin 1688 aveau romanii Biblia in casele lor? Oare stiau ce scrie acolo? Nu de alta, dar am gasit Biblia lui Serban Cantacuzino si nu inteleg o iota, chiar daca e in romana. Stai asa, ce ''prost'' sunt. E scrisa cu litere chirilice. Pana prin secolul 18 nu prea erau oameni in Biserica, ca slujbele se tineau in slavona. Sa-i pupe popii oasele lui Mavrocordat, ca i-a facut cu plele mari. I-a mai si educat.

63 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Scrisul și cititul fac parte din educație, lucru care era rar pe vremea aceea. Și dacă am fi existat pe atunci, cei mai mulți dintre noi nu am fi avut parte de astfel de cunoștințe.
Mai mult, posibil ca nu doar biserica catolică, ci și alte biserici au dorit să fie ținută ascunsă Biblia.
Și în această privință putem spune că Dumnezeu a zis să fie lumină. Și a fost lumină. Dar "odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina".(Ioan.3:19)

Răspuns utilizator avertizat
| anonimg a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

"Sa o tina ascunsa pana e masluita."
Păi chiar și după ce nu a mai fi putut să fie ținută ascunsă, s-au depus eforturi ca să fie măsluită. Chiar și astăzi agenții umani ai celui rău poate să înșele chiar pe față pe cei neștiutori, după cum este scris: "Căci se vor scula hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi." (Matei.24:24)
Biserica catolică, biserica ortodoxă, și multe altele n-au nicio legătură cu Dumnezeu.

| doctorandus a răspuns (pentru anonimg):

Daca Biserica Catolica nu risipea tone de aur pe copiat Biblia, azi nu mai aveai Biblie.

| UnOmOarecare3000 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Ar trebui sa te feresti de satana si sa-l iubesti pe Dumnezeu.
Exista si bunatate dar si rautate in sufletul oamenilor.

Octavian, nu prea este bine ca il faci zeu pe Dumnezeu.
Tu crezi ca Dumnezeu impreuna cu satana se mai aseaza la masa band cate un paharel, una alta, dar nu este chiar asa, sau o fi cine stie...happy

Probabil.

| fllu07 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Pentru ca se împlinește si explică în mod perfect, deși a fost scris de 40 de bărbați, care au trăit pe o perioadă de 1.600 de ani, unii dintre ei nu sau cunoscut cu ceilalți, au avut si profesii diferite, medii diferite, instruire diferită,
totuși ce au scris si unii si alții se îmbină perfect, si tot ce au scris toți cei 40 de bărbați, este mereu de actualitate, infailibil, si o aplicabilitate perfectă la aproape 2.000 de ani de când să terminat scrierea ei. Oamenii nu pot face asa ceva fără intervenție divină. Știu acum vii cu contradicțiile din capul tau. Si o sa rolling on the floor ca proasta'n târg, si o sa "dovedești" cum le știi tu pe toate. Si toți cei care cred în Biblie "e" niște proști. Îți stiu modul de gândire. nu te obosi să mă contrazici.

| fllu07 a răspuns:

Păi din punctul tău de vedere nu. Știu. Găsești tu ceva "contradicții" care nu te interesează să le înțelegi. ci doar sa latri ca un câine la stele cât de mult se contrazice Biblia, si cum ai descoperit tu adevărul. Aa si să rolling on the floor ca proasta'n târg.

Ismail, din servitoarea Agar.
Dar dacă ai întrebari sau găsești "contradicții". caută răspunsul. fă cercetări... Nu te plafona în hopa: o contradicție. Biblia nu-i adevărată. Asta dacă vrei să o înțelegi. Dacă vrei doar sa faci scandal de pe margine. faci bine ce faci: scandal.

Gata? Te-ai simțit bine destul? Ia si explicația. Si este logică deoarece Iehova îi promisese lui Sara ca va avea un fiu, prin intermediul căruia vor fi binecuvântate toate națiunile pământului. Ori fiul acela nu era Ismail de vreme ce si Iehova Dumnezeu dar și Sara l-au îndemnat pe Avraam să-l alunge de acasă. Așadar expresia singurul tău fiu, este corectă deoarece este singur fiu al lui Avraam si Sara.
Apoi Iehova l-a pus pe Avraam la o încercare şi mai grea. „Ia-l, te rog, pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubeşti mult, pe Isaac. . . Şi. . . adu-l ca ofrandă arsă" (Geneza 22:2). Pentru Avraam, Isaac nu era un fiu obişnuit. Era unicul copil al său şi al soţiei sale, Sara. Isaac era fiul promisiunii, singurul fiu prin care Avraam putea spera că „sămânţa" sa avea să moştenească ţara Canaan şi să fie o binecuvântare pentru mulţi, potrivit promisiunii lui Dumnezeu. De fapt, Isaac a fost fiul pe care Avraam îl aşteptase şi care se născuse în urma unui miracol înfăptuit de Dumnezeu! — Geneza 15:2–4, 7.

Cauta, pune mâna și munceste dacă vrei să aflii ceva. Ca eu nu sunt dispus să fiu în situația din Matei 7:6a.

Nu. Nu am spus asta. Mai citeste odată. Si legat de Matei 7:6a sunt convins ca ai înțeles. Dar te faci ca plouă. happy

Eu am spus ca prin intermediul lui Isac vor fi binecuvântate toate națiunile pământului. Nu ca Isac le va binecuvânta, asa cum m-ai întrebat tu: " unde spune că Isac va binecuvânta toate națiunile"?
E o diferenta intre ce am spus eu, si ce întrebi tu. Dar tu mereu, înțelegi ce vrei.

De scris este scris. În Biblie. Eu nu vorbesc de la mine. Ti-am mai spus: nu vreaubsa fiu în situația din Matei 7:6a. Ce nu pricepi? Vrei să-ți fac un desen?

Caută. Este scris în Biblie.
Pune mâna și munceste dacă vrei să ai ce sa contrazici.

Cine esti tu să îți aduc dovezi? Sa ma justific in fața ta?
Nu tati. Eu afirm ceva, imi asum responsabilitatea pentru ce spun. Dacă vrei să mă contrazici, pune mâna și munceste. Altfel eu consider că dacă îți dau mură în gură, sunt în situația din Matei 7:6. Si nu vreau. Ce nu pricepi? Vrei să-ți fac un desen? Te mai întreb odată.

Aoleu. Esti ofticat ca nu găsești cu ce sa ma contrezi pe subiect? Pune mâna și munceste. cauta.
În Biblie este scris ca prin intermediul lui Isac vor fi binecuvântate toate națiunile pământului. Caută, nu apela la bunul simț.

Da. Si am zis din Biblie.
Scrie in Biblie ca Dumnezeu i-a promis lui Avraam si Sarei un fiu prin care vor fi binecuvântate toate națiunile pământului. Ce nu pricepi? Știu ce am zis. Nu-s amnnezic

Cald. Mai caută. Încă nu ai gasit.

Gata? Ai abandonat?

Căutarea. Sa aflii unde scrie in Biblie ca prin isaac vor fi binecuvântate toate națiunile pământului...

Da. Deci ai abandonat. Ramane cum am stabilit: în Biblie scrie ca Dumnezeu a spus că prin Isaac vor fi binecuvântate toate națiunile pământului. Mulțumesc.

Nu mi-ai arătat nimic. Eu am susținut că în Biblie scrie ca Dumnezeu a zis că prin Isaac vor fi binecuvântate toate națiunile pământului. Tu susții că nu-i așa si ma presezi pe mine să îți arăt unde scrie ce sustin eu. Dar nu am să-ți arăt, ca dovadă că nu cunoști Biblia, numa lansezi acuzații după mintea ta creață. Ceea ce faci tubacu se cheamă psihologie inversă, dar slab calitativă. Ma forțezi pe mine să te contrazic, arătându'ți de fapt ca dovadă ceea ce sustin. Nu te contrazic. Iti zic doar că în Biblie scrie ca Dumnezeu a a zis ca prin Isaac vor fi binecuvântate toate națiunile pământului. Esti capabil să găsești prin munca ta aceasta trimitere, acest verset, e bun. Continuăm discuția. Nu esti capabil, si mai bine, dovedești ceea ce nu numai eu știu, ca esti un palavragiu obosit care vrea să dovedească ceea ce nu există: Contraziceri în Biblie.

Poti repeta cât vrei, ca un papagal, nu acesta este pasajul. Mai caută.

Nunu. Nu vreau sa te contrazic. Nu mă cobor în mocirla ta, te las sa fii fericit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Erau si biblii in romana dar nu e ceva produs in masa. Poti sa cauti scrisori vechi sa citesti si o sa vezi ca le intelegi daca sunt transcrise cu litere latine. Pana si scrisori de pe vremea lu Mircea cel batran poti sa le intelegi

Întrebări similare