Rapunsul este: Pentru ca Biblia este reala intr-adevar! A fost scrisa de Dumnezeu atotstiutorul care are informatii pe care oamenii nu le au. El stie totul si de toate!
Intradevar..acesta este raspunsul dar vreau sa aud in special parerile ateilor..bv ai funda
Sustii cumva ca Dumnezeu a coborat fizic pe pamant si a scris biblia?
Nu a scris-o el. Au scris-o oameni dar Dumnezeu le-a spus tot ce sa scrie. Ex de scriitori: Luca, Matei etc. Acestia erau oameni frt credinciosi care aveau o legatura speciala cu Dumnezeu
M-am referit metaforic. a fost scrisa de Dumnezeu prin oameni
Pe aproape. Despre sfintul Ioan Gura-de-aur, pe cind scria, se spune ca a fost urmarit de unul din casa lui pe gaura cheii, care a vazut pe cineva ca statea la urechea lui si ii soptea ce sa scrie. Interesant e ca sfintul era singur singurel in camera sa!
Oamenii au scris, insa inspiratia era divina.
Cine spune asta?
Oameni buni. Oameni buni. Intrebarea mea chiar este degeaba. sa nu mai deviem de la subiect ca toti care o sa intre numai la intrebarea mea nu o sa le mai arda sa raspunda ci o sa raspunda la toate comurile voastre
Si ce e rau in asta?
Ha ha ha ha ha ha ha
biblia nu a fost scrisa de d-zeu ))
ce tampiti
)
fii atent: biblia a fost scrisa de discipoli la cateva sute de ani dupa evenimente, cand crestinismul a prins amploare (dupa secolul 3) si pe acelasi principiu (cu contine informatii corecte) si robin hood contine informatii corecte, dar tot nu este adevarat, si nu a existat! la fel si in cazul lui arthur si a cavalerilor, care pana la urma nu a existat... deci totul este doar o carte bine si frumos scrisa.
Asta am zis si eu/ Dar de fapt a fost scrisa de Dumnezeu prin acei discipoli
Nop... nu asta am vrut sa spun... dar ma rog nu am chef de discutii religioase astazi.
A. Soarele
În contrast cu Coranul, Biblia învaţă că soarele are un circuit prin spaţiu. Scriind despre soare în Psalmul 19:6, David spune „răsăritul lui este la un capăt al cerului şi roată-i este drumul (circuitul) până la celălalt capăt al lui." Timp de mulţi ani criticii au luat în râs acest verset, pretinzând că el învaţă că soarele se învârte în jurul pământului. Pe atunci, oamenii de ştiinţă credeau că soarele este staţionar. Cu toate acestea, s-a descoperit în ultimii ani că soarele face de fapt un circuit prin spaţiu, aşa cum spune Biblia.
B. Forma pământului
Când tot restul lumii credea că pământul este plat, Isaia a declarat că lumea este rotundă... Isaia 40:22 spune „El este Cel Ce şade deasupra cercului pământului…" Cuvântul evreiesc acolo pentru cerc este "chuwg" şi literalmente înseamnă "sferă". Când a scris Isaia aceste cuvinte? Între anii 740 şi 680 î. Cr. Aceasta înseamnă că a fost cu cel puţin 300 de ani înainte ca Aristotel să sugereze în cartea sa "În ceruri", că pământul ar putea fi o sferă. Alte versete care spun acelaşi lucru sunt Proverbe 8:27 şi Iov 26:10. Cu peste 2. 000 de ani mai târziu, unii oameni încă credeau că Cristofor Columb (1451-1506) avea să navigheze peste marginea planetei plate, anul 1492!
C. Suspendarea pământului
Înainte ca Isaac Newton să descopere legea gravitaţiei, hinduşii credeau că pământul era aşezat pe spatele unui elefant care stătea pe spatele unei ţestoase care înnota pe marea cea mare şi fără de sfâşit. Grecii credeau că zeul mitic Atlas purta pământul pe umerii săi. Ce a spus Biblia? În cea mai veche carte din Biblie, Iov spune în Iov 26:7 „El [Dumnezeu] întinde nordul asupra golului şi atârnă pământul pe nimic." Oamenii de ştiinţă nu au descoperit că pământul atârnă de nimic decât în anul 1650.
D. Stelele
Înainte ca telescopul să fie inventat, omul a putut să numere stelele. Astronomul şi matematicianul grec Hiparcus (190-120 î. Cr.) a afirmat că există exact 1. 026 de stele. Astronomul şi matematicianul Ptolemeu a spus că există 1. 056 de stele. Astronomul german Iohanes Kepler (1571-1630) a numărat 1. 006 de stele. Întreaga idee că stelele sunt nenumărate era contrar ştiinţei moderne, până când a fost inventat telescopul. Când Galileo şi-a îndreptat pentru prima dată telescopul spre ceruri, în 1608, am descoperit că există mul mai multe stele decât şi-a imaginat vreodată cineva, aşa cum Ieremia a spus: "Ca oştirea cerului, care nu se poate număra, şi ca nisipul mării, care nu se poate măsura…"(Ieremia 33:22) Astăzi, cu ajutorul telescoapelor puternice şi a sateliţilor modeni de fotografiere, oamenii de ştiinţă estimează că universul are aproximativ 100 de miliarde de galaxii ce conţin 200 de miliarde de stele fiecare. Carl Sagan (1934-1966), renumitul astronom al lumii, a spus „Numărul total al stelelor din univers este mai mare decât toate boabele de nisip de pe toate plajele planetei Pământ." (Cosmos, pag. 196). Aceasta înseamnă că există îndeajuns de multe stele astfel încât fiecare persoană în viaţă de pe pământ să aibă personal câte 2 triliarde de stele fiecare. Dr. Mark Eastman spune „Dacă am număra stelele cu o rată de 10 stele pe secundă, ne-ar lua peste 100 de trilioane de ani. Cu siguranţă că oştirea stelelor nu poate fi numărată!"
Dacă doriţi să aflaţi mai multe din aceste lucruri ştiinţifice uimitoare, cautaţi la adresele următoare: www.answersingenesis.org sau www.icr.org
Cum au ştiut autorii Bibliei că stelele nu pot fi numărate, că pământul este rotund şi că se ţine de nimic? Au avut noroc la ghicit? Nu cred! Exactitatea lor fără greşeli elimină această posibilitate. Biblia spune în 2 Petru 1:21 că „... oamenii au vorbit de la Dumnezeu, conduşi de Duhul Sfânt." Dumnezeu care cunoaşte tot ce poate fi cunoscut despre universul pe care El l-a creat, a condus scrierea Bibliei ca să fie sigur că ceea a vrut El să fie scris, să fie scris. Este de ajuns?
Tu interpretezi biblia cum vrei tu nu literar asa cum scrie nu scrie literar ca soarele calatoreste daca citesti versetele afli ce exprima
Psalmul 19
1. Să te audă Domnul în ziua necazului şi să te apere numele Dumnezeului lui Iacob.
2. Trimită ţie ajutor din locaşul Său cel sfânt şi din Sion să te sprijinească pe tine.
3. Pomenească toată jertfa ta şi arderea de tot a ta bineplăcută să-I fie.
4. Dea ţie Domnul după inima ta şi tot sfatul tău să-l plinească.
5. Bucura-ne-vom de mântuirea ta şi întru numele Dumnezeului nostru ne vom mări. Plinească Domnul toate cererile tale.
6. Acum am cunoscut că a mântuit Domnul pe unsul Său, cu puterea dreptei Sale.
7. Îl va auzi pe dânsul din cerul cel sfânt al Lui.
8. Unii se laudă cu căruţele lor, alţii cu caii lor, iar noi ne lăudăm cu numele Domnului Dumnezeului nostru.
9. Aceştia s-au împiedicat şi au căzut, iar noi ne-am sculat şi ne-am îndreptat.
10. Doamne, mântuieşte pe împăratul şi ne auzi pe noi, în orice zi Te vom chema.
Isaia vb despre dumnezeu Toate popoarele sunt ca o nimica înaintea Lui; ele preţuiesc înaintea Lui cât o suflare.
18. Cu cine veţi asemăna voi pe Cel Preaputernic şi unde veţi găsi altul asemenea Lui?
19. Chipul cel turnat este turnat de un făurar, argintarul îl îmbracă cu aur şi-l înfrumuseţează cu lănţişoare.
20. Săracul, care nu poate oferi mult, alege un lemn care nu putrezeşte; îşi caută un meşter iscusit ca să facă un idol care să nu se clatine.
21. Nu ştiţi voi, oare, n-aţi auzit, nu vi s-a spus oare de la început, n-aţi înţeles voi ce vă învaţă întemeierea lumii?
22. El stă în scaun deasupra cercului pământului; pe locuitori îi vede ca pe lăcuste; El întinde cerul ca un văl uşor şi îl desface ca un cort de locuit.
23. El preface în nimic pe căpetenii; pe judecătorii pământului îi nimiceşte.
24. Abia sunt sădiţi, abia sunt semănaţi, abia a prins rădăcini tulpina lor în pământ; El suflă peste ele şi le usucă şi vijelia le spulberă ca pe pleavă.
25. Cu cine Mă asemănaţi voi ca să-i fiu asemenea?, zice Sfântul.
26. Ridicaţi ochii în sus şi priviţi: Cine le-a zidit pe toate acestea? - Cel ce scoate oştirea lor cu număr şi pe toate pe nume le cheamă! Celui Atotputernic şi cu mare vârtute nici una nu-I scapă!
27. Pentru ce zici tu, Iacove, pentru ce grăieşti, Israele: "Calea mea este ascunsă Domnului, dreptul meu este trecut cu vederea de Dumnezeul meu?"
28. Nu ştii tu, sau n-ai aflat tu că Domnul este Dumnezeu veşnic, Care a făcut marginile pământului, Care nu oboseşte şi nici nu Îşi sleieşte puterea? Că înţelepciunea Lui este nemărginit de adâncă?
29. El dă tărie celui obosit şi celui slab îi dă putere mare.
30. Cei tineri se obosesc, îşi risipesc puterile şi vitejii luptători vor putea să se clatine;
31. Dar cei ce nădăjduiesc întru Domnul vor înnoi puterea lor, le vor creşte aripi ca ale vulturului; vor alerga şi nu-şi vor slei puterea, vor merge şi nu se vor obosi.
Precum e nenumărată oştirea cerească şi nenumărat nisipul mării, aşa voi înmulţi neamul lui David, robul Meu, şi al leviţilor celor ce-Mi slujesc Mie".
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=31&cap=33
A.„răsăritul lui este la un capăt al cerului şi roată-i este drumul (circuitul) până la celălalt capăt al lui." Tu ai spus-o, si e clar ca ei credeau ca Soarele se roteste in jurul Pamantului, un lucru deloc stiintific.(Soarele sta pe loc).
B.„El este Cel Ce şade deasupra cercului pământului…" Ai facut matematica? Cercul nu e sfera, iar citatul dat de tine se poate referi si la bolta cereasca (asa cum era vazuta lumea demult)
C."Ca oştirea cerului, care nu se poate număra, şi ca nisipul mării, care nu se poate măsura…"(Ieremia 33:22) Aici e suta la suta fraza interpretata de tine.De unde pana unde stelele sunt ostirea Domnului?
Altele: Sa-mi zici de unde a visat Ezechiel avioane, masini si bombe cu hidrogen. (Tot Domnul i le-a dat?)
Niciun om nu se poate asemana lui Dumnezeu. Foarte adevarata versetele astea
Iov 2:1 Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfăţişat înaintea Domnului. Şi a venit şi Satana în mijlocul lor şi s-a înfăţişat înaintea Domnului. Iov 1. 6; Iov 2:2 Domnul a zis Satanei: "De unde vii?" Şi Satana a răspuns Domnului: "De la cutreierarea pământului şi de la plimbarea pe care am făcut-o pe el."
Nu pot sa cred cati tampiti sunt pe TPU (atat atei cat si crestini).
@crestinii: habar n-aveti sa va sustineti cauza. In gnr, dovezile si afirmatiile voastre sunt penibile si departe rau de adevar. In primul rand ca biblia e interpretabila, iar daca chiar esti in stare sa interpretezi biblia se zice ca ar trebui sa-ti dea de gandit. In biblie nu e dat nimic mura-n gura, doar niste tampiti ar putea lua de bune povestile alea (sunt mai mult pilde). Asta ar fi argumentul meu daca as fi crestin, nu aberatiile de mai jos...
Un prieten bun (cred ca e adventist de ziua habar n-am care) mi-a zis o data ca nu este suficient sa crezi in existenta unei divinitati, mai trebuie sa faci si ceva in acest sens (si nu se referea la banii bagati in buzunare popilor)
@ateii: va manca-n cr. Alta treaba n-aveti decat sa va contraziceti cu toti asa zisii crestini, care habar n-au nici pe ce lume se afla. Eu unu simt deja ca ma cobor prea mult, cad de unu singur in penibil (oricum parca vorbesc cu peretii). Din punctul meu de vedere religia e o tampenie iar categoria asta e in plus pe TPU (un izvor nesfarsit de cretinitati din partea tuturor taberelor)
@toti: E primavara, ce naiba. Mai bine mergeti p-afara, mergeti la piata... Mergeti in parc, faceti ceva sa va ocupati mai util timpu. stati si va contrati pe o tema fara sfarsit ca niste maimutoi...
Ateii nu stiu sa o interpreteze. Ei o interpreteaza prost si scot numai partea rea din aceasta. Nu o sa fie convinsi niciodata pe un site din acesta. Mereu o sa aduca argumentele lor care sunt foarte gresite.
Pentru ca este Cuvantul inspirat a lui Dumnezeu. 2timotei3:16 si exista multe dovezi in acest sens asa cum ai spus.
Retardel? Dumnezeu personal a scris tablele legii, doua table de piatra pe care a scris personal decalogul.adica cele 10 porunci.in rest, biblia a fost inspirata de duhul sfant anumitor oameni iar fiul ne-a adus o prunca noua care implinea legea. ce vrei mai mult deatat? si in treimea cea de o fiinta a luat nastere cuvantul complet, si intrupandu-se a fost desavarsit si gasit perfect in tot universul.
Greci antici stiau ca pamantul se invarte in jurul soarelui deci zeus e real? greci antici erau sa inventeze motorul cu aburi, erau filozofi ce explicau foarte multe despre univers, mayasi faceau predicti incredibil de exacte, egipteni au aliniat piramidele incredibil de exact fata de constelati
da oamenii de atunci nu erau primitivi cand omul cand gandeste rational face lucruri incredibile
faza cu interpretarea biblia nu scrie literar de soare, pamant si de astea voi interpretati cum interpreteaza uni pe nostradamus asociati trecutul cu prezentul da-mi un verset literar unde scrie literar ceva despre univers
De ce n-a scris-o el si i-a chinuit pe amaratii aia in loc sa-i lase sa-si vada de oile lor, metaforic vorbind.
Nu i-a obligat. Au fost de acord ei. Asta nu scrie nicaieri cum a fost. Dar scrie clar ca e cuvantul lui Dumnezeu
Deja deviem prea mult de la intrebarea asta daca ai nelamuriri pune o intrebare separata.
Nu ia chinuit DUMNEZEU a incercat sai invete pe omeni la bine acei omeni care au scris biblia au inteles invatatura lui DUMNEZEU si au scris-o ca sa invete si alti oameni
Dar pe vremea aia se stia de schizofrenie? Si daca da, cum faceau ei diferenta intre un bolnav mintal si un profet?
Biblia a fost foarte modificata pe parcursul timpului de catre capii bisericii pentru interesele lor personale. Multe evanghelii au fost modificate sau scoase din presupusa biblie originala.
Ce este crestinismul atunci? O religie mai mult sau mai putin falsa, alterata, depravata.
Exista modificari dar foarte mici
Ce comentarii din ce ati scris voi aici am ajuns la impresia ca Dumnezeu e ceva gen The Godfather si cei care au scris biblia sunt mafiotii lui
Ma amuza tema aceasta.
Esti un om religios... ok, n-am treaba dar nu imprastia rahatul tau peste tot pe internet
O persoana intelectuala nu mai crede aburelile astea de adormit cocalarii mici si babe.
Fiindca biblia este adevarata si nu este o carte cu basme...Si exista si pe youtube dovezi ca ce scrie in biblie e adevarat. Dar ateii nu vor sa recunoasca.Sti cand un om e convins de un lucru poti si sal pui fata in fata cu fapta inplinita ca tot nu crede nu are dovezi stintifice.Si am incercat si asa am postat chiar si discutia Einstein cu profu lui ateu cand era student si tot nu cred.Stiti ca Satan cand a convinso pe Eva sa muste din fructele inerzise ea zis ca Dumnezeu nu a vobit serios si ca daca mananca o sa ajunga ca el de fap Satan ii ispiteste pe acesti oameni. de ce? fiindca sunt chipu si asemanarea Domnului ear Satan a vrut sa fie Dumnezeu si ii e ciuda si de aceea ne ispiteste.
Nu satan si sarpele a convinso, satan il ajuta pe dumnezeu mereu citeste toata biblia nu doar ce isi convine tie
Satan intruchipat in sarpe:În Apoc. 12:9 este scris: „Şi a fost aruncat balaurul cel mare, şarpele de demult, care se cheamă diavol şi satană, cel ce înşeală pe toată lumea, aruncat a fost pe pământ şi îngerii lui au fost aruncaţi cu el." Acest şarpe străvechi este anume şarpele care a ispitit-o pe Eva în Gradina Edenului. Acest Diavol sau Satan era, cu siguranţă, o fiinţă spirituală, deoarece, înainte de a fi izgonit, trăia în ceruri. Din momentul căderii omului Satan a îndreptat neîncetat inimile oamenilor spre rău. Din moment ce Satan este o fiinţă spirituală, şarpele care îl simbolizează trebuie să reprezinte şi el o fiinţă spirituală. Acest fir al dovezilor biblice confirmă faptul că şarpele care a ispitit-o pe Eva nu era un animal, ci simboliza o fiinţă spirituală.
Eu vb de vechiul testament
1 Timotei 1:20 spune: "I-am dat pe mâna Satanei [pe Imeneu şi Alexandru], ca să fie învăţaţi prin disciplină să nu hulească". În ce mod ar putea darea cuiva pe mâna răului întruchipat să-l dezveţe de blasfemie? Satan face lucrarea lui Dumnezeu? Pe de altă parte, dacă Pavel i-a expediat pe cei doi departe de corpul de credincioşi, ei au fost daţi adversarului - necredincioşilor - şi astfel au învăţat că numai comportându-se corect puteau fi admişi înapoi.
Pai da e satan nu vezi ca scrie: sarpele care a ispitito pe Eva in gradina Edenului
(Geneza 6:5). Răul vine, după câte se vede, din om. Acest lucru este confirmat în Ieremia 7:24: "Dar ei n-au ascultat şi nu şi-au plecat urechea, ci au urmat sfaturile şi încăpăţânarea inimii lor rele, au dat înapoi şi n-au mers înainte". Acest pasaj, care ţine de la 21 la 28, îl învinovăţeşte pentru rău numai pe om, nu pe Diavol.
Căci din inimă ies gânduri rele, ucideri, fapte de adulter, desfrânări, furturi, mărturii mincinoase, hule" (Matei 15:19). Tentaţia, şi astfel păcatul, vine din interiorul omului, nu din afară. Nu putem da vina pe 'Diavol' sau pe Dumnezeu (aşa cum a încercat să facă Adam). Iacov a scris: "Nimeni, când este ispitit, să nu zică: 'Sunt ispitit de Dumnezeu', căci Dumnezeu nu poate fi ispitit de rele şi el însuşi nu ispiteşte pe nimeni. Ci fiecare este ispitit când este atras şi ademenit de pofta lui însuşi. Apoi pofta, când a conceput, dă naştere păcatului; şi păcatul, odată făptuit, aduce moartea" (Iacov 1:13-15).
Sarpele nu satana nu scrie nimic de satana si doar de sarpe
Iov 2:3 Domnul a zis Satanei: "Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană şi curat la suflet. El se teme de Dumnezeu, şi se abate de la rău. El se ţine tare în neprihănirea lui, şi tu Mă îndemni să-l pierd fără pricină." Iov 1. 1-8; Iov 27. 5-6; Iov 9. 17; Iov 2:4 Şi Satana a răspuns Domnului: "Piele pentru piele! Omul dă tot ce are pentru viaţa lui. Iov 2:5 Dar ia întinde-Ţi mâna şi atinge-Te de oasele şi de carnea lui, şi sunt încredinţat că Te va blestema în faţă."
Iov 2:1 Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfăţişat înaintea Domnului. Şi a venit şi Satana în mijlocul lor şi s-a înfăţişat înaintea Domnului.
Iov 1. 6; Iov 2:2 Domnul a zis Satanei: "De unde vii?" Şi Satana a răspuns Domnului: "De la cutreierarea pământului şi de la plimbarea pe care am făcut-o pe el."
Iov 1. 7; Iov 2:3 Domnul a zis Satanei: "Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană şi curat la suflet. El se teme de Dumnezeu, şi se abate de la rău. El se ţine tare în neprihănirea lui, şi tu Mă îndemni să-l pierd fără pricină."
Iov 1. 1-8; Iov 27. 5-6; Iov 9. 17; Iov 2:4 Şi Satana a răspuns Domnului: "Piele pentru piele! Omul dă tot ce are pentru viaţa lui.
Iov 2:5 Dar ia întinde-Ţi mâna şi atinge-Te de oasele şi de carnea lui, şi sunt încredinţat că Te va blestema în faţă." Iov 1. 11; Iov 19. 20;
Iov 2:6 Domnul a zis Satanei: "Iată, ţi-l dau pe mână: numai cruţă-i viaţa." Iov 1. 12; Iov 2:7 Şi Satana a plecat dinaintea Domnului. Apoi a lovit pe Iov cu o bubă rea, din talpa piciorului până în creştetul capului.
Iov 2:8 Şi Iov a luat un ciob să se scarpine, şi a şezut pe cenuşă. 2Sam 13. 19; Iov 42. 6; Ezec 27. 30; Mat 11. 21;
Iov 2:9 Nevasta sa i-a zis: "Tu rămâi neclintit în neprihănirea ta! Blestemă pe Dumnezeu, şi mori!" Iov 21. 15; Iov 2. 3;
Iov 2:10 Dar Iov i-a răspuns: "Vorbeşti ca o femeie nebună. Ce! primim de la Dumnezeu binele, şi să nu primim şi răul?" În toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc cu buzele lui.
De ce sa ignoram cea ce nu ne place? daca crezi cu adevarat in dumnezeu nu doar din obsesie ca astia de pe TPU si din iubire vei citi totul
Nu ii stiu intelesul dar sigur are ca si celelarte parti din Biblie care le-ai luat. nu judeca o carte dupa coperta!
Da eu nu ignor. ce am ignorat?
Pai de aceea ca omul il asculta pe Diavol
Da scrie in apocalipsa
Eu nu judec din contra apar biblia si spun ca interpretarea este o hula adusa lui
Okk.
Http://www.youtube.com/watch?v=n7SfmLVI55k&feature=channel&list=UL
De fapt tu citesti numai ce iti convine tie. Cica satan il ajuta mereu pe Dumnezeu. Tu te auzi. Da se vede ca ai inteles 100% Biblia
Daca mergemc pe clipuri si eu am sa iti dau foarte multe http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RmkwtltR8pw#!
Asa pot sa i-au si eu numai ce imi place din Biblie si sa iti scriu 1000 de citate dar nu are rost. Trebuie sa stii sa le interpretezi. Daca nu sti si nu ai incredere In Dumnezeu devii ateu. CA in cazult tau
Ov 2:1 Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfăţişat înaintea Domnului. Şi a venit şi Satana în mijlocul lor şi s-a înfăţişat înaintea Domnului.
Iov 1. 6; Iov 2:2 Domnul a zis Satanei: "De unde vii?" Şi Satana a răspuns Domnului: "De la cutreierarea pământului şi de la plimbarea pe care am făcut-o pe el."
Iov 1. 7; Iov 2:3 Domnul a zis Satanei: "Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană şi curat la suflet. El se teme de Dumnezeu, şi se abate de la rău. El se ţine tare în neprihănirea lui, şi tu Mă îndemni să-l pierd fără pricină."
Iov 1. 1-8; Iov 27. 5-6; Iov 9. 17; Iov 2:4 Şi Satana a răspuns Domnului: "Piele pentru piele! Omul dă tot ce are pentru viaţa lui.
Iov 2:5 Dar ia întinde-Ţi mâna şi atinge-Te de oasele şi de carnea lui, şi sunt încredinţat că Te va blestema în faţă." Iov 1. 11; Iov 19. 20;
Iov 2:6 Domnul a zis Satanei: "Iată, ţi-l dau pe mână: numai cruţă-i viaţa." Iov 1. 12; Iov 2:7 Şi Satana a plecat dinaintea Domnului. Apoi a lovit pe Iov cu o bubă rea, din talpa piciorului până în creştetul capului.
Iov 2:8 Şi Iov a luat un ciob să se scarpine, şi a şezut pe cenuşă. 2Sam 13. 19; Iov 42. 6; Ezec 27. 30; Mat 11. 21;
Iov 2:9 Nevasta sa i-a zis: "Tu rămâi neclintit în neprihănirea ta! Blestemă pe Dumnezeu, şi mori!" Iov 21. 15; Iov 2. 3;
Iov 2:10 Dar Iov i-a răspuns: "Vorbeşti ca o femeie nebună. Ce! primim de la Dumnezeu binele, şi să nu primim şi răul?" În toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc cu buzele lui.
Daca scrie pe un bloc,, arunca-te si nu vei pati nimic" o sa crezi? asa scrie si pe biblie, ca e,, cuvantul lui Dumnezeu". De unde sti tu ca e cuvantul lui Dumnezeu? Ai vreo dovada ca chiar El a scris-o? Si chiar daca ar fi scris-o el, de ce ar dorii ca oamenii sa sufere ex:jertfe, cele 10 porunci...alte nimicuri?
Da mai baiatule dar adu-ti aminte cine l-a ars pe Giordano Bruno pe rug si de ce.La fel si cu Galilei, cand a descoperit telescopul, popii l-au tras pe roata pentru ca a sustinut teoria Heliocentrica, la fel ca Giordano Bruno:,, Si totusi se invarte" Remember?
DeProfundis99 întreabă: