De ce sa ignoram cea ce nu ne place? daca crezi cu adevarat in dumnezeu nu doar din obsesie ca astia de pe TPU si din iubire vei citi totul
Nu ii stiu intelesul dar sigur are ca si celelarte parti din Biblie care le-ai luat. nu judeca o carte dupa coperta!
Nu pot sa cred cati tampiti sunt pe TPU (atat atei cat si crestini).
@crestinii: habar n-aveti sa va sustineti cauza. In gnr, dovezile si afirmatiile voastre sunt penibile si departe rau de adevar. In primul rand ca biblia e interpretabila, iar daca chiar esti in stare sa interpretezi biblia se zice ca ar trebui sa-ti dea de gandit. In biblie nu e dat nimic mura-n gura, doar niste tampiti ar putea lua de bune povestile alea (sunt mai mult pilde). Asta ar fi argumentul meu daca as fi crestin, nu aberatiile de mai jos...
Un prieten bun (cred ca e adventist de ziua habar n-am care) mi-a zis o data ca nu este suficient sa crezi in existenta unei divinitati, mai trebuie sa faci si ceva in acest sens (si nu se referea la banii bagati in buzunare popilor)
@ateii: va manca-n cr. Alta treaba n-aveti decat sa va contraziceti cu toti asa zisii crestini, care habar n-au nici pe ce lume se afla. Eu unu simt deja ca ma cobor prea mult, cad de unu singur in penibil (oricum parca vorbesc cu peretii). Din punctul meu de vedere religia e o tampenie iar categoria asta e in plus pe TPU (un izvor nesfarsit de cretinitati din partea tuturor taberelor)
@toti: E primavara, ce naiba. Mai bine mergeti p-afara, mergeti la piata... Mergeti in parc, faceti ceva sa va ocupati mai util timpu. stati si va contrati pe o tema fara sfarsit ca niste maimutoi...
Eu nu judec din contra apar biblia si spun ca interpretarea este o hula adusa lui
Http://www.youtube.com/watch?v=n7SfmLVI55k&feature=channel&list=UL
Pentru ca este Cuvantul inspirat a lui Dumnezeu. 2timotei3:16 si exista multe dovezi in acest sens asa cum ai spus.
Daca scrie pe un bloc,, arunca-te si nu vei pati nimic" o sa crezi? asa scrie si pe biblie, ca e,, cuvantul lui Dumnezeu". De unde sti tu ca e cuvantul lui Dumnezeu? Ai vreo dovada ca chiar El a scris-o? Si chiar daca ar fi scris-o el, de ce ar dorii ca oamenii sa sufere ex:jertfe, cele 10 porunci...alte nimicuri?
Da mai baiatule dar adu-ti aminte cine l-a ars pe Giordano Bruno pe rug si de ce.La fel si cu Galilei, cand a descoperit telescopul, popii l-au tras pe roata pentru ca a sustinut teoria Heliocentrica, la fel ca Giordano Bruno:,, Si totusi se invarte" Remember?
Retardel? Dumnezeu personal a scris tablele legii, doua table de piatra pe care a scris personal decalogul.adica cele 10 porunci.in rest, biblia a fost inspirata de duhul sfant anumitor oameni iar fiul ne-a adus o prunca noua care implinea legea. ce vrei mai mult deatat? si in treimea cea de o fiinta a luat nastere cuvantul complet, si intrupandu-se a fost desavarsit si gasit perfect in tot universul.
Ha ha ha ha ha ha ha
biblia nu a fost scrisa de d-zeu ))
ce tampiti
)
fii atent: biblia a fost scrisa de discipoli la cateva sute de ani dupa evenimente, cand crestinismul a prins amploare (dupa secolul 3) si pe acelasi principiu (cu contine informatii corecte) si robin hood contine informatii corecte, dar tot nu este adevarat, si nu a existat! la fel si in cazul lui arthur si a cavalerilor, care pana la urma nu a existat... deci totul este doar o carte bine si frumos scrisa.
Asta am zis si eu/ Dar de fapt a fost scrisa de Dumnezeu prin acei discipoli
Niciun om nu se poate asemana lui Dumnezeu. Foarte adevarata versetele astea
De fapt tu citesti numai ce iti convine tie. Cica satan il ajuta mereu pe Dumnezeu. Tu te auzi. Da se vede ca ai inteles 100% Biblia
Ateii nu stiu sa o interpreteze. Ei o interpreteaza prost si scot numai partea rea din aceasta. Nu o sa fie convinsi niciodata pe un site din acesta. Mereu o sa aduca argumentele lor care sunt foarte gresite.
Nop... nu asta am vrut sa spun... dar ma rog nu am chef de discutii religioase astazi.
Daca mergemc pe clipuri si eu am sa iti dau foarte multe http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RmkwtltR8pw#!
Asa pot sa i-au si eu numai ce imi place din Biblie si sa iti scriu 1000 de citate dar nu are rost. Trebuie sa stii sa le interpretezi. Daca nu sti si nu ai incredere In Dumnezeu devii ateu. CA in cazult tau
Iov 2:1 Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfăţişat înaintea Domnului. Şi a venit şi Satana în mijlocul lor şi s-a înfăţişat înaintea Domnului. Iov 1. 6; Iov 2:2 Domnul a zis Satanei: "De unde vii?" Şi Satana a răspuns Domnului: "De la cutreierarea pământului şi de la plimbarea pe care am făcut-o pe el."
Ov 2:1 Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfăţişat înaintea Domnului. Şi a venit şi Satana în mijlocul lor şi s-a înfăţişat înaintea Domnului.
Iov 1. 6; Iov 2:2 Domnul a zis Satanei: "De unde vii?" Şi Satana a răspuns Domnului: "De la cutreierarea pământului şi de la plimbarea pe care am făcut-o pe el."
Iov 1. 7; Iov 2:3 Domnul a zis Satanei: "Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană şi curat la suflet. El se teme de Dumnezeu, şi se abate de la rău. El se ţine tare în neprihănirea lui, şi tu Mă îndemni să-l pierd fără pricină."
Iov 1. 1-8; Iov 27. 5-6; Iov 9. 17; Iov 2:4 Şi Satana a răspuns Domnului: "Piele pentru piele! Omul dă tot ce are pentru viaţa lui.
Iov 2:5 Dar ia întinde-Ţi mâna şi atinge-Te de oasele şi de carnea lui, şi sunt încredinţat că Te va blestema în faţă." Iov 1. 11; Iov 19. 20;
Iov 2:6 Domnul a zis Satanei: "Iată, ţi-l dau pe mână: numai cruţă-i viaţa." Iov 1. 12; Iov 2:7 Şi Satana a plecat dinaintea Domnului. Apoi a lovit pe Iov cu o bubă rea, din talpa piciorului până în creştetul capului.
Iov 2:8 Şi Iov a luat un ciob să se scarpine, şi a şezut pe cenuşă. 2Sam 13. 19; Iov 42. 6; Ezec 27. 30; Mat 11. 21;
Iov 2:9 Nevasta sa i-a zis: "Tu rămâi neclintit în neprihănirea ta! Blestemă pe Dumnezeu, şi mori!" Iov 21. 15; Iov 2. 3;
Iov 2:10 Dar Iov i-a răspuns: "Vorbeşti ca o femeie nebună. Ce! primim de la Dumnezeu binele, şi să nu primim şi răul?" În toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc cu buzele lui.
Biblia a fost foarte modificata pe parcursul timpului de catre capii bisericii pentru interesele lor personale. Multe evanghelii au fost modificate sau scoase din presupusa biblie originala.
Ce este crestinismul atunci? O religie mai mult sau mai putin falsa, alterata, depravata.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: