| C0nstantin a întrebat:

Priviti: Un exemplu de fanatism religios combinat cu stupidate la superlativ.

http://www.rtv.net/......70728.html

Pareri?

Pentru cei care sunt de acord cu ce a zis o persoana la protest:
"Nu vrem cipuri, nu vrem carduri, nu vrem reţete electronice. Nu avem siguranţă", va recomand sa stati izolati in casa, pesteri sau sa va baricadati in biserici ca si asa aveti destule si le puteti folosi pe post de buncare, iar cand o sa aveti vreo problema de sanatate sa va rugati la sfinti, sa pupati moaste si icoane si sa nu puneti vreun picior la vreun medic sau prin vreun spital pentru vreun tratament.

16 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

În România, țara tuturor posibilităților, nu ar fi de mirare să fie utilizate numai ilegal informațiile de pe eventuale carduri de sănătate.

Nu sunt chiar foarte tâmpiți ăia.

În etapa actuală ar fi bine, fără asemenea mizerii.

Pe ăștia îi doare în afara fundului de sănătatea populației.

Așa zisul card de sănătate, are numai scopuri securistice ( ilegale), iar dacă nu ai înțeles asta, nu este vina mea!

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Pai, nu le era de ajuns duda de ieri, cu cuprinderea IN Constitutie a numelui lui sefu' si a predarii religiei in scoli.
E clar ca BOR isi pierde adeptii pe banda rulanta, dar nici n-are idee ce sa faca pentru a-i recastiga. Deocamdata, nu face decat sa-si dea cu stangu-n dreptul. Daca o tine tot asa, tare mi-e ca va ajunge subiect de bancuri.

| AdrianL a răspuns:

Ala nu e fanatism.

| C0nstantin explică (pentru AdrianL):

Da am uitat... in Romania orice dobitoc are dreptul sa protesteze pentru orice idee stupida ii tuna capul. Scuza-mi greseala...

| RAY a răspuns:

Poate le da o portie de fasole

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Un studiu atent asupra pasajului din Apocasipsa care vorbeşte despre "semnul fiarei" sau 666 ne ajută să înţelegem că are o semnificaţie simbolică, nu literală. Deci, nu avem motive de a ne teme că anumite implimentări a tehnologiilor avansate în societate ne-ar face să primim acest semn inconştient.
Dar, la urma urmei, având în vedere că trăim într-o societate democrată, nu poţi împiedica pe cineva să-şi spună părerea şi punctul de vedere.

| Zenit313 a răspuns:

Cultele religioase nu au nici un drept sa intervina in conducerea tarii!
Sa isi vada de treaba lor si prostit lumea...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stai cuminte sa nu se rupa ceva in tine de atata strofocare, nu de alta dar cainele moare de drm lung si prostul de grija altuia.tu ai grija unui intreg cult crestin.multamiri,dar fii mai moderat, sa nu patasti sheva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu cand ai pus in fata cele 2 alternative:card sau pesteri (in rezumat),cum ai judecat? Cu ce te ajuta cardul,in afara ca toti cei interesati (tine cont ca suntem in Romania) pot avea acces la toate datele tale intime (sanatatea,starea sociala,etc.)? Crezi ca in acest fel,vei avea un acces mai facil la tratamente civilizate, la medicamente, etc? Dece nu crezi ca cineva care judeca, poate face o paralela intre ce spui tu si cei care se incred numai in moaste? care-i deosebirea, de gandire?

| C0nstantin explică (pentru anonim_4396):

Nu zic ca vom avea acces la tratamente mai civilizate ci e vorba de implementarea unui sistem modern care va ajuta societatea. Se va termina cu timpul pierdut la doctori cand stai la coada ore in sir ca doctorul trebuie sa iti scrie retete, sa iti caute in carti medicamentele care sa ti le recomande. + cu ajutorul cardului in caz de accident grav de masina daca cumva ajungi pe patul de spital si iti trebuie transfuzie de sange nu se va pierde timp sa ti se caute grupa sanguina sau nu se vor mai face teste peste teste inainte sa te opereze de urgenta sa vada la ce medicamente esti tu alergic si chestii de genul... Asta e doar o mica parte legat de gandirea deschisa spre nou spre ceva ce ar ajuta si ar facilita societatea. Dar lasa e bine ca voi crestinii va raportati la ceva ce a fost acum 2000 de ani! Crestinii au gandire spre viitor si privesc inainte, dar is raporteaza viata la rahaturi de acum 2000 de ani.

| anonim_4396 a răspuns (pentru C0nstantin):

Intrebarea mea, desi nu vei recunoaste niciodata aici, te-a pus putin in dificultate.Nu voiai nici sa-mi dai dreptate, nici sa "ramai de caruta" si atunci ai dat acest raspuns, la nervi, care nu cred ca-ti reprezinta posibilitatile.O sa-ti demontez "judecatile de valoare", pe scurt.Nu ma lungesc, intrucat daca nu vrei sa intelegi, pot scrie si un roman, rezultatul este acelasi.
1. Daca spui "Nu zic ca vom avea acces la tratamente mai civilizate...", atunci pentru ce toata tevatura?;
2.Ce legatura are existenta cardului cu cautarea de catre medici a denumirii medicamentelor prin carti(?). Afirmatia este ridicola;
3.Ce legatura are existenta cardului cu scrierea retetei fiecarui pacient (problema rezolvata deja, fara card)? Afirmatie fara logica.
4.Inca de pe timpul "impuscatului", erai obligat ca in B I sa ai trecuta grupa sangvina.S-a renuntat tacid la masura, inrucat cu exceptia soferilor, restul nu prea aveau originalul B I asupra lor.Asa se intampla si acum, asa se va intampla si cu cardul.Am dreptate? Toata motivatia ta este deci de cacao.
Cred ca si tu esti bombardat pe e-mail cu fel de fel de reclame, desi nu ti-ai dat datele firmelor respective.Cum crezi ca au ajuns ele in posesia lor? Imagineaza-ti insa cum vor putea fi folosite,de cei interesati,date mult mai intime trecute in card! Cum poti avea controlul ca,cei de la spital de exemplu,nu vor pune (contra unor "atentii") datele tale la dispozitia cuiva interesat, dintr-un motv sau altul? Exagerez eu?
Referitor la crestinism, faci niste afirmatii (rahaturi), la care pentru a-ti raspunde pe masura, m-as cobora prea mult.
O seara placuta si ganduri bune.

Asa a gandit si toata lumea din Romania cand au aparut primele carduri bancare. Toti a-ti stat cu morcovu`n cur de frica... in prezent cam acelasi lucru se poate vedea la platile online... acelasi sentiment de frica. Nu mai traim pe vremea lu`Ceasca cand te gandeai de 2 ori daca vorbesti cu vecinu sau nu ca nu cumva sa fie informator.
Legat de crestinism tu ca si crestin crezi in Biblie nu? Zici ca esti deschis la nou, dar viata ti-o raportezi la legile scrise in Biblie, asa ca mai bine ti-ai baga rahatul ala undeva inainte sa zici ca te cobori prea mult. O zi buna.

| anonim_4396 a răspuns (pentru C0nstantin):

Raspunsul tau caracterizeaza pe cel lipsit nu numai de posibilitatea de a raspunde la un nivel corespunzator intrebarilor puse de mine, dar si de a fi constient de nivelul de cunostinte pe care le are.Crezi ca folosind expresii de mahala imi poti crea dificultati.NU.Frustarea ta in fata mea, de care sper ca esti totusi constient, te face sa-ti iesi din minti.Pe mine nu m-ai lezat cu nimic. Daca toti ateii ar avea cultura ta si toti credinciosii pe a mea, nu mai postati de mult la acest capitol.Erati ignorati. Eu nu-ti voi mai raspunde, din respect fata de mine.

Oricum ai comentat pe langa subiect cu postarea ta. dar e bine ca zici de altii. Bravo!

Răspuns utilizator avertizat
| 1man1 a răspuns:

Saraci cu duhul. Astea sunt problemele natiunii?