| 12Suzi12 a întrebat:

Profesoara noastra de religie mereu ne spune despre Dumnezeu multe lucruri si eu mereu raman uimita cand vad cate stie. Si am intrebat-o odata de unde stia atat de multe despre Dumnezeu iar ea mi-a spus ca din Biblie. Si eu am o Biblie in casa si am incercat sa o deschid dar nu inteleg prea multe lucruri de acolo si as vrea sa inteleg si eu.Credeti ca sunt prea mica pentru a intelege? As vrea sa devin profesoara de religie si sa invat si eu la randul meu pe alti oameni despre Dumnezeu. De unde pot afla mai multe despre Dumnezeu mai pe intelesul meu? Am 12 ani.

Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Este si Biblia pentru copii, care este doar un rezumat foarte sumar al Bibliei. Dar daca vrei sa inveti serios, atunci trebuie sa citesti zilnic din Biblie, nu-ti trebuie mai mult de 20-30 min ca sa citesti 2 capitole.
Sunt si pasage care enumera o gramada de persoane, din care nu o sa intelegi prea mult la inceput, si ai putea la prima citire sa treci mai repede peste ele, ca sa ajungi la lucruri pe care sa le prinzi mai usor.

34 răspunsuri:
| milan9 a răspuns (pentru iurii75):

Crestinismul a ajuns in secolul al II-a lea pe teritoriul tarii noastre (dupa ce si Apostolul Andrei fusese in secolul I ) inclusiv prin soldatii romani care erau crestini!

ERA PLINA ARMATA IMPERIULUI ROMAN DE CRESTINI!
Dar e de inteles, ai cateva circumstante atenunate... Cate lucruri poate cunoaste unul din cele 40000 de culte aparute tarziu, dupa 2000 de istorie crestina?

Exista deci pericolul de a prelua dupa cum se vede totul eronat si distorsionat in functie de sursele distorsinate si contradictorii preferate... happy

| iurii75 a răspuns (pentru milan9):

Ţi-am dat dovezi istorice şi dovezi BIBLICE, dacă eşti greu de cap e problema ta. Hibernează în continuare.

| danay72 a răspuns:

Esti de apreciat ca la varsta ta iti doresti sa intelegi Biblia.Pe situl jw.org sectiunea copii poti gasi multe materiale video si carti care explica Biblia.

| milan9 a răspuns:

Un "studiu" oferit de o sectă nu este altceva decât un curs de "initiere" in secta respectiva, de manipulare prin nuante si sensuri alterate, de orientare si formare însuşi a modului de a privi lucrurile într-un anumit fel, dorit de ei, viciat...
Si..., o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat interpretate în acea direcţie.
Sute de secte oferă pe la noi "Studiile biblice" şi tot atâtea moduri de interpretare diferite vor exista, pentru a se crea impresia că Scriptura susţine fix gruparea lor.
De aceea există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…