Foarte bine ca studiezi. Dumnezeu ESTE adevarul care poate fi gasit doar in Biblie.
Stiu, am citit pe Ellen White, dar ea spunea ca nu deține tot adevărul. Am citit si citesc cărți scrise acum de autori creștini care e adevărat nu sunt adventiști. Dar Dumnezeu a vorbit chiar si printr- o măgăriță, de ce nu ar vorbi si prin alti oameni? Ioel continua profeția la cap. 3/1;" Caci iată ca in zilele acelea si in vremurile acelea, când voi aduce înapoi pe prinșii de război ai lui Iuda si ai Ierusalimului..." Mai mult, Ioel la /2/30 spune ca vor fi semne, adică la plural, mai multe, dar asta poate fi înțeles ca si la mai multe dați si nu doar o singura data.
Eu citesc tot ce apare cu privire la evenimentele ultimelor zile, scrise de mai multi autori: Dumitru Nicolici - adventist, Harald Eckert, Willem J.J. Glashouwer, Jacques B. Doukhan, Derek Walker, pe lângă Ellen White. Am citit si interpretarea Apocalipsei de către Anabaptiști.
Numai Dumnezeu detine TOT adevarul. Nu este vorba de E.W. ci de miscarea milerita, in perioada aia s-a intamplat ce spun eu. La ora actuala doar adventsti inteleg in mod real Apocalipsa cu toate ca interpretarea ei vine incepand de la Issac Newton, metodisti, baptisti samd. (nu este o mandrie ci chiar un lucru trist ca ceilalti protestanti au uiat istoria lor).
Am cumpărat cartea Enigmele Bibliei- Cartea profetica Apocalipsa si Cartea profetului Daniel de Jacoues B. Doukhan de la Libraria Sola Scriptura tipărită la Editura Viață si Sanatate. Autorul acestor comentarii este un savant creștin de origine evreiasca.Eu zic ca merita citite. La fel si cele scrise de autorii menționați de mine mai sus.Care este adevărul doar Dumnezeu il știe. Dar tot Dumnezeu spune ca nu face nimic fara sa ne facă cunoscut.
Foarte bine ca studiezi. Dumnezeu ESTE adevarul care poate fi gasit doar in Biblie.
Si eu pot sa prevad ca o sa mai fie eclipse de luna si soare... deci am puteri supranaturale?
Si cum voiai sa se exprime proorocul care a văzut in vedenie eclipsa totala de soare? S-au poate a ales cuvântul greșit Cornilescu? Părerea mea este ca nu putea fi doar o simpla coincidenta.
Sau poate că nu se referea la eclipsă, ci la dispariția soarelui.
Ioel după doua versete mai jos vorbește despre întoarcerea evreilor in tara lor, spunând ca in vremile acelea si in zilele acele se va întâmpla acest lucru. Este clar ca vorbește despre ceea ce am postat in întrebare. Ca mai sunt si alte proorocii referitoare la soare si luna si la cutremure de pământ, acestea au alte interpretări, si s-au/se vor întâmpla asta va trebuii sa studiem. Proorocii nu au proorocit in mod cronologic despre ceea ce urma sa se întâmple in istoria omenirii pentru ca sa nu se facă calcule si sa trăiască liniștiți fiindcă nu a sosit ceasul. Dar daca nu știm este mai bine pentru ca vom fi tot timpul pregătiți ca fecioarele înțelepte.
Mesia trebuia sa reuneasca pe toti evrei in tara lor, lipseste mesia din ecuatie
Mesia locuiește in fiecare om de pe pământ care crede prin Duhul Sfânt. Daca inca o parte din ei nu cred in Isus ca Mesia, cred in ceea ce scrie in Biblie cu privire la ei, si iată ca se împlinește. Dar va veni vremea când se va lua harul de la Neamuri si se va da evreilor si atunci tot Israelul va fi mântuit.
Un autor creștin Willem J. J. Glashouwer in cartea sa "De ce vremurile de pe urma?" afirma ca adevărul logic nu este același cu adevărul revelat. Dumnezeu spune prin Isaia " Eu am vestit de la început ce are sa se întâmple si cu mult înainte ce nu este inca împlinit. Eu zic:"Hotărârile Mele vor rămâne in picioare si Îmi voi aduce la îndeplinire toata voia Mea."Si asta fara sa fie prezent fizic. Proorociile nu se împlinesc toate literar.
Am inteles, 5, 5 miliarde vor arde in iadul vesnic
Nu prea cred ca prin "Soarele se va preface in întunerec si luna in sânge" se referea la eclipsa.
Pe bune acum madam Anisoara se pare ca duci lipsa de...actiune rau de tot, din aia... APOCALIPTICA
Fiecare din noi participam la împlinirea profetiilor menționate in cartea Apocalipsa. Depinde doar din ce tabără facem parte. Iar cuvântul "apocalipsa" nu trebuie sa ne sperie pentru ca înseamnă "descoperire " - făcută de Isus ca sa arate robilor Sai lucrurile care au sa se întâmple in curând.
Oo.k
Eclipsa de lună este un fenomen natural care a existat probabil cu milioane de ani înainte să existe creștinismul sau iudaismul. Ar fi penibil să credem că eclipsele își au rădăcinile în biblie. Soarele, Luna și Pământul au miliarde de ani vechime, doar nu insinuezi că eclipsele au apărut doar pentru că așa a fost scris în biblie.
Bineînțeles! Dar Dumnezeu a proorocit cu privire la tot ce va urma pana la sfârșitul veacului. Pentru evrei au aceste semne o mare importanță pentru ca s-au împlinit si semnele cerești si cele pământești promise. Pentru creștinii care așteaptă revenirea Domnului Isus, la fel este important pentru ca știm ca se apropie.
benny7 întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: