Halloweenul e plin de uratenie, morbid si macabru, n-am vazut nimic frumos in "sarbatoarea" aceasta. Uite aici un video postat de Rapunzell in care arata ca minunata "sarbatoare " e foarte apreciata de satanisti, care obisnuiesc sa sacrifice copii in acea zi. http://www.TPU.ro/......invit-sa/. Familia mea nu mai face brad de fffff multi ani, se facea brad numai cat am fost mici si mai credeam inca in Mos Craciun. Nu poti sa imi spui ca bradul de Craciun e legat de uratenie (schelete, vrajitoare, zombi, vampiri, stafii samd) asa cum e halloweenul.
Daca voi sunteti speriati/e de bombe, nu inseamna ca Halloweenul e morbid, macabru, etc.E o sarbatoare in care te distrezi.Dar perceptia romanului fanatic (din puynct de vedere religios) e de cel mult secolul XVI-XVII.
Mie imi pare morbida si macabra. De la costumatiile de schelete, zombi si celelalte, la filmele de groaza, pe care nu le suport, pana si in jocurile de pe FB tematica de halloween e cu morminte, cripte, stafii si celelalte. Ce legatura are religia cu faptul ca mie imi plac lucrurile frumoase si nu toate urateniile astea? Poti sa te distrezi fara uratenii in jur, cred.
Te poti costuma in ce vrei, chiar si in Bugs Bunny.Costumatiile mentionate de tine sunt mai des folosite si cele care reprezinta Halloweenul in esenta. Daca iti place ideea sarbatorii, sarbatoresti, daca nu, nu o face.Personal, mi-e indiferenta sarbatoarea, nu ma afecteaza cu nimic daca sarbatoresc sau nu.Si da, aici iti dau dreptate, te poti distra si fara chestii urate.
Ok! poate e macabru,poate e morbid, poate e...nu, nu e satanic.Si ce daca frate, si ce daca? Eu stiam chestia asta, dar nu am stiut cum sa o spun de aia am dat copy paste.
Istoricul Nicholas Rogers, care a explorat originile Halloweenului, observă că în timp ce „unii folcloriști i-au detectat originile în sărbătoarea romană a Pomonei, zeița fructelor și semințelor, sau în festivalul morților denumit Parentalia, sărbătoarea este cel mai frecvent legată de festivalul celtic Samhain, scris inițial Samuin".[1] Numele provine din irlandeza veche și înseamnă „sfârșitul verii".[1]
Snap-Apple Night de Daniel Maclise prezentând o petrecere de Halloween în Blarney, Irlanda, în 1832
Festivalul Samhain sărbătorește sfârșitul „jumătății luminoase" a anului și începutul „jumătății întunecate", și este uneori[2] considerat a fi „Anul Nou Celtic".[3]
Vechii celți credeau că granița dintre lumea aceasta și cea de dincolo se slăbește în ziua de Samhain, permițând spiritelor, bune sau rele, să o traverseze. Strămoșii familiei erau cinstiți și invitați acasă, în timp ce spiritele rele erau gonite. Se crede că nevoia de a îndepărta spiritele rele a dus la purtatul de costume și măști. Ei îndepărtau spiritele rele deghizându-se ei înșiși în spirit rău pentru a le evita. În Scoția, rolul spiritelor era jucat de tineri îmbrăcați în alb cu fețele mascate sau înnegrite.[4][5] Samhain era o vreme când se făceau provizii de iarnă și se tăiau animalele pentru a păstra carnea peste iarnă. Focurile de tabără jucau și ele un rol în festivități. Toate celelalte focuri erau aprinse de la focul cel mare. Oasele animalelor tăiate erau și ele aruncate în foc.[6] Uneori se aprindeau două focuri unul lângă altul, iar oamenii și animalele treceau printre ele ca ritual de purificare.
Numele de „Halloween" și multe dintre tradițiile actuale provin din perioada veche engleză.[7][8][9]
Gaga4u întreabă: