| teodorap2 a întrebat:

Purtam mai demult o discuție cu cineva și acea persoană a zis că crede într-un "soi de predeterminism".
Ce ar trebui sa însemne asta? Adică crede într-o divinitate sau e ateu/agnsotic?

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Depinde la ce fel de predeterminism se refera, ca si eu ma pot referi la predeterminism genetic, adica esti predestinat sa mostenesti bolile parintilor sau sa faci alegeri care sunt determinate biologic, asta nu inseamna ca crede intr-un cretor sau nu crede

| TristanTzara a răspuns:

Păi crede că nu avem liber arbitru, crede că de când e lumea e decis ce se va întâmpla, dacă Napoleon va pierde la Waterloo, dacă Trump va câștiga alegerile din 2016 etc.
Practic nu ai nicio alegere în viață, totul e determinat de cine ești cum și unde ai crescut.

Cât dacă crede în Dumnezeu sau nu, greu de spus. O mare parte a necrezătorilor, cred în determinism, dar există și mulți crescători care sunt determiniști. Nu cred că se poate determina din acestă părere.

| Celcestietot a răspuns:

Nu exista predeterminism, adica sa iti fie soarta stabilita dinainte prin niste carti magice din ceruri, inca de la nastere sau chestii asemanatoare. Ceea ce faci in viata este pe puterile tale, ca daca ar fi sa nu avem liber arbitru, totul ar fi intr-o stare perfecta de armonie, de bine absolut dominant in vietile noastre.