| Fawkes1570 a întrebat:

Putem asemui religia cu credinta?
Majoritatea celor ce merg regulat la biserica nu au citit macar o singura data Biblia; cei mai multi stiu anumite povestiri auzite din gura popei, pastorului, predicatorului si, pentru ca popa este o figura marcanta in societatea noastra, se considera ca ceea ce spune el este adevarat. Habar nu aveti cat de manipulati pot fi oamenii cu ajutorul popilor. Se stie ca multi au legaturi politice si pot influenta sistemele de gandire a maselor ce le au „in custodie". Popii sunt cei care promoveaza ura si teama in randul populatiei, pentru ca se tem ca oamenii sa nu realizeze ca se poate trai foarte bine, sau chiar mai bine, si fara serviciile lor. Tipul cel mai reusit de propaganda este cel care nu este recunoscut ca propaganda. Religia este si a fost cel mai eficient mod de a controla masele si de a induce acestora o gandire colectiva ce convine elitelor. Oamenii pot fi ceea ce vor doar daca sunt liberi. Ori daca esti legat de catre dogmele religioase si bisericoase nu poti gandi liber, trebuie sa gandesti ca turma caci altfel esti catalogat ateu, satanist, instigator.

6 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Religia este un lucru iar credinta, altceva. Nu se pot asimila, religia este un set de principii la care aderi iar credinta tine de increderea in Dumnezeu si lucrurile ce tin de Acesta, adica in lucrurile care nu se vad cum spune Biblia.

Răspuns utilizator avertizat
| danut a răspuns (pentru Fawkes1570):

Da, Dumnezeu este relevat si cunoscut prin Biblie,. Fara Biblie nu ai fi putut cunoaste natura si dorintele lui Dumnezeu, de altfel daca ai fi citit Biblia ai fi aflat acest lucru.

| Duucu a răspuns:

O persoană religioasă e o persoană care l-a găsit pe Dumnezeu și nu merge la biserică doar de dragul popii, al babelor de acolo sau eventual din frica de Dumnezeu. Oricum, conceptul de Dumnezeu e foarte subiectiv, fiecare în vede așa cum l-a înțeles, și nu e nimic rău aici, atăta timp căt nu se depășește morala creștină (vorbind de creștinism, dar mai sunt religii). Trebuie să te ducă puțin capul să vezi diferența dintre un credincios adevărat și unul "de formă", fiindcă e o linie foarte subțire între cele două. Înțelegerea greșită, prostească, puerilă și exagerat de concretă a religiei poate să te ducă în extrema cealaltă, în care te bați cu pumnii în piept că "sunt ateu și cine e ca mine".

| mentholinks a răspuns:

Ai dreptate.

Răspuns utilizator avertizat