Întrebare recomandată | marYmaraYa a întrebat:

Putem avea incredere in Biblie?

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Răspuns Câştigător
| fllu07 a răspuns:

Numai in Biblie trebuie sa avem incredere. de ce?
Este cuvantul scris, nepoluat, si nediluat al lui Dumnezeu pentru noi oamenii. Si daca Iehova este autorul, de ce sa nu avem incredere? ne-ar vrea el raul? din contra, ne-ar merge excelent daca ne incredem in biblie, si o consultam cand luam decizii, fie mari fie mici. Isaia 48:17, 18 si Psalmul 1:1-3.

79 răspunsuri:
| angus35 a răspuns (pentru fllu07):

Tu crezi ca exista rai si iad?

| Holiday a răspuns:

Poti avea la fel de multa incredere cat in orice carte religioasa. Adica 0(zero).
La fel ca si celelalte e plina de fabulatii, de evenimente si fapte inventate si are ca singur scop manipularea oamenilor.

| fllu07 a răspuns (pentru angus35):

Nu exista. Ieremia 7:31. Faptele Ap. 2:34.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A fost scrisa pentru cei care simt ca este adevarata.
Pentru ceilalti exista alte carti, unele chiar ilustrate.

| marYmaraYa explică (pentru Holiday):

Putem avea incredere deplina in Biblie din cel putin 3 motive:Armonia uimitoare, Exactitatea istorica, Profetii demne de incredere.Biblia a prezis distrugerea anticului oras Babilon cu aproximativ 200 de ani inainte ca aceasta sa aiba loc(Isaia 13:17-22).Ea a dezvaluit nu numai cum avea sa fie cucerit Babilonul, ci si numele celui care avea sa-l cucereasca!(Isaia 45:1-3) Nueste firesc sa ne asteptam la acest lucru din partea Cuvantului lui Dumnezeu?(2 Petru 1:21)

| Ojica_Marius_1998 a răspuns:

Ce fel de intrebare e asta. Chiar exista Dumnezeu sa ai incredere in Biblia ortodoxa.Cea catolica in loc sa scrie Iisus care inseamna mesia. Ei scriu cu un simgur i

| Holiday a răspuns (pentru marYmaraYa):

Nici una din atributele date de tine Bibliei nu sunt sustinute de nimic, mai mult decat atat, Biblia asa cum o stii tu are modificari facute de-a lungul timpului, fie au fost scoase bucati, fie au fost adaugate altele.

| DarkAndDreary a răspuns (pentru fllu07):

De unde stii ca e cuvantul lui Dumnezeu?

| fllu07 a răspuns (pentru DarkAndDreary):

In primul rand se afirma in nenunarate locuri in biblie. dar dovada cea mai graitoare, este modul in care se implinesc profetiile, modul exact. iar faptul ca in secolul 1, nu exista interenet, oamenii nu fumau, iar biblia cotine sfaturi utile in aceste privinte este o dovada ca Iehova, autorul Bibliei ne vrea binele si vrea sa stim si noi ce se va intampla in viitor.

| Încrucişătorul a răspuns:

F. mulţi n-au citit-o, de unde încredere?

| Dandanache a răspuns (pentru marYmaraYa):

Dom'le, eu sunt crestin, dar partea cu profetia Babilonului nu reusesc sa o inghit. O bag cu forta, o mestec, ma chinui sa o dau pe gat, dar nu intra. Zi-mi si mie cum stim ca binecunoscuta carte a lui Isaia a fost scrisa de acelasi autor, in intregime cu 2 secole inainte de cucerirea Babilonului? Cum stim ca nu au fost adaugari ulterioare? Am o problema de logica. Biblia per ansamblu nu face profetii punctuale, ci simbolice. Cartile Vechiului Testament si Apocalipsa emit prognoze sibilinice, ambigue, fara indicatii clare, lasand pe seama exegezei biblice explicatia acestora. Si totusi, in ciuda ARMONIEI UIMITOARE, un profet face exact altceva, dand indicatii precise, aproape criminalistice. Cum explicam asta?

| Dandanache a răspuns (pentru fllu07):

"iar faptul ca in secolul 1, nu exista interenet, oamenii nu fumau, iar biblia cotine sfaturi utile in aceste privinte"

Care sunt versetele?

| fllu07 a răspuns (pentru Dandanache):

Daca ti le dau. le citesti?

Bineinteles. Le si analizam.

| sublime89 a răspuns:

Vad ca tu esti deja convinsa ca putem avea, asa ca nu vad de ce mai intrebi asta. Te indoiesti cumva? Ai avea si motive.

| Holiday a răspuns (pentru sublime89):

Probabil a vrut sa intrebe: "De ce majoritatea nu au incredere in Biblie?"

| milan9 a răspuns:

Biblia, Scriptura Noului Testament, este născută în interiorul Bisericii aşa cum s-a păstrat ea neschimbată până astăzi.

Dacă cineva nu recunoaşte existenţa Bisericii (confirmata insistent de Hristos în tot Noul Testament ca fiind una singura) atunci nu are absolut nici un motiv să respecte Scriptura – apărută în Biserică, explicată şi apărată prin Sf.Predanie (scrierile, mărturiile primilor creştini şi episcopi ai Bisericii), aparata de ereziile apărute de-a lungul celor două milenii creştine.

NOname
| NOname a răspuns:

Eu nu pot (chestia aia din cap, numită "creier", nu mă lasă).

| angus35 a răspuns:

Daca Biblia este interpretata corect si este tradusa corect putem sa o credem pe cuvant.

| godge a răspuns:

NU.Biblia nu e decat alta carte de basme pentru retarzi.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

E un mod de viata...

| KhludCiprian a răspuns:

Incredere ca ce?

Ca o sa fie interpretata in 10 feluri?

Ca exista minim cateva Biblii ce au in comun 66 de carti, dar in rest mai exista in aceste carti lucruri modificate?

Sa ma incred in Biblie ca zice de judecarea avorturilor fara sa fie nici un verset in ea?

Sa ma incred ca e fara greseala cu sute de contradictii?

Sa ma incred ca e carte stiintifica cand spune ca soare s-a oprit pe cer sau iepurele e rumegator? Sa ma incred in creatie cand 99.9% cel putin din biologi accepta evolutia? Sau ca in aceleasi procente geologii nu accepta potopul sau lingvistii nu accepta Turnul Babel? Sau ca nici un istoric nu prea stie un artefact istoric al lui Moise!

Sa ma incred ca zice o istorie exacta a lui Isus cand zice 2 povesti ale nasterii sale cu doua date ce se contrazic? Sau ca Isus cand zice ca daca orice te rogi se va intampla si cel putin zeul lui Isus nu da mancare la copii din Africa? Sa ma incred in faptul ca exista doar o crestinatate azi asa cum zice Isus cand in fapt sunt cateva zeci de mii de ramuri?

Sa ma incred in mesajul apocaliptic al lui Isus in care toti ce scriau credeau ca are sa fie iminent, si totusi dupa 1900 de ani suntem la fel?

Nu stiu, zi-mi despre ce incredere te referi? Ca eu unul nu stiu!

Aha. Deci biblia e cuvantul lui Dumnezeu pentru ca asa scrie in biblie.

Am fost sigur ca de partea aceasta de raspuns te iei.
dar de ce nu comentezi tot raspunsul? de ce te plafonezi in primele cuvinte? ti-am zis: nu asta ii cea mai mare dovada.

Okay. Spui ca se indeplinesc profetiile. Poti sa-mi spui care?

Rautatea oamenilor. 2Timotei 3:1-5
faptul ca ultima putere mondiala va fi anglo-america. sunt 2 si sunt suficiente.
oricum vei zice ca oamenii o fost rai dintodeauna. dar intreaba pe bunicata sau pe cineva in varsta. cum erau acum 40-50 de ani, oamenii. si intreab-o despre cum ii vede azi.

Rautatea oamenilor e ab initio si in perpetuum.

"faptul ca ultima putere mondiala va fi anglo-america"

Din nou, te rog sa ne dai versetele. Pentru ca altfel putem sustine ca in Biblie scrie orice.

Sincer raspunsul la chestia asta, este pentru cei care il apreciaza. nu vreau sa ma muncesc sa iti explic si apoi sa ironizezi munca si raspunsul. nu merita. dar fi convins ca ce spune biblia se implini. si daca nu crezi. excelent. inseamna ca iti slujeste de marturie. te salut.

Stiu ca intre noi exista probleme de comunicare. Ca aproape la fiecare raspuns pe care ti-l dau, iti transmit si acum un reminder: apreciez utlizatorii crestini de pe site care sunt capabili de raspunsuri inteligente. Nu iti cer unul acum, si nici explcatii, ci doar sa ne spui versetele de care pomeneai. Si altii le asteapta. Asta daca vrei cu adevarat sa iti duci la capat misiunea religioasa.

Eu cred ca apreciezi utilizatorii crestini care raspund ceea ce vrei tu. ziceai de cateva zile de sviri, ca este un M.I. care recunoaste ca martorii au prezis sf lumii in 1914, si s-au inselat. de unde stii tu ca ii martor? adica si eu imi fac un alt cont si habar n-ai de identitatea mea. sau si eu pot sa am aceiasi parere cu un grup de oameni, si ma poti baga in randurile lor. estti penibil. cine vrea versetele respective sa ma contacteze in privat
si am incheiat discutia.