Dumnezeu este Duh. Şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în Duh şi în Adevăr!
"Panteism. Doctrina ca totul este Dumnezeu, spre deosebire de doctrina ca Dumnezeu este totul."
Si un purec, gandac este dumnezeu?
Conform panteismului, nu există mai mulți Dumnezei, totul este interconectat și reprezintă însăși forța divină. Este o greșeală să extragi o componentă și să-i pui în cârcă toată esența.
Dumnezeu e un fel de lampa magica, cand ai nevoie o scoti o freci si te rogi, cand nu o pui la loc
Dumnezeu e personal.Eu subscriu la ce zice în Carte- Cel ce a sădit urechea, s-ar putea să nu audă? Cel ce a sădit ochiul s-ar putea să nu vadă? El care a dat omului pricepere?
Ma bucur ca esti atee dar nu despre asta era vorba...
Dumnezeu, timpul, spatiul sunt toate lucruri de sine statoare si nu pot fii asociate. Dumnezeu poate simnifica DOAR o fiinta omnipotenta, omniscienta, omniprezenta. Nu exista motiv logic, nevoia de a asocia denumirea de Dumnezeu unei alte notiuni. Dorinta de integrare in societate ne face sa atribuim anumite notiuni lui Dumnezeu ca natura, necunoscutul, timpul, spatiul etc.
Dumnezeu nu este o fiinta nu o putem vedea el este ..cum sa zic. un fel de spitit sau ceva de genu de aia nu-l putem vedea.
Dea, normal ca poti, doar is atatia copii care cred in Mos Craciun
Da, stiu ca se poate, doara nu degeaba cred atatia. Oricum, o parte din oameni sunt prea incuiati ca sa inteleaga ca asta e o forma de manipulare in masa, foarte dezvoltata. In fine, oricum daca nimeni nu ar crede in nimic s-ar ajunge sa-si dea toti in cap, stiind ca nu-i pedepseste nimeni. Intr-un fel e ok sa creada o parte din oameni, ca altfel ar fi ca si legalizarea marijuanei, ar ajunge toti prostii la ea.
AnaMaria23682 întreabă: