Ţinând cont de preferinţa Scripturii pentru întregul univers al procedeelor artistice, expresia "începutul creatiei" lui Dumnezeu are valoare simbolică şi trimite de fapt spre "NAŞTERE", naşterea din veşnicie a Fiului lui Dumnezeu din Tatăl. Jocul de cuvinte (preferat cu predilecţie de apostoli) pune în legătură două lucruri în esenţă diferite:
1). Fiul lui Dumnezeu ("NĂSCUT DIN VEŞNICIEt" nu "creat"): "OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."- Miheia 5, 1
2). Lumea, umanitatea "înfiată" de Dumnezeu din rândul zidirii. Din rândul creaţiei ea este invitată să se ridice la un statut superior, prin "mântuire"!
Dacă nu am fi de accord cu acest "joc de cuvinte" sau cu faptul că aceste asocieri sunt doar simbolice şi nu la modul propriu, ar însemna să negăm calitatea de "Fiu al lui Dumnezeu" a Mântuitorului, singurul numit în mod direct şi distinct "Fiu al lui Dumnezeu"!
Dacă nu am fi de accord cu valoarea PUR SIMBOLICĂ a asocierii dintre "începutul creaţiei" pe de o parte şi "Fiul lui Dumnezeu" pe de altă parte, ar însemna să desfiinţăm mărturia EXISTENŢEI FIULUI din VEŞNICIE!
Dar iată câteva din ATRIBUTELE DIVINE ale Fiului lui Dumnezeu:
Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU El (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. EL ESTE MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE ŞI TOATE PRIN El AŞEZATE.
Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ
EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."
Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;
MESIA, Hristos – Fiul lui Dumnezeu este DIN VEŞNICIE. Niciunul dintre ERETICI să nu Îl confunde pe Dumnezeu cu creatura, PE CARE El a CREAT-O!
Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."
Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos),, Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’
Facere 1, 1: „La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul." In textul ebraic original, Dumnezeu este numit printr-un substantiv la plural, Elohim (intenţia de a exprima pluralul este foarte clară, evreii nu aveau pluralul ca formă de politeţe, în acelaşi timp gramatica foarte scrupuloasă a scrierii ebraice exclude orice greşeală sau omitere), dar verbul este întotdeauna la singular, Dumnezeu este unul singur!
Scuze dar cite clase ai asa ca idee? Ce iti spune tie fraza aia Dupa chipul si asemanarea noastra? Deci gindeste inainte sa spui prostii.Sint 2 cuvinte diferite-Chip si Asemanare care s-ar traduce dupa Fizic si Caracter cum ai zis tu.Dar chip asta inseamna fizic iar asemanare se refera la personalitate la caracter. Daca spunea doar asemanare da era ca tine ca voi crestinii, insa fraza este clara nu lasa nici o portita de a explica altceva sau inteles mai stiu eu care.Te superi aiurea ca mu ai dreptate.Nu tia cerut nimeni nu crede, dar cind ceva e scris clar fara alte interpretati recunoaste ca nu se intimpla nimic rau.
Scuze-nu te iert
ca idee am 10 clase.
Întrucât Dumnezeu este spirit, versetul se referă nu la o asemănare fizică a omului cu Dumnezeu, ci la o asemănare în ceea ce priveşte calităţile.
În Coloseni 3:9, 10 se arată că faptul de a fi creaţi după chipul lui Dumnezeu se referă la personalitatea noastră.
eu ma supar! cu ce m-am suparat? ti se pare
Ma intreb din ce a facut.o? )))) biblia da eroare in multe capitole se contrazice singura, dar asta nu inseamna ca o face mai putin credibila, oamenii inainte nu erau asa inteligenti in a scrie, e normal sa fie strecurate si greseli, oricum biblia e exemplul tuturor cartilor
Din lemn...Lui Adam ii placea hardcore.
Biblia e exemplul tuturor cartilor? : / Cum asa?
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: