| basarabu a întrebat:

Răsplata promisă de Isus pentru cei ce aveau să îl urmeze este - viaţa veşnică. Exemplu: Ioan 3:16 "Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât l-a dat pe Fiul său unic-născut, pentru ca oricine manifestă credinţă în el să nu fie distrus, ci să aibă viaţă veşnică."Dar ce înţelegem prin această expresie? Căci dacă nu ne place "premiul", puţin probabil că ne vom strădui să facem ceva. Deci, ce înţelegem prin expresia "viaţă veşnică"?

14 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Viata aceasta nu se termina la mormant.Moartea este trecerea la adevarata viata.Depinde de tine unde iti vei petrece vesnicia.In rai cu Dumnezeu, sau in iad despartit de Dumnezeu.

| basarabu explică (pentru EmaS):

În versetul citat se dau două variante de alegere: Viaţa veşnică sau distrugere. De iad nu văd scris. Nu te supăra, dar am întrebat nu ce e moartea, ci viaţa vrşnică. Oricum un Grand mersi pentru promtitudine. Hai să prelungim discuţia!

| Raquella a răspuns:

O vesnicie in rai cu Dumnezeu, sau o vesnicie in iazul de foc si pucioasa.

| basarabu explică (pentru Raquella):

Andra, uite la versetul citat, te rog. Acolo se spune, că cine va crede va primi viaţă veşnică, în loc să fie distrus. Adică avem două căi: distrugerea şi viaţa veşnică. Sau distrugerea e viaţa veşnică în iad? Dacă da atunci care e argumentul?

| miradoniz a răspuns:

Totul este explicat în cele două versete care îl preced:
"14. Şi după cum Moise a înălțat șarpele în pustie, așa trebuie să se înalțe Fiul Omului,
15. Ca tot cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică."
Șarpele pe care l-a înălțat Moise în pustie era un șarpe făcut din aramă(Numerii 21:9)-cei mușcați de șerpi veninoși se uitau înspre el și trăiau.La fel,Iisus a fost înălțat pe cruce-cei care se uită înspre El,se vor vindeca,deci vor trăi cu viață veșnică-totală, absolută. Este viața absolută nu numai în lungime(pentru totdeauna)ci și în lățime, ca să spun așa-adică împlinită.O viață mereu împlinită-"viața de apoi".

| Anonymus314 a răspuns:

Biblia sectantilor e o prostie, daca ai de citit, citesti Biblia ortodocsilor.
Prin viata vesnica se intelege Imparatia lui Dumnezeu sau Raiul.

| basarabu explică (pentru Anonymus314):

Dacă îmi trimiţi link la Biblia ortodocşilor, voi fi FOARTE RECUNOSCĂTOR. Ca să pot copia citate. Să fac referinţă.
Ai înlocuit un termen nespecificat prin altul nespecificat. Ce e Împărăţia atunci? La concret. Oare trebuie, sau merită să duc o viaţă de sacrificiu, pentru a primi un astfel de premiu? Ideea este că omenirea ca atare, chiar dacă se declară religioasă, nu prea pune mare preţ pe acest "premiu", şi preferă să trăiască mai degrabă cu ziua de azi.

| Anonymus314 a răspuns (pentru basarabu):

Http://www.bibliaortodoxa.ro/

poftim.
a,vezi despre fecioara Maria ce se scrie;)

| Anonymus314 a răspuns (pentru basarabu):

Poftim,ca sa nu te ratacesti pe-acolo, o diferenta vitala:

Şi fără să fi cunoscut-o pe ea Iosif, Maria a născut pe Fiul său Cel Unul-Născut, Căruia I-a pus numele Iisus.

| bunica18 a răspuns:

E ca si cum ai intreba dar ce intelegem prin Dumnezeu? Chiar nu te-ai intrebat niciodata care-i sensul vietii tale aici pe pamint? Chiar ti-ar place ca dupa o viata de 80 de ani totul sa se opreasca asa fara cap si coada, ai putea trai o viata absurda? Viata vesnica e sensul vietii tale, ea da continuitate unui inceput pus aici pe pamint. Sfintul Serafim de Sarov spunea ca scopul vietii este dobindirea Duhului Sfint, adica indumnezeirea. Altfel spus Dumnezeu te cheama sa fii dumnezeu (dar nu oricum si nu oriunde). Invata sa-l cunosti sau mai bine spus sa-l recunosti pe Dumnezeu ca sa poti percepe sensul expresiei "viata vesnica". (e doar un mod stingaci de a explica ceea ce necesita ani si ani de rugaciune)

| basarabu explică (pentru bunica18):

Deci se referă doar la calitatea vieţii şi nu la lungime? De ce ne zbatem să traim mai mult?

| SM_9305 a răspuns:

Viata vesnica = rai viata trecatoare (in pacat) = IAD

| Belly a răspuns:

"Viata vesnica "-este viata care nu se va termina niciodata este mult mai frumoasa decat aceasta viata pe care o traim noi pentru putin timp pe pamant.vom trai alaturi de Dumnezeu si alaturi de cei dragi care i-am iubit pe pamant!love strucklove strucklove struckacolo vei deveni un inger bun si frumos trupul nostru nu se duce acolo in ceruri caci el este facut din pamant si in pamant se va face doar sufletul care e curat TRAIESTE ALATURI DE DUMNEZEU! sper ca raspunsul meu iti va fi de ajutor ...nu ma supar daca nu-mi dai fundalove strucklove strucklove strucklove struck

| basarabu explică (pentru Belly):

Desigur cunosc această formulare, dar mă întreb:"Dacă viaţa de acolo e speranţa noastră, de ce ne zbatem pentru cea de aici?" Sau mai altfel spus, aş vrea eu să mor ca să trăiesc mai bine? E firesc să nu vrem a muri, de aceea toate aceste cuvinte frumoase par a fi nişte fantezii ale omului, pentru a diminua frica de moarte. Vorba lui Eminescu:
"Multe flori sunt, dar putine
Rod în lume o sa poarte,
Toate bat la poarta vietii,
Dar se scutur multe moarte.
...
Ah! atuncea ti se pare
Ca pe cap îti cade cerul:
Unde vei gasi cuvâtul
Ce exprima adevarul?"