Daca citesti cu atentie Biblia vei observa ca Adam si Eva au avut 3 fii numiti cu numele: Cain, Abel si Set, dupa care in Genesa 5:4 scrie asa:
¨Dupa nasterea lui Set, Adam a trait 800 de ani; si a nascut fii si fice.¨
Adam nu a avut numai băieţi. El a avut şi fete. Cain s-a casatorit cu una dintre surorile lui.
La vremea aceea incestul pana avea sa se populeze pamantul nu se considera pacat. Scriptura nu ne spune cit de mulţi fii şi fiice li s-au nascut celor doi, dar considerînd durata lunga a vieţilor lor (Adam a trăit 930 de ani vezi, Gen.5:5), ni se pare logic sa credem ca au avut mulţi.
Şi mai aduceţi-va aminte ca li s-a poruncit "cresteti şi înmulţiţi-va" (Gen.1:28). Dumnezeu nu se poate contrazice spunand; cresteti si inmultitiva, si tot deodata casatoria intre frati sa fie incest. incestul pana avea sa se populeze pamantul nu se considera pacat pana cand Dumnezeu avea sa opreasca casatoria intre frati, pana cand omul se imultea atat cat Dumnezeu credea ca este necesar.
Este foarte simplu; Ca omul sa se inmulteasca era necesar ca Cain sa se impreuneze cu sora lui.
Si NU s-au impreunat parintii cu copii!
Bianca cu cata convingere scrii ca adam a trait 930 de ani da certificatul lui de nastere? sa vad si eu minunea asta acum de ce nu traieste nimeni nu traieste 200 o sa spui ca din cauza pacatelor pai adam nu avea pacate?
Sunt ferm convinsa ca Adam a trait 930 de ani. In primul rand pentru-ca cred in Biblie, in al doilea rand cred ca Dumnezeu i-a binecuvantat cu o viata lunga, asa a fost intentia Lui pentru oameni, dar din pricina pacatelor, Dumnezeu a scurtat viata omului, pana in jur de 120 de ani, iar mai tarziu 70-80 de ani. Si nu ma mir ca au trait asa mult oamenii prezentati in Genesa, au fost creati perfect, natura era perfecta, totul era perfect... fara poluare, mancare sanatoasa etc
„Atunci Domnul a zis: «Duhul Meu nu va rămâne pururi în om, căci și omul nu este decât carne păcătoasă: totuși zilele lui vor fi de o sută douăzeci de ani.»" Genesa 6:3
„Anii vieții noastre se ridică la șaptezeci de ani, iar, pentru cei mai tari, la optzeci de ani; și lucrul cu care se mândrește omul în timpul lor nu este decât trudă și durere, căci trece iute, și noi zburăm" Psalmul 90:10
Certificatul de nastere mil dai te rog
Certificatul lui Adam e in Biblie. Cauta-l.
Si lui mos craciun e in horn sa-l caut
Da... dracu a citit biblia
Stimatilor,
Daca cititi si cu mai atentie Biblia, veti vedea ca primii oameni nu au fost Adam si Eva.
O sa preiau din Biblia Ortodoxa de pe site cateva citate
(sursa : http://www.bibliaortodoxa.ro )
Facerea:
1:25-29
25. A făcut Dumnezeu fiarele sălbatice după felul lor, şi animalele domestice după felul lor, şi toate târâtoarele pământului după felul lor. Şi a văzut Dumnezeu că este bine.
26. Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"
27. Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie.
28. Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!"
29. Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră.
Deci, aici sunt creati oamenii. Ulterior, citim in capitolul 2 urmatoarele:
Capitolul 2:
"5. Pe câmp nu se afla nici un copăcel, iar iarba de pe el nu începuse a odrăsli, pentru că Domnul Dumnezeu nu trimisese încă ploaie pe pământ şi nu era nimeni ca să lucreze pământul.
6. Ci numai abur ieşea din pământ şi umezea toată faţa pământului.
7. Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie.
8. Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit, şi a pus acolo pe omul pe care-l zidise."
Stop. Oamenii erau deja creati sau nu? Asa ca... nu-ti pot raspunde la o intrebare pe care ti-o contest cu Biblia in fata. Drept urmare, primii oameni nu au fost Adam si Eva.
Raspunsul corect este ca in perioada respectiva se practicau relatile intre frati iar acestea aveau aprobare Divina pentru casatorie intre ei. Starea morala nu decazuse ca dupa potop.
Dupa 3-4 generatii de incest apar mutatii si copii degenereaza incet. Primul indiciu e fata si forma fetei. Apoi apar mutatii mai naspa, ca de exemplu, organele nu mai functioneaza chiar asa cum ar trebui, articulatiile la fel... Daca intrebi un om de pe strada daca copilul pe care o sa il faci cu sora ta o sa fie normal, si el spune da, nu inseamna ca e adevarat.
DACA ai citit Biblia ai sti ca omul a fost MODIFICAT genetic in sau dupa potop "Geneza 6, 3. Atunci Domnul a zis: "Duhul Meu nu va rãmâne pururea în om, cãci si omul nu este decât carne pãcãtoasã: totusi, zilele lui vor fi de o sutã douãzeci de ani."
. De aici si mutatile la care faci referire, cuplarea intre frati fiind ingradita la scurt timp dupa acesta (potop).
Draga mea, citesc, dar nu ce cititi voi adica biblia sau ce chestii mai sunt...
Draga mea, citesc , dar nu ce cititi voi adica biblia sau ce chestii mai sunt ...
Pai.atunci se casatoreau fratii cu surorile, cu rudele lor(in afara de mama si tata). Atunci nu era acesta un pacat, acum este.Si asa s-au inmultit.Decat sa iei raspunsuri de la cei care se cearta si spun prostii citeste si tu in biblie, intreaba pastorul bisericii.etc
Sper sa-ti fi fost de folos!
Sincer, nici nu stiam de ea. Asta ma gandeam eu acum cateva zile deci. peace!
Nici o problema.
Hai sa-ti zic ce mi-a zis mie profu de religie ca am intrat in conflict cu el pe chestia asta.
se zice ca intre frati nu e bine sa faci sex ca ies copii cu malformatii ma rog e incest si profu ca sa se scoata a zis asa : citez " la inceput Dumnezau ii lasa pe oameni sa o faca intre ei chiar daca erau frati deoarece erau mai apropriati de El si nu erau asa de pacatosi ca astazi" a mai zis ca inainte oamenii traiau sute de ani (mda sigur daca e adevarat eu is maica tereza de acum si basescu are pletele lui tarzan) da ma rog asta e rationamentul unui prof de religie care daca il intrebi chestia asta da in balbaiala de te pisi pe tine de ras. e mai buna partea cu maimutele si asa anumite persoane inca mai sunt primate.
Sau daca n-ai ce face te apuci de citit vestita biblie si nupa 3 randuri iti vine sa o arunci pe foc: