Esti pedepsit aici, esti pedepsit in iad, iar raiul cred ca nu mai e o optiune prea buna pentru noi.Prea multa nesiguranta in cuvintele biblice, de aici se si nasc intrebarile.
Hai sa ma contrazic: avem o constiinta dupa care vom fi judecati, adica nu toti au remuscari dupa faptele imorale sau interzise de biserica.De exemplu eu daca plec cu tot cu scrumiera din bar, pentru ca fumatul pe strazi este interzis, am remuscari toata noaptea" daca vine un betiv si pune scrumul direct pe masa", "daca o sa fie data afara barmanita si o sa ajunga curva", "daca o gaseste sotia si zice ca e cadou de la amanta" ma intelegi, nu? Nu!
A venit cineva din iad? rai? parca sunt in lumea basmelor asa ma simt trezitiva oamenii buni nu exista dumnezeu, rai, iad, etc
:)) "Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru ca sa-l alegem pe el".
Si daca aleg bunul fara sa aleg sa cred in dumnezeu? Tot ma pedepseste.
Si daca dumnezeu decide ce e bine si ce nu, ete ca se poate si fara: http://i.imgur.com/Fxoei.jpg
Dumnezeu a creat omul dandu-i vointa libera.
Omul decide calea sa in viata care va avea urmari dupa moartea acestuia.
Puteti crede ce vreti, nu ma intereseaza nici un pic parerea voastra.
Eu cred in Dumnezeu si am destule motive.
Femeie, tocmai asta este si ideea "Esti liber sa faci ce vrei fiindca Eu ti-am dat liber arbitru insa daca nu faci ce trebuie sa faci, daca nu faci ce am spus Eu sa faci te trimit in Iad" - cam asa suna. Nu ti se pare putin ilogic.
Dumnezeu vrea sa-i testeze credinta omului,de aceea i-a dat vointa libera.
Acum,fiecare alege ce vrea. Dar pentru faptele savarsite pe Pamant,omul va da socoteala in Cer.
Ilogic? Chiar deloc,pentru cei ce vor sa inteleaga.
Dar,stii,Dumnezeu n-a zis chiar asa cum ai scris tu mai sus. Asta e ceea ce ai inteles tu,ce crezi tu sau,mai bine zis, ce ai vrut sa intelegi. In esenta, cam asta e, dar in viata poti sa pacatuiesti, dar in final sa te caiesti pentru faptele tale. Dumnezeu apreciaza mai mult un pacatos care se caieste decat 10 drepti care au trait in credinta.
Parerea mea. Intelegi ce vrei.
"A-i iubi pe oameni de dragul lui Dumnezeu - iată cel mai ales şi cel mai rafinat dintre toate sentimentele pe care le-au dobândit până acum oamenii. Că iubirea de oameni, lipsită de vreo intenţie ascunsă care să o sfinţească, nu este decât o prostie şi o animalitate în plus, că predispoziţia spre această iubire de oameni trebuie să-şi primească mai întâi măsura, fineţea, bobul de sare şi grăuntele de ambră din partea unei predispoziţii superioare: -- oricine ar fi fost omul care a simţit şi a „trăit" pentru întâia oară aceste lucruri, oricât de mult i s-a împleticit limba în încercarea de a exprima astfel de gânduri delicate, fie ca numele lui să rămână pentru noi veşnic sfânt şi demn de cinste, fiind numele aceluia care a zburat cel mai sus şi s-a rătăcit cel mai frumos până acum!"
De ce sa-i testeze credinta omului, doar el este omniscient si atemporal stie ce va fi ce este si ce a fost mereu, deci implicit stie si cat de puternica/slaba este credinta unui individ la un moment dat cu sau fara liber arbitru in ecuatie?
Dar, stii, Dumnezeu n-a zis chiar asa cum ai scris tu mai sus- pe bune? inseamna ca nu ai citit Biblia...Normal ca Dumnezeu nu a zis asa cum am scris eu, fata draga, doar am precizat ca asa suna conform Bibliei.
Ba copiilor mai cititi si voi biblia ca puneti cele mai stupide intrebari fratilor, citi si biblia aia inainte
De ce? Uite asa, de verde, ca vad ca n-am cu cine discuta.Nu crezi in Dumnezeu? Problema ta.
Am citi Biblia.
Intre "asa e" si "asa suna" sa stii ca e o diferenta.
Acum, noapte buna, ca m-am plictisit sa tot explic si : degeaba.
Amice eu am observat ca imi e bine cand fac ce ma taie capu si probabil decizile ce le aleg nu sunt potrivite Domnului si totusi ma simt bine si imi merge bine.
Ma intreb si eu, sunt prost sau intrebarea e proasta?
Simplu frate, Romania e tara democrata, libertate de alegere, poti sa injuri, poti sa dai in cap, poti sa furi, poti sa faci ce iti tuna dar suporti consecintele faptelor tale! Nu te pedepseste nimeni, te pedepsesti singur! Nici un criminal nu zice "statul asta e diabolic pentru ca ma pedepseste, imi incalca libertatea de alegere"! ai incalcat moralitatea divina, e asa greu?
Doctrina virala a ''Liberului Arbitru, este o iluzie.Conceptul de liber arbitru nu are corespondenţa în realitate, mai exact, nu exista decat in imaginaţia noastra. Este clar ca tuturor ni se pare ca detinem liber arbitru insa aceasta este doar o iluzie.O ''Religie,, care are ca cerinta de baza supunerea, nu iti ofera decat iluzii proiectate in mintea omului si metode de manipulare si control al gloatei.Nu ar mai fi relevant ce alegem daca am avea liber arbitrul, insa in realitate nu avem liber arbitru si este o iluzie aceasta doctrina a ''Liberului Arbitru,,.
In calitate de fost teolog pot sa imi dau si eu cu parerea si sa spun ca Dumnezeu ne da liber arbitru dar pentru ca facem ceea ce ne dorim ne si asumam consecintele pentru ca iadul este doar imaginatia noastra.Sa nu credeti ca nu exista Iad! Exista dar el este subiectiv, iadul nostru propriu si personal fiecare dintre noi va trai in singuratate si va fi chinuit de toate remuscarile faptelor sale asa ca daca esti impacat cu tine insuti nu ai de ce sa te temi, asta e in conformitate cu actiunile tale. Esti liber sa alegi dar daca alegi sa faci ceva si o sa iti para rau ca ai ales acel ceva inseamna ca nu ai ales bine.De aceea exista sinucigasi pentru ca actiunile lor sau efectul actiunilor lor noesabuite se revarsa asupra lor fara interventia lui Dumnezeu ca nu l-a vazut nimeni pe Dumnezeu sa-i spuna unuia sa faca intr-un anumit fel, Iisus ne-a aratat o cale si nu oricine este interesat de ea iar cei interesati au alte scopuri si anume financiare asa ca ramane tot la liberul vostru arbitru sa ma ascultati sau nu!
Aaa sincer din cate am citit biblia si imi aduc aminte scria ca Dumnezeu nu ne pedepseste. Ci mai degraba lasa sa sa fim pedepsiti de altcineva.
cica. "dumnezeu nu este vinovat de problemele pe care le avem. dimpotriva, el ne ofera speranta sigura ca lucrurile se vor rezolva bla bla bas."- isaia 33:2
Habacuc 1:3
"intreaga lume zace in peterea celui rau " - 1 ioan 5:19
Sant date 3 motive dar cel mai iportant este motivul nr 3; >>''toate depind de timp si de imprejurari'' neprevazute (eclesiastu 9:11) intrucat LUMEA NU este condusa de DUMNEZEU si NU beneficiaza de ocrotirea lui, oamenii pot suferi daca se afla in locul nepotrivit la momentul nepotrivit''
Tare nu!?
Si mai scrie asa. "bla bla bla satan a contestat DREPTUL lui dumnezeu de a GUVERNA. satan l-a acuzat pe dumnezeu ca este un conducator rau, facandu-l mincinos si reprosandu-i ca isi priveaza supusii de ceva bun (geneza 3:2-5)"
Da...ne da dreptul la libera alegere dar daca nu alegem ce vrea el ne pedepseste.Foarte adevarat.De ce ne mai da dreptul sa alegem daca oricum suntem pedepsiti?! Ce prostie!:/
Ok, sper la o conversatie deschisa de ambele parti insa se pare ca nu ai cu cine avand in vedere faptul ca trebuie sa imi explici multe.
Nu incerc sa convertesc pe nimeni, nici pe tine nici pe altul, nu stiu de ce tot bati cuiul asta, in fine o zi buna si tie.
Hai ca poti mai mult!
"Nu se bate cap in cap? Daca alegem ce vrem noi inseamna ca respectam contractul, avem liber arbitru deci alegem ce dorim atunci de ce ne-ar pedepsi daca facem ce-a dorit El?" - Nu se bate cap in cap, decat daca gandesti la nivelul clasei a 3-a. Nu exista un contract in care Dumnezeu este obligat sa ne ofere liberul arbitru. E vorba de faptul ca fiecare alegere are consecintele ei. Dumnezeu este drept.
Ce tare esti! Statul roman iti acorda acelasi privilegiu. Poti sa calci sau nu legile, nimeni te tine in catuse sa faci doar binele... NU inseamna ca legea trebuie calcata si ca nu meriti pedeapsa doar pentru ca autoritatile nu te-au inchis preventiv inainte, sa se asigure ca nu faci nimic rau. NU e absolut nici o legatura intre prezumtia de nevinovatie sau libertatea de a alege si faptul ca orice calcare de lege vine cu o consecinta.
Just use your brain...
Nu trebuie sa te superi. Oamenii au dreptate sa fie obositi de o atitudine fortat retarda. Nu spun asta ca pe o insulta, ci ca pe o constatare amara ca repetam mereu aceleasi "dileme" fumate... Zici ca va plateste cineva sa va prefaceti ca nu pricepeti.
Adica, pe bune, aveti pretentii de oameni de stiinta, de asemenea si ideea netoata ca detineti informatii din toate domeniile si totusi ramaneti corijenti la logica elementara!
Contract-metafora putin ironica.
Corect, Dumnezeu nu este obligat sa ne dea liber arbitru insa ni la dat pentrru a alege noi ceea ce dorim insa daca nu facem lucruri considerate morale bune atunci vom fi pedepsiti dupa ce dam coltu'. Pentru ce, intreb eu, daca noi respectam acel liber arbitru chiar daca unele actiuni sunt etichetate ca fiind negative/rele?
"Just use your brain." - Seriously?
Faptul ca alegi ce vrei tu nu elimina consecinta pentru incalcarea legii...
"Pentru ce, intreb eu, daca noi respectam acel liber arbitru chiar daca unele actiuni sunt etichetate ca fiind negative/rele? " - Tu nu ii faci nimanui un favor prin faptul ca "respecti" liberul arbitru. Inca o data, nu este un contract, o intelegere in directia asta.
Problema este ca, in cazul tau, confuzi libertatea de a alege cu consecinta DREAPTA, care vine in urma alegerii pe care o faci, tanjind dupa o eliminare totala a responsabilitatii. Ti se pare logic sa ii oferim, spre exemplu, oricarui hot, siguranta ca, indiferent ce face, nu va fi pedepsit si asta doar pentru ca nu are un politist la usa care sa se asigure ca nu va deveni hot - inainte de a se apuca de furat?
"Seriously?" - 100%