| OOOLEOOO a întrebat:

Rastafarienismul bate crestinismul la categoriile urmatoare? :

-Libertate
-Respect
-Iubire
-Fericire
-viata

?

Tu preferi crestinismul, rastafarienismul sau alte culturi/miscari religioase? De ce?

Răspuns Câştigător
| Kremlin a răspuns:

Amice confunzi.Ăia se apucă de seringi că vor ceva mai tare. Eşti total pe lângă.Eu fumez marijuana odată la o săptămână două de un an.Şi nu m-am apucat de seringi.Nu mai vorbi aiurea.

52 răspunsuri:
| anonim4565 a răspuns:

Nu bate crestinismul la nimic pentru ca noi avem un Dumnezeu viu nu unul imaginar

| casablanca40 a răspuns (pentru anonim4565):

Asta credeti numai voi deci nu este un adevar universal. In schimb ei cred ca al vostru este imaginar. Oare cine are dreptate? Viziunea voastra despre Dumnezeu este cu mult superioara altora? Ce va face pe voi mai diferiti fata de ei? Nu crezi ca sunteti aroganti? Ce ai face daca te-ai fi nascut rastafarien >. Cu siguranta ai afirma ca al tau este zeul adevarat iar cel ortodox unul imaginar. Tu afirmi ca al tau este mai "adevarat" pentru ca nu poti sa te pui in pielea celorlalti, iti spun ca tot la fel de implinit sufleteste te-ai simti. Deci zeul crestin si zeul "fals" au acelasi efect asupra oamenilor : le ofera stabilitate, implinire, iubire. Asta nu inseamna ca sunt unul si acelasi iar voi negati acest lucru din cauza orgoliului?

| anonim4565 a răspuns (pentru casablanca40):

E diferenta daca vb despre El unul ce nu il cunoaste si unul care a vazut lucruri minunate

Prietene si aia considera ca il cunosc si simt asta. Au aceleasi sentimente ca si tine nu sunteti diferiti. De ce incerci sa fii diferit fata de ei? Tu vezi niste lucruri pe care poti sa le consideri minunate, urate in functie de trairile si mediul in care ai trait pana la momentul actual. Mediul si trairile lor sunt diferite de ale tale de accea exista o flunctuatie la ei intre bun-rau frumos-urat minunat-groaznic. Ce consideram noi frumos la ei s-ar putea sa fie urat, sau nu foarte frumos. Desigur nu exista o diferente prea mare intre aceste conceptii. In America femeile cu fundu mare sunt considerate frumoase, iar negroteicele se dau mare cu asta. In fine ideea era ca si ei au vazut lucruri minunate, sau lucruri pe care le considera ei minunate iar noi probabil ordinare. Deci a vedea lucruri minunate nu te face mai diferit fata de ceilalti.

Bine dar consumul de canabis nu e bun...si ce traiesc ei fumand sunt doar halucinatii

Consumul spiritual de canabis la ei este o traditie si sunt sigur ca nu esti obligat sa consumi daca nu vrei. Nici consumul de alcool si tutun nu sunt bune, dar pe noi nimeni nu ne critica. Cand am scris mai sus nu m-am referit numai la rastafarienism, ci la toate religiile lumii.

Pai nu sunt Biblia nu ne lasa sa ne imbatam

Si atunci de ce nu respectati asta? De ce crestinilor betivi nu li se reproseaza acest lucru? Majoritatea nici nu stiu ca betia e un pacat, o iau drept un dar de la Dumnezeu. Sunt putini crestini care respecta biblia in totalitate. Sunt multi care n-au citit-o. Nu cunosc un crestin care sa fi citit Biblia, a nu se intelege ca eu cunosc doar atei, de fapt un singur ateu cunosc. Cand intervine subiectul Dumnezeu toti sunt ceva de genu " Da Dumnezeu exista... sfarsitul e aproape ". Cum se pot ei numi crestini daca nu cunosc invataturile Bibliei? Ei cred in Dumnezeu doar ca asa e "bine". Toata lumea din jurul lor e crestina, iar ei nu vor sa intre in conflict cu societatea. Nu vor sa fie respinsi, alungati ci vor sa fie apreciati, speciali pentru ca asta e adevarata dorinta a omului " A deveni special, unic ". Iar sa fii crestin in Romania e de apreciat, in schimb sa fii ateu esti deja sluga lui Satan, sau cumva se indeparteaza de tine. ( Acest lucru nu o fac intentionat, ci in subconstientul lor ). Minoritatile au fost mereu persecutate de majoritati, mai mult sau mai putin.

Cine a zis ca nu respect? sunt multi alti care respecta asta si citesc Biblia.si ai dreptate in multe privinte.

Va considerati multi dar sunteti putini. Eu nu inteleg de ce voi, adevaratii crestini nu ii persecutati pe "falsi" crestini cu care convietuiti. Lumea are o parere proasta despre crestinism tocmai din cauza lor. De accea tot mai multi devin ateii, crestinismul a devenit o lipsa de moralitate si incalcarea eticii. Ori va veti schimba, ori veti pierde din ce in ce mai multi adepti. Problema este ca cei in fruntea crestinismul sunt exact acei "falsi" crestini. Probabil deaccea ortodoxismul a fost lasat intr-o nepasare totala.

Nu prea inteleg prop asta ...la ce te referi?
scuze

| anonim4565 a răspuns (pentru anonim4565):

Probabil deaccea ortodoxismul a fost lasat intr-o nepasare totala.la asta ma refer

Bossi ortodoxismului nu s-au implicat in dreptatea si evolutia crestinismul tocmai pentru ca sunt unii dintre acesti "falsi" crestini. Personal eu am avut ocazia sa cunosc un popa mafiot.

Ok ms.pai de ce sa persecute pe cei falsi? crestinii adevarati nu ar persecuta ci le-ar spune despre adevarul Lui Dumnezeu.dar sunt si unii ortodocsi care au o inima sincera si doresc sa-L cunoasca pe Dumnezeu

Sa-i persecute pentru ei fac de rusine crestinismul, ei nu respecta legile morale ale crestinismului si se considera mari credinciosi, iar crestinii adevarati socotesc ca nu este datoria lor sa ii judece pe alti crestini ci doar Dumnezeu. Voi trebuie sa faceti aceasta schimbare si nu noi ateii. Trebuie sa impuneti respect tocmai prin puritatea voastra. Multi crestini sunt doar cu numele ( Cred ca am mai citit pe site asta undeva ).

Pai un crestin asculta de Biblie si in Biblie spune sa nu judecam caci judecata e a Lui

| anonim4565 a răspuns (pentru anonim4565):

Si nu vb la pers a I plural te rog.ms anticipat(nu prea imi place. scuze)

Ti-am trimis un mesaj

Unele predici sunt respectate altele nu, in functie de comoditate. Daca asta scrie in Biblie voi de ce judecati ateii, budisti, musulamnii, penticostalii etc?

Cine ii judeca? doar spun adevarul despre Dumnezeu

Apropo is penticostal. nu ma pot judeca pe minelaughing

A spune cuiva ca pacatuieste pentru ca nu crede in Dumnezeu si ca va ajunge in iad inseamna a judeca nu?

Ba te poti judeca. Incearca sa capeti o privire exterioara a religiei tale, sa privesti cu alti "ochi", incearca sa te exteriorizezi religiei tale.
In fine eu am crezut ca esti ortodox, dar nu conteaza numele religiei din care faci parte, aceleasi afirmatii se mentin in picioare.

Ok...

Scuze ca raspund mai greu dar nu stiu ce are ca nu pot sa-ti vadraspunsurile numa dupa un timp indelungat

| anonim4565 a răspuns:

Pai nu cred ca inseamna a judeca.mi se pare ca seamana mai mult cu a atentiona sau a avertiza ca exista consecinte la ceea ce el face nu din dorinta de cearta dar din iubire pentru cel atentionat. daca tu ii spui unui orb ca vine o masina spre el, il judeci?

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Eu prefer Biserica lui Christos.Nu baptismul, nu ortodoxismul, nu penticostalismul, nu catolicismul, ci Biserica lui Christos.Adica invatatura adunata de la toate Bisericile, plus alte invataturi crestine.O zi buna!

PS:Rastafarienismul recunosc pe Jah ca si persoana din Sfanta Treime...deci nu merge.

| martzian a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Vrei sa zici Biserica Mormona?

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns (pentru martzian):

Habar nu am, nu prea am auzit de asta.Eu caut doar ceea ce e corect, nu iau de buna nici o Biserica, deoarece inainte era numai una.

| danay72 a răspuns:

Prefer sa aplic ce spune Biblia pentru ca ea e de la Dumnezeu, toate aceste miscari sunt inventate de oameni, dar Biblia e cea mai sigura referinta pentru adevaratii crestini. 2Timotei3:16,17

| spookydrums a răspuns (pentru danay72):

Inca o data iese in fata orgoliul si ipocrizia crestinismului. Tu, sincer, nu ai citit comentariile de mai sus?

| RAY a răspuns:

Nici una

| RAY a răspuns:

Prefer ratiunea ca gandire

| martzian a răspuns:

Sunt sigur ca ori te atrage componenta asta exotica / mistica ori nu ai idee ceea ce promoveaza miscarea (poate ma insel, dar am observat ca nu ai scris corect numele ei). Sau poate ca ai cateva informatii - iar asta indica o perioada de zbateri interioare.

"Viata?" "Fericire"? - Poate aparenta lor, ca urmare a consumului de canabis. Trebuie avut grija, ca se poate da in lucruri mai grave - pe langa dependenta - cum ar fi psihozele schizofreniforme, probleme cardiovasculare, pulmonare (etc) serioase. Atunci sa te tii viata si fericire...

| OOOLEOOO explică (pentru martzian):

Canabisul nu provoaca dependenta. nu aduce boli, daca acest lucru ar fi adevarat Jumatate din populatie ar fi murit, deoarece jumatate din populatie consuma Canabis in mod legal in mai multe Tari, Ele cum ar fi Olanda, California, Jamaica, Mexico, Spania.

Stiai ca peste 12 tari favorizeaza consumului de Canabis?

| martzian a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Nu are rost sa te contrazic mai mult decat o fac medicii deja: http://www.sfatulmedicului.ro/analize/canabis_478

Asta o spun medici romani, doar de ce la noi este illegal si nu sa-u putut face studii pe aceasta planta.

Citeste si despre cea ce spun medici Olandezi/Californieni/Spanioli.

"Asta o spun medici romani, doar de ce la noi este illegal si nu sa-u putut face studii pe aceasta planta." Prietene, nu stii ce vorbesti. Medicii romani nu fac opinie separata cu lumea medicala. Iar eu vorbesc si din proprie experienta, dupa cum spuneam.

"Citeste si despre cea ce spun medici Olandezi/Californieni/Spanioli." - Te rog sa-mi aduci si mie cateva din exemplele astea.

| casablanca40 a răspuns:

Sunt multe religii care bat crestinismul din punct de vedere moral. Prefer Fraternitatea Alba Universala. Este o incercare de a creea o religie universala si poti deveni adept chiar daca esti catolic, ortodox, musulman http://www.scribd.com/......UNIVERSALA - Pentru mai mult detalii. Cartea merita citita recomand mai ales pentru crestini.

Nu il bate. oare daca fumezi canabis mai esti liber? nu pentru ca devii dependent.(asta fac cei de religia aia )

| martzian a răspuns (pentru casablanca40):

"Este o incercare de a creea o religie universala si poti deveni adept chiar daca esti catolic, ortodox, musulman" - Tu esti membru?

| casablanca40 a răspuns (pentru martzian):

Lucrurile sunt mult mai complicate. Toti suntem membri ale acestei fraternitati, sau cel putin suntem considerati membri. A deveni constient de acest lucru inseamna a deveni membru si nu iti trebuie o Biserica la care sa te inchini, ai nevoie doar de natura. Sunt multe lucruri pe care inca nu sunt in stare sa ti le explic.

| martzian a răspuns (pentru casablanca40):

Inteleg...

| OOOLEOOO explică (pentru anonim4565):

Canabisul nu provoaca dependenta! Nici Marijuana. Aceste produse se pot utiliza pentru salvarea bolilor incurabile...

"Canabisul nu provoaca dependenta." Prietene, lucrez de 13 ani printre oamenii strazii si dependentii de orice tip. Stii cati tineri au cazut in plasa minciunii asteia si au sfarsit la seringa?

"O, noi nu suntem cu bilele. Marijuana nu provoaca dependenta".

Bietii de ei nu stiu ca acesta este, cel mai adesea, primul pas catre a aluneca pe panta asta abrupta a consumului si dependentei de droguri tari. Problema dependentei psihologice, a dependentei de obicei dar si a incercarii de a fugi de realitate - cautand refugii si surogate - e mai serioasa, adesea, decat insasi dependenta fizica. In plus uiti posibilitatea instalarii depresiei si a tulburarilor de personalitate (pana la forme grave de tipul dedublarii) dar si faptul ca un procent (imi scapa acum, in jur de 10%) experimenteaza si dependenta psihica. THC (beta-9-tetrahidrocanabinol) actioneaza asupra SNC (sistemul nervos central) fiind asemanator cu substantele pe care le secreta creierul. NU e de gluma, nu vorbim de cafea sau de cola!

"Nici Marijuana." - Probabil ca nu stii, dar din canabis se prepara marijuana si hasis (fumate ca joint sau mancate), ulei de canabis sau iarba de canabis.

Sper ca tu insuti nu vei contempla ideea niciodata, nu se merita! Nu crede miturile care circula pe marginea subiectului

Deci Nu doar tineri, ci si adulti care fumeaza in mod legal sunt toti bolnavi psihici? E mai bine sa iei o palma de tablete pentru reumatizm decat sa consumi un joint pe saptamana?

Studiez si ma informez despre planta de Canabis de peste 1 an, si practic si teoretic...Singurul motiv care o face illegala in anumite tari, este efectul ei Halucinogen.

Stiai ca Canabisul se dadea si la copii mici in lapte ca sa nu planga prea mult? Aia au murit cu toti?

Scutestema de niste articole luate de pe internet nu te baga daca nu stii.

Nu esti comic. Esti total dezinformat. Iar daca folosesti drogul esti si intr-o postura nelegala.

Te rog sa recitesti cu atentie ce am scris. NU iau articole de pe internet, dar te pot duce pe la gara sa ii intalnesti pe baieti. Poti sa-i intrebi si singur so sa te convingi cati dintre cei ce sunt la seringa au inceput cu joint.

| martzian a răspuns (pentru Kremlin):

Doar un cuvant: Renunta.

Exista diferenta dintre cei care consuma Marijuana ca drog si cei care o consuma pentru ritualuri spirituale si medicale.

| OOOLEOOO explică (pentru Kremlin):

La fel pot spune si eu.

| Kremlin a răspuns (pentru martzian):

Amice confunzi.Ăia se apucă de seringi că vor ceva mai tare. Eşti total pe lângă.Eu fumez marijuana odată la o săptămână două de un an.Şi nu m-am apucat de seringi.Nu mai vorbi aiurea.

| Kaleo a răspuns:

Citesc unele dintre comentariile de aici si ma crucesc. Doar ca nu mai am nici energie nici timp de pierdut cu neuronii stingheri, a caror unica motivatie este provocarea.

"Niciodata nu te certa cu oamenii prosti. Te vor trage in jos la nivelul lor si te vor bate cu experienta..." (Mark Twain)

| ஐღArinaღஐ a răspuns:

Eu prefer crestinismul.In aceasta religie m-am nascut si in ea voi muri.nimeni nu imi va schimba parerea.despre rastafarienism nu stiu absolut nimic, si sincer, nici nu vreau sa stiu