| DanionM a întrebat:

,,Raţiunea îmi spune că Dumnezeu există, dar îmi spune şi că nu voi putea niciodată să ştiu ce este El. " (-Voltaire-) Revelaţia divină ne confirmă că Dumnezeu este Iubire, şi,, cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu". Credinţa ţine oare mai mult de raţiune, sau de consimţire, de bună-voinţă?

8 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Mie revelatia crestina nu-mi confirma asta, deoarece nu cred in Biblie.

| sublime89 a răspuns:

Mai degraba inima ne spune ca d-zeu exista, pentru ca ratiunea, adevarata ratiune, ne arata contrariul.

| anonim_4396 a răspuns (pentru sublime89):

Daca vorbim de Voltaire e cu totul alta poveste, deoarece el nu a avut atata acces la informatii ca si acum.

| M25M a răspuns:

Credinta tine mai mult de latura afectiva a psihicului. Nevoia de singuranta, de certitudine, etc. produc generarea unui figurine care poate sa ne indeplineasca anumite cerinta psihice (nevoi).

| ErrorFound a răspuns:

De fanatism si oligofrenie.

| grab a răspuns:

RAtiunea logica si Dumnezeu nu se incap una pe cealalta.

Credinta nu se face cu echerul si calculatorul, credinta se face doar cu sufletul si cu inima.

Nu vei putea sa il curpinzi si sa il descrii pe Dumnezeu ca pe un proiect la desen tehnic sau ca pe un manual tehnic de aspirator!

| fllu07 a răspuns:

Credinta fara ratiune ii credulitate, adica esti dus de nas. si aia nu ii credinta. credinta ii atunci cand tu poti explica logic ceea ce crezi altora. nu cand afirmi ca, crezi, si cand esti intrebat, fie ignori, fie zici vreo baliverna ilogica, fie zici ca-s tainele domnului. nu. Dumnezeu vrea sa cunoastem exact adevarul despre el. prin urmare studiaza biblia. www.jw.org

| ALEX2402 a răspuns:

Credinta tine pur si simplu de a crede in Dumnezeu si in puterea lui de a ne proteja