| paulpop a întrebat:

Recent am fost diagnosticat cu un cancer netratabil. Si eu si familia mea suntem in stare de soc.
Ce sfaturi imi puteti da ca sa ma pregatesc de moarte?

21 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cred ca esti un troll. Daca erai in situatia asta nu stateai sa intrebi pe aici.

| paulpop explică (pentru darrio2007):

Crede-ma ca la viata mea am fost troll de Facebook dar cu asemena subiecte nu e amuzant deloc. Chiar e real cazul meu.Dar nu ma supar ca nu ma crezi

| Stropdeploaie a răspuns (pentru darrio2007):

De fapt cred ca i un cacacios. de copil! care n are ce face!laughing)

| SG1995 a răspuns:

Dacă e netratabil, sfatul meu să nu pierzi vremea cu tratament, ci doar cu ceea ce-ți poate ameliora starea de durere. Viața e scurtă în general, unii avem norocul să știm când murim, alți avem norocul neașteptat de-a fi călcați de-o mașină sau ceva de genul. Ideea e că viața e scurtă până la urmă tot la moarte se ajunge că e cancer sau altceva asta e viață.
Nu te izola, trește la maxim cât mai ai din ea, fă-ți o iubită, călâtorește, distrază-te, petrece timp cu cei dragi, la sfârșit când mori să mori cât mai puțin regrete. Nu contează cât trăiești, ci cum trăiești, dacă ajungi să trăiești 20 de ani la maxim, e mai bine de cât 80 de ani de ani de chin și durere și să ajungi plictisit de viață. Asta unica viața e vital să conștientizezi asta, deci cu atât mai mult că mai ai puțin de trăit, trăiește-o la maxim, fă să merită fiecare clipă. În loc să mergi la o mănăstire, biserică să te rogi să te învinovățești pe boala și viața ta, mai bine faci ceva cu adevărat folosit, pentru că nu e nimic dincolo. A fost o vreme când nici eu nici tu n-am existat, și o revină acea vreme când starea asta numită existentă și starea numită conștiință dispare, până atunci bucură-te de soare. Eu îți recomand să încerci să fumezi canabis dacă ai peste 18, are efect anestezic mai bun ca morfina din cauza că nu are efectele negative ale morfinei.

| mentholinks a răspuns:

Mare lucru nu prea mai de facut. Cred ca cel mai important este sa te impaci cu toata lumea in caz ca esti certat cu vreo cineva, sa vorbesti cu familia ta si sa acceptati ca tu nu vei mai fi pe aceasta lume in curand. Nu te lua dupa Irinel care iti spune ca vei ajunge cu siguranta in rai dar nici dupa Sebastian care iti zice ca nu mai e nimic si treci in nonexistenta pentru vesnicie. Adevarul este ca nimeni nu stie cu siguranta ce este dupa moarte. Trebuie sa speri ca este ceva mai bun pentru tine decat a fost viata ta pe acest pamant.

| xerxes1 a răspuns:

Si te-ai gandit sa-ti mai faci un cont pe TPU cu ocazia asta.

| Superior a răspuns:

Orice cancer e tratabil, verifica, poate e un rezultat gresit.
Daca e adevarat, imi pare rau, insa cel mai bun lucru pe care il poti face este sa te zbati pentru viata sau sa accepti destinul si sa te pregatesti pentru viata de apoi.

| Mclaren12 a răspuns:

Nu cred ca exista cancer netratabil. De fapt cancerul este relativ usor de tratat daca ai ce iti trebuie la indemana si nu, in niciun caz nu trebuie sa platesti zeci de mii de euro pe tratamente inutile si ineficiente. Am vazut ca un indoctrinat ti-a dat un raspuns specific mai jos. Daca pui botul la toate gunoaiele crestine n-o sa ajungi nicaieri. Pot sa te iubeasca toti zeii fictivi din literatura evreiasca pentru ca niciunul n-o sa te vindece de cancer oricat te-ai ruga. Citeste asta si realizeaza ca cancerul nu este nici pe departe ce lumea a fost manipulata sa creada.
https://www.pdfdrive.com/......24902.html

Daca nu merge s-o descarci de acolo, cauta pe alte site-uri.

| Mircea08 a răspuns:

Eu as putea sa-ti dau un sfat cum sa traiesti si anume sickinvata si cauta sa intelegi invatatura lui Iisus (Noul Testament), si traieste atat cat mai ai de trait conform acestei invataturi. NU CONTEAZA daca mai ai mult de trait sau nu, nici eu nu stiu cat mai am de trait si nimeni nu stie, sfarsitul vietii poate apare cand nici nu te astepti.

| Irinel15123532 a răspuns:

Nu trebuie sa fie asa, multi oameni cand sunt tratati cu asemenea boli si li se spune ca mai au putin de trait, ei au murit deja in interior, nu mai vorbesc, se izoleaza, fug de lume, sunt tot timpul tristi. Iti spun sincer ca Dumnezeu stie ce face si nimic nu este intamplator, absolut nimic. Iti spun ca Dumnezeu te iubeste si te accepta, El stie mai bine ce consecinte va avea aceasta boala pe termen lung, iti spun ca noi pe pamantul acesta suntem doar trecatori, mai devreme sau mai tarziu toti vom pleca la cer. Casa noastra nu este aici, dar avem o casa in cer unde ne asteapta Domnul nostru Iisus Hristos. El ne iubeste si ne vrea alaturi de El. Nu stiu daca intrebarea este reala sau este pusa doar ca un spirit de gluma si jignire la adresa religiei. Dar tot am scris aceste lucruri pentru cei care vor sa stie ce se intampla intr-o asemenea situatie. Nimic nu este intamplator, totul are un scop. Spune-i si Lui Dumnezeu in rugaciune problema asta si El iti va da un raspuns, El vrea sa auda negazul nostru. noi crestinii nu avem doar un Dumnezeu, ci un tata iubitor, un prieten apropiat care ne iubeste si si-a dat viata pentru noi pe cruce acum 2000 de ani. Un prieten care ne iubeste, care se ingrijeste de noi, care ne accepta cu dragoste fara sa ne critice, care ne slujeste in fiecare zi, care isi exprima dragostea in multe feluri fata de noi. Isus este un prieten care ne asculta cand venim la El cu problemele noastre cele mai personale, care ne da rezolvare ca prin minune. Dumnezeu este un tat iubitor caruia ii pasa foarte mult de tine. tu poti fi fiul Lui printr-o rugaciune simpla ''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine.

| paulpop explică (pentru Irinel15123532):

E chiar serios nu am facut in gluma.In plus deja azi seara a venit ingerul mortii sa ma anunte ca plec in curand

| SG1995 a răspuns (pentru Irinel15123532):

"Avem o casă în cer"
Auzi bro pot s-o amenatez? Am nevoie de bani. laughing

| xerxes1 a răspuns (pentru paulpop):

Au nevoie de trolli si dincolo.
Crezi ca astia care o dau cu doamne doamne se schimba vreun pic odata ajunsi dincolo?
Tot oite de turma o sa ramana.

| Florin9Florin9 a răspuns:

Împacă-te cu Dumnezeu și speră că va fi bine pe lumea cealaltă. Să nu pleci de pe lumea asta cu gândul că Dumnezeu e rău sau că nu există. O să vezi că există, deci încercă în timpul rămas să te împrietenești cu El, merită, îți poate da TOTUL.

| 6684464 a răspuns:

Asculta-ti doctorul!
O pocainta n-ar strica.

| BogdantheDreamer a răspuns:

Impaca-te cu oamenii, apoi pleaca la manastire pentru a te impaca cu Dumnezeu. La Prislop, la Neamt, la Sf. Mina, etc.
Sunt oameni care s-au vindecat, oameni care o spun cu gura lor. Asa sa iti ajute Dumnezeu si cu ajutorul lui sa te intorci vindecat.

| Jay1 a răspuns:

Surprinde-L cu credința ta și te va surprinde cu ajutorul Lui
Chiar şi în urma unei citiri superficiale a Evangheliilor, putem observa că lucrarea lui Isus a fost aceea de a vindeca prin minuni. El a vindecat oameni bolnavi, orbi, muribunzi şi chiar i-a înviat pe unii prin puterea Sa supranaturală. În cazul unora, credinţa a fost socotită o condiţie necesară pentru vindecare (Mat. 9, 2.22.28.29; 15,28).
Şi l-a întrebat Iisus, zicându-i: Ce voieşti să-ţi fac? Iar orbul I-a răspuns: Învăţătorule, să văd iarăşi. Iar Iisus i-a zis: Mergi, credinţa ta te-a mântuit. Şi îndată a văzut şi urma lui Iisus pe cale." (Marcu 10, 51-52)

| Kandia15 a răspuns:

Sa Il accepti pe Iisus ca Mantuitor si sa ai o relatie personala cu El.

| DonGiani a răspuns:

Îmi pare sincer rău pentru ce ai pățit sad Roagă-te lui Dumnezeu sa te faci bine. Îți doresc multă sănătate.

| Kron5tadt a răspuns:

Daca situatia ta este adevarata, vreau sa-ti spun cateva lucruri
Nu exista cancer netratabil!
Totul este la nivel mental. Daca accepti ca esti invins totul s-a terminat. Puterea autosugestiei este fenomenala. Sa te gandesti in fiecare secunda ca vei trece peste asta.
Neaparat sa incepi sa gandesti pozitiv si sa incepi a manca in fiecare zi semintele din mere, maxim 10 seminte pe zi. Atentie, semintele trebuie macinate bine intre masele, pentru a sparge coaja lor. In acelasi timp, sa-ti faci limonada cu ghimbir, este foarte important.
Dar, cel mai important este sa CREZI ca te vei vindeca!
Corpul tau trebuie informat ca are nevoie de vindecare, asa ca neaparat sa gandesti pozitiv. Nu te lua dupa medicii astia de doi lei, care au citit 3 carti si cred ca le stiu pe toate. Am un coleg de munca, care traieste bine mersi, dupa o experienta de genul asta. Nu te lasa doborat, totul este la nivel mental.
Sanatate maxima iti doresc.