anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Recent un user in incercarea de a demonstra CA Crestinismul ie miezul din fanta pe modelul "noi este majoritatea deci avem dreptate" o ardea cu "aceasta religie e in crestere, e in floare bla bla bla chiar si acum in secolul 21" dar un alt user se plangea ca "din ce in ce mai multi oameni nu mai cred in zeul crestin, dar vai ce tragedie bla bla bla (plictisitor)".

Nu vi se pare ca va contraziceti singuri? Pana la urma care varianta este corecta? Puteti sa ajungeti la o concluzie comuna macar acum?

30 răspunsuri:
| victoreanu a răspuns:

Gemenii nascuti din aceiasi parinti, crescuti in acelasi mediu, educati in acelasi mod, pot avea pareri diferite.
Iar tu cu ratiunea pe care te lauzi ca o detii, ai pretentia ca toti crestinii sa fie de acord in privinta unui aspect irelevant.

| contαbαndonαt a răspuns (pentru victoreanu):

Irelevant spui?! Opreste-te, opreste-te ca ma faci sa rad!
Deci ce mai exact este irelevant in opinia ta in `religia crestina este in floare(d.p.d.v. al pers./inchinatorilor ce o practica` si intre `nr.-ul necredinciosilor este in continua crestere'...inca odata intreb, ce-i asa irelevant? Ori e "grele" pentru tine de inteles un fapt real? Deoarece aici vorbim de un fapt, care dintre acestea doua este corect?
Cat despre ex. pe care l-ai oferit, irelevant!

Pentru ca am spus, aici, in intrebare, nu este vorba despre un aspect irelevant ci de un Fapt. Ceea ce se petrece in realitate (acolo afara, te sfatuiesc sa mai iesi si din casa din cand in cand sa vezi cu ochii tai) la ora actuala, ceea ce ne afecteaza pe toti, pe ambii "gemeni" (din povestioara ta irelevanta) caci amandoi fac parte din aceeasi realitate deci nu pot vedea faptele ca fiind diferite de modul cum le vad restul dintre noi decat daca au ceva probleme psihice si atunci se intelege.

| M25M a răspuns (pentru victoreanu):

Dimpotriva, s-a demonstrat ca gemenii nascuti in acelasi mediu de aceeasi parinti vor urma o conduita asemanatoare (F. Fukuyama - Viitorul nostru postuman)

| victoreanu a răspuns (pentru contαbαndonαt):

Oamenii pot avea pareri diferite.
Este asa greu de inteles?

| victoreanu a răspuns (pentru M25M):

Am ca vecini doi gemeni, care se pare ca nu au auzit de studiul respectiv.Se cearta zilnic.
Deci pot avea si pareri diferite.

| anonim_4396 explică (pentru victoreanu):

Sigur, oamenii pot avea pareri diferite dar nu cand e vorba de un zeu care se presupune ca e acelasi pentru toti si nu cand e vorba de o carte care sa presupune a fi inspirata de acel zeu. Daca vrei sa iti faci mesajul inteles nu te apuci sa dictezi in ghiciori si nu spui chestii metaflorice. Nu toti ie Sherlock Holmes sa inteleaga ce ai vrut tu sa zici cand ai fost fumat si ai vazut dragoni verzi pe pereti. Este asa greu de inteles?

Daca eu vreau sa iti explic tie cum e cu cosmologia, nu ma apuc sa iti spun despre serpi cu pene, cub de cuci, dragon cu bot de pleu, drum pavat cu aur sau pasari cu cioc de fier. Daca te las sa interpretezi ce iti spun eu avand pretentia sa intelegi cosmologia o sa se termine rau de tot.

Si asta se aplica si in cazul prezicerilor : daca faci o prezicere, o faci detaliata nu interpretabila.

| Danzell a răspuns (pentru victoreanu):

Da dar multa lume face asta din dorinta de a demonstra ca sunt deasupra unui cersetor. Aici e o relatie de + -. Plus femeia care i-a trantit o ocara omului aluia, si minus fata de respectul fata de sine al omului.

De ce nu poate fi + +? ii dai omului aluia un colt de paine, te simti bine ca ai facut ceva deci plus. Iar omul ala o sa zica uite doamne ca mai sunt oameni buni, si o sa fie fericit. Plus.

sau daca nu poti face nici una nici alta, atunci macar te abtii.

| robby212 a răspuns:

HRISTOS S-A INALTAT!

"noi este majoritatea deci avem dreptate"

E clar.Du-te, mai ai de facut scoala.

| Dandanache a răspuns (pentru robby212):

Era un citat. Greseala era semnalata in mod voit. Paradoxal, tu mai ai de facut multa scoala. Invata conjugarile verbului, mai ales viitorul si perfectul compus. "A-ti zis" nu e corect, "ati zis" e corect.

"Hristos s-a inaltat" se spune doar de Ispas.

| contαbαndonαt a răspuns (pentru robby212):

Uite cine vorbea.
In primul rand ca greseala de exprimare a fost facuta in mod intentionat intre ghilimele (care exprima un citat) pentru a evidentia gradul de cultura generala a individului care a afirmat ca nr.-ul crestinilor reprezinta marea majoritate a cetatenilor din aceasta tara, intelegi acum?
Vorba lui Dandanaua99: tu mai ai de facut multa scoala.

| robby212 a răspuns (pentru Dandanache):

Ok, daca tu te crezi destept, asta e.
Serios? Se saluta de la Inaltare pana la sarbatoarea de Rusalii.
Esti un om...nu stiu, dar nu imi place de tine, dar nu vreau sa te jignesc, cum fac anumiti "invatati" de pe aici.
Ma descurc la conjugari, stai tu linistit.

| robby212 a răspuns (pentru contαbαndonαt):

Daca tu zici...Eu mai am de facut scoala, eu sunt prost, tu esti destept si "invatat". Asta e, e parerea ta si o respect.
Numai bine, Doamne ajuta!

Dar, asta de ce e asa?

"Crestinismul ie miezul din fanta"

Nu e ca ma dau destept, tinere, dar pune-te si tu in locul meu. Tu cum ai reactiona cand l-ai vedea pe unul care face constant greseli gramaticale ca ii trimite pe altii la scoala? E ca si cum te-ar trimite un nespalat sa faci baie, intelegi?

Constant? Serios?
Tu nu ai gresti niciodata la scriere? Mai ales cu tastatura?
Aaa, uitasem, tu esti prea destept sa gresesti, esti perfect.
Lasa-ma in pace, daca nu iti place, cine te pune sa citesti?

Ti-am luat la ochi ultimele trei intrebari. In toate trei ai conjugari gresite. Asadar, cel putin in ultimul timp, faci greseli constant. Care e problema, tinere, e ok cand tu ii trimiti pe altii la scoala cand tot tu nu intelegi ca e vorba de un citat, dar e suparator cand eu te trimit sa studiezi mai mult, pe baza unor greseli evidente?

| anonim_4396 explică (pentru robby212):

Eram sigur ca o sa te iei de faza aia. Vai saracutul de tine...

Nu ai cum sa zici ca nu mi-ai citit intrebarile si raspunsurile din trecut, nu esti un user nou. Chiar si la faza asta cu "ie", greseala este EVIDENTA si daca te uiti la intrebarile si raspunsurile mele, o sa observi ca am mai scris "ie" de cateva ori doar in anumite circumstante.

Nu te-ai prins ca e o greseala intentionata mai ales ca am evidentiat partea cu "CA Crestinismul"? E chiar atat de complicat? Chiar si in raspunsul acesta si in raspunsurile trecute NU am folosit "ie" ci am folosit fie "este" fie "e".

Te lauzi ca esti inteligent dar nu esti capabil sa observi chestiile evidente si stii de ce? Pentru ca vrei sa gasesti greseli, vrei sa gasesti chestii cu care sa ma ataci. Stii de ce faci asta? Pentru ca esti incapabil sa-mi ataci afirmatiile si argumentele si pentru ca te pun in dificultate, esti incomod.

Apropo de corectat... dandanaua ti-a zis ca faci greseli (si eu ti-am zis de cateva ori) iar tu ai inceput imediat sa cauti scuze pentru a incerca sa te scoti : "Tu nu ai gresti niciodata la scriere? Mai ales cu tastatura?". Trecand peste partea in care apare o greseala aici, ai continuat iar zicand "tu esti prea destept sa gresesti".

Presupunand ca greselile mele nu ar fi fost intentionate, de ce la tine e ok dar la mine nu? Ba mai mult, in tupeismul si in nesimtirea ta ai terminat comentariul zicand "daca nu iti place, cine te pune sa citesti".

Observi problema? Sigur ca nu, esti inteligent dar nu suficient. O sa iti explic : cand e vorba ca tu sa ii corectezi pe altii (chiar si atunci cand nu trebuie) imediat sari in sus mandru si tantos urland "iote ba, ai greseli, mergi la scoala" DAR atunci cand te corecteaza altii o arzi indignat zicand "daca nu iti place de ce mai citesti?".

Dar si asta e citat?

"Crestinismul ie miezul din fanta"

Vad ca nu o scot la capat cu tine.Lasa-ma in pace si vezi de treaba ta.Nu cred ca eu m-am bagat in intrebarile/raspunsurile tale.Iti place sa te dai mare, parca tu nu ai gresit....degeaba zic, cu voi oamenii perfecti nu se poate discuta.

Chiar daca nu are ghilimele, vorbim oricum de o figura de stil: mimeza. Cel care a folosit-o a imitat un presupus mod de vorbire si gandire a subiectului, persiflandu-l. Ironia este, si fara ghilimele, evidenta. Asadar, daca ai ceva sa ii reprosezi, nu ii spune ca nu a stiut sa scrie, ci spune-i ca nu e adevarat, ca nu esti de acord cu el sau abordeaza-l si tu cu ironie: "Mai Gaia, de tii gaie de crestini" etc.

"Cel care a folosit-o a imitat un presupus mod de vorbire si gandire a subiectului, persiflandu-l."

Mi-am dat seama ca a fost luata in ras chestia.
Ai dreptate, cred ca iti place tare mult sa ai dreptate...(oricui ii place).
Scuze pentru vorbe.
Si, daca tot ai adus vorba despre o gaie, sa stii ca e adevarat, chiar se tine de noi ca pasarea aia rapitoare. Daca ar avea aripi, ar fi leiti, doua pasari rapitoare de zi.

| robby212 a răspuns (pentru anonim_4396):

Chestia e ca eu nu ma dau marele "destept", nu zic ca nu gresesc, am gresit, recunosc.Asta e, nu am omorat pe nimeni.Nu stiu care "a bagat de vina" mai mult.Eu sau tu?
Dar, oricum asa va ramane, eu prost, voi destepti.
Numa' bine!

| Mădă0611 a răspuns:

Ei se contrazic pe orice, in special pe cartea lor de capatai, ce imi place partea asta. :x :))
http://i.imgur.com/fIHfzo1.jpg

| M25M a răspuns:

Cum orice crestin are o viziune diferita, personala asupra conceptului de Dumnezeu, este posibil ca fiecaruia sa i se para diferit procentajul adeptilor crestinismului.

| anonim_4396 explică (pentru M25M):

Unul Ema se referea de procentul in realitate cum ca totusi inca mai creste, iar in al doilea caz se referea la procentajul de pe TPU daca am citit bine intrebarile, dar oricum e si in crestere si viceversa depinde de zona.

| Danzell a răspuns:

E amuzant faptul ca cel mai concret vezi exempre de genul pe strada. Exemplu de om care l-am vazut ieri in timp ce plecam de acasa. Femeie care se inchina in fata bisericii, facea niste cruci mari pioaseeeee nevoie mare, de la cer pana la pamant. dupa ce termina trece pe langa un batran care cersea mancare(nu bani, da wow). Cum il vede incepe sa vorbeasca pe un ton inalt: "ce ma nu ai pensie? ai dat-o pe bautura, du-te la munca jegosule".

Cand am auzit asta am intrat in pamant de rusine ca fac parte din aceeasi specie.

Cat despre internet s-a cam umplut de inculti, analfabeti, copii, "cichichani", "buslishi", care sunt efectiv indoctrinati religios

| andrei a răspuns (pentru Danzell):

Aceasi specie? Ti-e rusine ca faci parte din specia umana? De ce nu incerci sa traiesti in padure, dezbracat/a, vanand mancare si vanata de alti pradatori? Da, mi se pare mult mai interesant sa faci parte din alta specie.

| Danzell a răspuns (pentru andrei):

Nu conteaza cat traiesti ci cum traiesti. Dar eu cand vad astfel de oameni mi se face rusine.
Cand am bani si vad pe unu ca moare de sete, nu ma duc sa iau o sticla de suc. iau doua sticle de apa. una i-o dau aluia si una o iau pentru mine.
Ce m-a frapat e faptul ca multi se considera buni crestini dar nu respecta nici macar valoarea de baza, de a fi bun cu altul. Hai sa nu zicem bun ca poate vrea sa dea dar nu are, dar nici macar sa il ignori, dar pai sa il refuzi politicos.

De ce crezi ca sunt aurolaci pe strada? pentru ca nu vor sa munceasca? nu. pentru ca respectul lor de sine a ajuns de mult la 0 din momentul in care acestia sunt ignorati sau injurati.
Sunt sigur ca ai avut macar o situatie de genul.

Chiar daca animalele nu au constiinta, se inteleg mai bine intre ele, decat oamenii. si daca se omoara intre ele este instinctul de supravietuire.

imi pare rau dar ai un orizont perceptiv foarte mic daca doar atat crezi.

| andrei a răspuns (pentru Danzell):

Hai sa o luam altfel. Iti place cand esti cu persoana pe care o iubesti, nu? Iti place cand mama ta are grija de tine, nu? Iti place cand ai nevoie de ajutor si prietenii tai te ajuta neconditionat, nu? De ce nu incerci sa fii singur? Crezi ca animalele au prieteni? Prieteni in sensul adevarat al cuvantului. Sau crezi ca animalele se iubesc? Dupa cum ziceai, la ele totul e pe baza de instict.

Si da, cred ca aurolacii nu vor sa munceasca. Trebuie sa vezi ceea ce e de vazut, nu ceea ce vrei tu sa vezi. Daca toti am fi aurolaci cand ne-a pierde increderea in sine, nimeni nu ar mai face nimic.

| Kalla a răspuns:

Si trebuie sa aveti mereu dreptate voi nu?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu prea tinem neaparat, da sa ma refer la mini doar, chiar nu ma intereseaza fiindca aici e doar o cearta de vorbe iar marile probleme, nu sant prea cunoscute si explicatiile lor fiindca nu toti au luat contact cu marile dezbateri ale sinoadelor ecumenice.DOAR ACOLO s-au hotarat toate si crestinismul a ajuns la concluzii comune privind adevarul calea si viata.iar de acolo pana la noi e ca o lege care vine de sus in jos, si se aplica de jos in sus, susu de tot nemaiaplicanduse ca aia sant prea mari si ei au dat legea.nu da o intorsatura lumeasca, raspunsului meu care sa fie pe placul tau, asa cum ai obiceiul, ci o directie adevarata si adevarata, daca intalegi ci vreau sa spun.

| Aiwendil a răspuns:

Unii cred, alti nu cred.E alegerea fiecaruia. Unii au inclinatie spre credinta si Dumnezeu si altii nu.

Întrebări recente