| ania a întrebat:

Referitor la ideea că oamenii cred în Dumnezeu pentru că își iau dorințele drept realitate, filosoful creștin CSLewis, argumentează-
Ființele vii nu s-ar naște cu dorințe dacă nu ar exista satisfacția pentru acele dorințe.Copilul simte foamea- deci există ceva ce se cheamă mâmcare,Rățusca vrea să înoate-deci există ceva ce se cheamă apă.Bărbații simt dorința sexuală, deci există ceva ce se cheamă sex. Dacă descopăr în mine o dorință pe care nici o experiență din lumea asta nu o poate stisface, explicația cea mai probabilă este aceea că sunt făcut pentru o altă lume-
Ce părere aveți?

7 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

"Ființele vii nu s-ar naște cu dorințe dacă nu ar exista satisfacția pentru acele dorințe."

Fals!
Mi-ar plăcea să zbor, dar nu am aripi (să zicem că suntem în Evul Mediu, când avioanele, parașutele nu existau și este exclusă și posibilitatea unui astfel de zbor). Deci, este o dorință nesatisfăcută.
Și este doar UN exemplu.

Și de ce "bărbații simt dorința sexuală"? De ce nu "oamenii"?

| 4b a răspuns:

Pacatul inseamna a nesocoti vointa lui Dumnezeu si a trai in conformitate cu vointa personala, luand in desert ceea ce este adevarat si drept pentru satisfacerea propriilor dorinte, in speranta ca astfel se va obtine fericirea.
Daca nu avem casa visurilor noastre, daca drumul pe care mergem intr-o zi se inchide pentru lucrari, daca copilul a luat nota 8 in loc de 10, daca sotul nu vine acasa la cinci, ci la sapte si noi ne suparam, ne opunem, ne intristam, ne-am pierdut fericirea. Pacatul este tocmai aceasta pierdere a fericirii, a comuniunii cu pacea launtrica, a comunicarii cu Dumnezeu.

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns:

Dumnezeu metaforic implineste dorintele omului viata de apoi, speranta, i da o explicatie primitiva dar buna pentru multi, desigur ca dumnezeu e produsul dorintelor noastre, un copil manca ca i foame daca nu manca moare cel care va manca va putea transmite genele mai departe asta e evolutia mori sau traiesti

| WR104 a răspuns:

Si ce dorinta ai mai exact pe care nu ti-o poti satisface?
Rata intoata pentru ca acolo se naste in apa, pe langa apa, copilul simte foame pentru ca asa e natural altfel ar murii.
Fiintele vii se nasc cu o singura dorinta, de a supravietui ca mai apoi sa-si dezvolte si celelalte dorinte, nevoi sau chiar vicii.
Nu se naste nimeni cu dorinta de a face box, scrima sau fotbal; de a manca mamaliga cu carnati sau tort de inghetata.
mie imi place sa joc tenis de masa si snooker, oare m-am nascut eu cu dorinte de genul asta? Nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Omul este robul pacatului cel stapaneste.dar inima omului este acolo unde este comoara lui.ce e mai importanta? patima si satisfacerea ei? sau comoara?{viata vesnica}? nu e nimic garantat decat de catre Dumnezeu insusi, in care multi nu cred fiindca nu l-au vazut.dar este scris; nu e mai mult trupul decat camasa? nu e mai mult sufletul decat trupul? si sufletul cum e mai bine sa fie? vesnic in Iisus Hristos? ori mort in pacate? judeca si tu.

| mihaigrecu345 a răspuns:

Nu si da! In mod cert esti acolo unde trebuie, dorinta de a crede in ceva este de fapt nevoia mintii umane de a crede in ceva superior, teorie care defineste sanatatea mentala. Desigur si ateii sunt sanatosi mental pentru ca ei cred intr-o realitate structurata pe baze stiintifice, nu ezoterice. Nevoia ta poate fi explicata in mai multe feluri, data viitoare te rog sa detaliezi ca sa iti pot da un raspuns mai concret.