Credinta nu are nicio legaturata cu spiritul meu defect. Dupa 4 luni si ceva de insomnii si de visat fantome din trecutul apropiat, m-am saturat si am decis sa gasesc o solutie sa-mi calmez mintea bolnava. Dupa ce am cautat raspunsuri, am gasit pe cine sa dau vina si raspunsul la intrebarea "De ce?". Dupa ce am fost pocnit peste cap( daca dadeam cu ( Y )ul nu aveam nicio problema)de acuma pot sa dereglez orice busola si pot as fac orice lucru logic sa dispara, asemeni triunghiul Bermudelor. M-am dus pana la primele zile ale mele de viata. Dupa ce am chinuit-o pe mama, debia m-a scos afara si nu a durat cateva zile si am bagat-o in probleme.
Am fost dus cu ceilalti in vestita camera. Cand a venit asistenta sa ma schimbe, m-a ridicat din patut si avea mainile reci si am dat drumul la robinet, ca sa aterizeze in gura la vecina mea de palier. Vine mama de la acea fata repede la mama mea. Ea habar n-avea de isprava mea lichida, dar totul s-a rezolvat amiabil pana la urma. Nu a fost sfarsitul dominatiei mele anti fete. A fost doar inceputul. Cand eram dus la locurile de joaca, aveam tendinta sa nu las nicio fata sa se aproprie, le puneam mana in piept cand vroiau sa vina la mine, si le impingeam.
La gradinita la fel, imi amintesc de o fata care m-o tras de coada. I-am ascuns jucaria preferata si o plans toata ziua. See pare ca atunci cand eram mai mic, eram mai intelept. Am luat si eu o pauza, dar acuma sunt gata sa-mi reiau indatoririle.
Dupa toate astea pot sa enunt pilda lui Klepto.
Nu are legatura nici credinta, nici parintii. Trebuie sa ai incredere in instinctele tale.
Fara credinta, cu credinta, Nu Conteaza.
Daca are sa te arda, tot o sa te arda si tot tu o sa fi cel vinovat. Orice lucru pe care tu il consideri special, o sa se uite si orice sacrificiu pe care o sa-l faci, o sa se transforme in "actiuni normale de iubit" si ca totul i se cuvine ei. Cand simti ca sare calul, sau cauta sa calareasca altul, oricat de mult o iubesti, ii faci vant.
Sa va traduc eu pilda dragii mei.
"tatal:E harnica?
Baiatul: DA
Tatal : pune un 0 pe foaie
Tatal: e cinstita?
Baiatul : da
Tatal : mai pune un 0 pe foaie.
Tatal: vrea copil?
Tatal :mai pune un 0 pe foaie
Tatal: provine dintr-o familie buna?
Tatal: ti se pare frumoasa?
Baiatul :da
Tatal : e desteapta
Tatal : mai pune un 0 pe foaie
Baiatul la un moment dat il intreaba pe tata. Tata ce e cu atatea 0? La fiecare calitate am pus cate un 0?
SI tatal intreaba :
Fiule, poarta la picioare lanturile fricii? Daca da pune un 1 in fata zerourilor (pentru ca un caine tinut in lesa nu va fugi niciodata) si vezi ce iese.
Daca nu e incatusata de preconceptii religioase, pune tot un 0 la celelalte 0 rouri, pentru ca un cainte fara lesa, poate fugi) si vezi ce iti da.
"
Diferenta dintre catusele psihice si cele materiale este ca primele sunt legale, asa ca pilda ne invata: Legati-va femeia cu catusele fricii de stalpul religiei si nu va va parasi niciodata.
Culmea superficialităţii, prostiei şi aroganţei.
Exact tot ceea ce merită despreţuit, nu omul!
Nici nu mă mir că predecesorii tăi cu astfel de învăţături ajungeau să tortureze oamenii şi să-i ardă pe rug. Se credeau nişte pui de zei, valoroşi şi drepţi, superiori, în faţa unor zerouri...
Încep să cred că îngâmfarea/grandomania este principala calitate a tipicului credincios (i se implantează de mic în subconştient).
Desigur, mai sunt şi cei inteligenţi, care nu se cred buricul pământului doar pentru că au un anumit tip de prieten imaginar.
Ce lege pamanteasca iti oliga partenerul / partenera sa nu iti faca sentimentele praf?
Cum ar fi ca la un moment dat sa iti gasesti iubitul cu alta?
Cum ar fi sa afli ca iubitul a stat doar din interes cu tine?
Pilda asta mi-am adus-o aminte zilele trecute, ca mi-a venit o prietena din Brasov, si plangea. Isi gasise un iubit care era mielusel (dar pe interes) -au facut casa impreuna, - acum a ramas si fara casa, si batuta (de fratele iubitului ei), si tradata, a fost si mintitA, si inselata TOT.
Am intrebato: De cate ori v-ati rugat impreuna? de cate ori ati vorbit deschis despre Dumnezeu macar? Si mi-a zis ca niciodata. Atunci i-am zis aceasta pilda, si a inteles ce voiam sa spun.
Daca baiatul este credincios (in adevaratul sens al cuvantului) Adica respecta acele porunci divine (sa nu preacurvesti, sa nu poftesti la casa aproapelui, sau la femeia aproapelui, sa nu minti etc), nu ar mai trebui sa stai ai urmatoarele impasuri :
- sa stai cu o barbat, dar in care sa nu ai incredere.
-sa ai incredere in el si sa te dezamageasca.
-sa nu stai cu nici o barbat de teama sa nu te dezamageasca.
Foarte superficială împărţirea ta de oameni în valoroşi şi lipsiţi de valoare şi foarte aiurea generalizările folosite de tine.
Dacă ar fi să ne luăm după mintea ta, în ţărişoara noastră, predominant creştină, rata divorţurilor (+ trădărilor, dezamăgirilor, certurilor, bătăilor, incompatibilităţilor sexuale, nefericirilor...) ar trebui să fie aproape de zero, ceea ce nu e cazul.
Dacă o persoană e să te dezamăgească, te va dezamăgi şi dacă crede în vreun zeu, şi dacă nu. Iar relaţia ar trebui să fie bazată pe iubire, respect, încredere, devotament, comunicare..., nu pe adorarea unui prieten imaginar comun şi anestezierea/amăgirea neajunsurilor cu "aşa vrea doamne-doamne. aşa mi-a fost scris. nu-i bai că sunt nefericit(ă) acum, o să fiu după ce mor" (şi alte vrăjeli religioase).
Personal, prefer ca persoana iubită să fie cu mine pentru că, deşi are libertatea deplină să fie cu oricine altcineva, a ales să fie cu mine - aceasta îi este dorinţa, clipă de clipă, nu doar la semnarea unui act, care o va încătuşa în aşteptări şi obligaţii şi o va ţine legată de mine toată viaţă.
Şi da, pun preţ pe calităţile ei individuale, pe bogăţia ei interioară, pe frumuseţea relaţiei dintre noi, nu pe apartenenţa ei de vreun cult (şi principiile de turmă ale acestuia), care pentru mine e fix zero.
Cum adica degeaba sa inteleg ca harnicia nu e un lucru bun sau inteligenta sau frumusetea in ce lume traiesti chiar voi crestini va alegeti parteneri in functie de statut social sau fizic,comportament,inca ceva barbati romanii sunt cei mai mari batausi de femei culmea intro tara crestina incredibil,uitate la suedia, norvergia, Germania sa vezi ce drepturi au femeile acolo, sa nu uitam ca umanisti sau luptat pentru drepturile femeilor, suprize poti avea si daca cei doi sunt sfinti si daca nu sunt
Mai ray, ma gandeam ca ai sa intelegi. Stii ca sunt multi baieti care isi cauta si isi gasesc la un moment dat o iubita, cu care vor sa aiba o relatie, si bineinteles care sa nu ii raneasca, sa ii insele. Oricum orice baiat cauta la o fata macar sa fie cinstita, sa gateasca de ex, sau sa aiba mai mult de 4 clase de ex. Stiu eu -fiecare cu alegerea lui.
Dar vezi tu la un moment unii vor spune : Toate sunt la fel! -si apoi gaseste o caracteristica gen : curva, pe interes, etc.
Sau raman dezamagiti la un moment dat in timpul relatiei sa afle ca marea lor iubire de fapt voia doar casa lor.
Dureros nu? Ce lege de pe pamant o obliga pe femeie sa nu faca praf sentimentele barbatului si invers?
Si vezi, un pic de precautie nu strica. Daca fata respeactiva este credincioasa (in adevaratul sens al cuvantului) Adica respecta acele porunci divine (sa nu preacurvesti, sa nu poftesti la casa aproapelui, sau la femeia aproapelui, sa nu minti etc), nu ar mai trebui sa stai ai urmatoarele impasuri :
- sa stai cu o femeie, dar in care sa nu ai incredere.
-sa ai incredere in ea si sa te dezamageasca.
-sa nu stai cu nici o femeie de teama sa nu te dezamageasca.
Cum am zis mai sus- celelalte calitati pe care le gasesti la o fata nu au nici o valoare daca nu sunt insotite de credinta. Un fals /adevarat credincios se cunoaste de la o posta.
Nu nu. daca nu este credincios, acele "calitati" sunt doar folosite nu si impartasite.
Zi-mi un adevarat crestin vreau sal cunosc si eu? nu ma pacali pe mine TOTI SUNTETI LA FEL DE RAI voi crestini, nu va comparati cu o persoana atee sincera si serioasa
Asta ti-au spus popii crestini?
Era un banc, Merge Ion la tatal lui:
- Tata, ma insor cu Vasile.
- Ce? Ai innebunit? E catolic.
Observ ca pildele voastre sunt de fapt santaje, atacati constant ateii si apoi tot voi sunteti victime, dar fie, si atunci de ce si cei care cred in dumnezeu au parte de nenoroc in iubire? Ia sa te vad.
Cred ca te inseli. Degeaba crezi in Dumnezeu daca nu ai o relatie cu El, daca nu comunici cu El si daca nu il consideri parte total normala din viata ta. Relatiile intre oamenii crestini cu adevarat sunt relatii cladite pe iubirea Agape, iar cele doua persoane vor culege intreaga viata binecuvantare si protectie. Cred in Dumnezeu, ma bazez pe El ca voi gasi o persoana potrivita mie, asa cum vrea El, astept sa imi vorbeasca despre ea si nu iau singur nicio alegere. Cand o voi cunoaste imi voi da seama ca impartasim aceeasi dragoste pentru Isus si ca imi poate fi un ajutor pe viitor. In momentul in care doar crezi in Dumnezeu, te duci si iti alegi singur iar pe parcurs incepi sa te rogi ca acea persoana sa devina ceea ce iti doresti tu. Atunci apar toate rautatile si greutatile, atat intre doua persoane "crestine" (care nu merg cu Dumnezeu ci ratacesc in intuneric ) ci si intre o persoana crestina si una ne-crestina (in bisericile de pocaiti, de regula, divortul este permis daca persoana ne-crestina doreste sa nu-i mai fie alaturi persoanei crestine sau daca cea crestina este agresata/inselata de cea ne-crestina) - odata cu diferentele de credinta vor aparea atat interdictiile cat si ispitele, iar in cazul acesta (cred ca la el te referi tu) Satan vine si incearca sa indeparteze credinciosul, sa-l ingroape, sa-l separe de Biserica si de Dumnezeu. Astea sunt doar incercari, Iov a pierdut totul dar a ramas statornic in credinta, nu trebuie sa parasesti niciodata Casa Domnului, dupa orice nenorocire vine o binecuvantare mare. Suntem Temple ale Duhului Sfant, iar Dumnezeu nu isi lasa niciodata copiii la greu, Biblia spune ca noi suntem sapati adanc in palma Domnului, noi am facut un Legamant cu El si El cu noi. Noi ni-l incalcam mai mereu, dar El nu face asta niciodata, dovada ca ne intoarcem intotdeauna la El. El este cel care te tine, nu esti tu cea care se tine de El.
Sunt persoane care "au o relatie cu el" si tot nu le merge bine, dar stai, tocmai ai zis povestea cu Iov. Totul e de la creier, daca crezi ca dumnezeu ti l-a dat pe Gigel, o sa rabzi multe, daca si el e crestin, o sa rabde multe, ca deh, "e voia lui dumnezeu", "si-a bagat dracu coada", vezi Iov; asa e si cu sufletul pereche, oamenii care credeau in el prindeau batranetile impreuna, pentru ca rabdau multe, "e sufletul pereche, e el/ea sau nimeni", apoi devine obisnuinta si incepi sa lasi tot mai mult de la tine, ca te-ai obisnuit cu respectiva persoana si fara ea e gol, deveniti exemplu pentru altii si dovada ca sufletul pereche exista, astfel povestea devine un fapt, asa cum pentru crestini e un fapt ca doar crestinii o duc bine, ca e de la dumnezeu.
"divortul este permis daca persoana ne-crestina doreste sa nu-i mai fie alaturi persoanei crestine sau daca cea crestina este agresata/inselata de cea ne-crestina)", invers nu? sau numai ne-crestinii agreseaza/inseala?
Invers nu e permis, un crestin nu poate divorta de un ne-crestin pe motiv ca nu il mai vrea. M-am referit aici la crestinul adevarat, cel instarit in credinta si in Cuvantului Domnului.
Nu iti inteleg punctul de vedere, cunosti cupluri crestine cu adevarat? Am avut ocazia sa vad evolutia multor cupluri care au facut totul pentru Dumnezeu si care continua sa respecte Cuvantul Lui si sincer cred cu tarie ca totul este perfect. Nu voi iesi in strada sa imi aleg sotul si nu mi-l voi alege dupa standardele mele, dupa puterea mea si dupa mintea mea, momentan ma rog continuu ca cel ce imi este sortit sa fie protejat si fericit. Cand incepi sa te cunosti cu adevarat, sa observi unde a ajuns relatia ta cu Isus, dragostea ta fata de oameni si fata de tot ceea ce te inconjoara incepi sa observi si voia Lui pentru tine. Am stat alaturi de o persoana 2 ani, nu ne-am certat nici macar o singura data, ne-am ales fara sa ne cunoastem desi eram din aceeasi biserica si imparteam aceeasi dragoste, iar dupa 2 ani am visat cateva zile ca desfac un biletel pe care scria "Raisa" iar el a visat ca pastorul din biserica ii spune ca nu sunt eu pentru el. Desi nu cunostea nicio persoana cu numele Raisa, am ales sa incheiem relatia considerand ca Domnul a fost alaturi de noi, iar dupa un timp baiatul respectiv a cunoscut-o pe Raisa cu care s-a si casatorit. Asa mi-a vorbit mie Dumnezeu si astept sa imi vorbeasca in continuare. (Neinteleganu-ti punctul de vedere ti-am povestit ceea ce mi s-a intamplat mie, eu asta inteleg prin relatiile intre crestinii care Il iubesc pe Dumnezeu, sa astepte ca El sa le vorbeasca)
Vaaaaai , scuze ca rad, dar daca tu intelegi "voia lui dumnezeu pentru tine", eu inteleg mecanismul creierului (cat de cat), asa ca a fost o prostie ce ati facut: 1. visele nu au treaba cu viitorul, ci doar cu trecutul, 2. el a cazut in capcana autosugestiei, astfel cand a intalnit-o pe prima Raisa a crezut ca e de la dumnezeu si s-a indragostit.
Uite ce poate sa faca autosugestia. Normal, dupa o despartire apare suferinta, dar cand crezi ca e de la dumnezeu si ca el iti vrea binele, poti trece peste orice, de aceea unii se intorc la dumnezeu (ziceai in primul raspuns adresat mie), pentru ca e ca un drog, iar drogurile nu provoaca dependenta de nefolositoare ce sunt.
In unele cazuri e autosugestie, in unele e prostie, mega prostie. Cam off topic, dar mi-am amintit ceva. Acum 2 ani un pastor din America a zis ca vine sfarsitul lumii, a calculat nu stiu ce de prin biblie, astfel unii si-au vandut tot si cum n-a mai venit nici un sfarsit, aia au ramas vai de ei si nenea a disparut.
Poftim cultura: http://www.ziare.com/......ii-1096920
Cand ma uit inapoi si ma gandesc ca in perioada mea de "glorie" crestina imi doream pe cineva care sa creada neaparat in dzeu, vad in ce naivitate traiam... era iluzia mea. O credeam reala.
--Imi spuneam mie insami ca niciodata nu voi dori un partener ateu, ma durea cand auzeam ca unele persoane sunt atee, mi-era mila de ele ca nu cred in ceva, ca nu cred in dzeu.
Acum am iesit din iluzia aia si nu-mi pare rau.
--Ma gandeam si credeam ca cineva credincios nu ar insela si ar fi sincer.dar greseam, stii?
Poate numai cei pocaiti sau cei fanatici religios pot fi asa cum descrii tu in pilda...dar totusi omul e OM.
Nu se va schimba niciodata.
Poate ca ai dreptate, dar eu vreau ca sotia mea sa fie credincioasa, iar pe copii mei ii voi invata sa creada in Dumnezeu. E mai usor si mai frumos asa. Fiecare isi alege calea singur. Sper sa-ti fie la fel de bine in continuare cum iti este acum.
Uite alta pilda:
Am un prieten, crestin, cu o (fosta) prietena, crestina. Intr-o zi, prietena lui crestina isi dadea limbi in parc cu un altul, desigur, crestin. Morala, te rog?
Sunt foarte multe rautati atat intre 'crestini' cat si intre ne-crestini. Am spus 'crestini' deoarece multi se considera astfel mergand la biserica Duminica si facand rugaciunea seara si dimineata, acei crestini doar cu numele. Totusi, exista si ceilalti crestini care au o relatie cu Dumnezeu, care respecta Legea divina si care asteapta ca El sa le vorbeasca despre persoana cea mai potrivita. Ispita vine in diferite ipostaze, nu trebuie sa fii religios ca sa fii fara de pacat, Isus nu a fost religios ba mai mult a stat la masa cu fariseii si prostituatele. Fata respectiva indiferent de cat de inradacinata este in relatia ei cu Isus si in credinta fata de Acesta, nu a avut bunul simt pentru prietenul ei. Pilda de mai sus arata un sablon, modul in care Dumnezeu ne indruma si ne sta totodata in cale cand alegerile sunt gresite.
Ca sa fiu si mai pe intelesul tau. Ce lege pamanteasca face ca iubita ta sa nu iti faca sentimentele praf, si sa te dezamageasca, atunci cand ti-e lumea mai draga?
LA CE MA REFER? o fata si un baiat credincios (cu adevarat ) vor pune pe primul loc Iubirea.
Motivele despartirii in general sunt
- inselarea /gelozia.
-cu copil/fara copil.
-banii/interesul.
-dezamagirea/tradarea.
-dezinteresul pur si simplu.
-nepotrivirea sexuala.
-ignoranta/aroganta/orgoliul/
Cand esti adevarat crestin, si iei in serios invataturile lui Dumnezeu aceste mari impedimente dispar de la sine.
Si nu sunt obligatii!
Ai liberul arbitru, ai constiinta, ai iubire, ai credinta care te vor ajuta sa treci peste oricare alte obstacole.
Cred ca intrebarea nu isi are loc aici. Unde majoritatea ateilor intreaba si raspund pe principiu "fara Dumnezeu". Iar raspunsul la intrebare este sa vezi ca chiar daca crede nu este o falsa iluzie. Adica are parte de credinta salvatoare. Da o persoana in Hristos chiar daca poate te va lasa intodeauna Dumnezeu il ridica si il aduce pe calea cea buna.
Bossa100000 întreabă: