Mintea umana, subconstientul, dar şi efectele anumitor medicamente sau al unor experiente traumatizante nu sunt inca intelese pe deplin. Visele si evenimentele imaginate, bazate pe multitudinea de informatii stocate in creier, pot fi atat de vii incat sa para reale. In unele situatii, spiritele rele pot produce anumite intamplari supranaturale ce pot face ca irealul sa para real.
Intrucat Creatorul nostru, Dumnezeu, este Sursa vietii, el ne dezvaluie unele lucruri despre viata si moarte pe care altfel nu le-am cunoaste. Putem cauta cu incredere raspunsuri pe aceasta tema in Cuvantul sau, Biblia. Ea ne dezvaluie ca la moarte, o persoana nu renaste sub forma unei alte persoane, ci inceteaza sa existe. In plus, Biblia vorbeste despre speranta invierii care nu ar avea logica daca ne-am renincarna dupa moarte. Isus a vorbit mult despre aceasta speranta si chiar a inviat cateva persoane cand a fost pe pamant, care s-au trezit in acelasi corp
Falsa teorie a reincarnării cu mii de interpretari contradictorii nu are nici o legatura cu invataturile crestine.
Sufletul este entitate, si nu energie dispersată. Ce anume s-ar transfera dacă sufletul ar fi simplă energie dispersată?
Sufletul nu este dat la voia întâmplării, el are un anumit parcurs revelat de către divinitate.
Tot la fel, numărul sufletelor nu este nedeterminat (rezultat inedit sau nedorit al gresitei teorii a reîncarnării), altfel o iei razna confundând miliarde de miliarde de fire de iarbă, gândaci şi pietre cu sufletele unor entităţi spirituale şi invers (aşa cum face hinduismul)...
V Aceste teorii hinduse au transformat revelaţia primordial, au interpretat şi alterat la nesfârşit conceptia despre divinitate, despre suflet, despre viata vesnica.
În spaţiul sincretismului hindus, printre miile de triburi, fiecare a avut dialectul lui, zeii şi teoriile lui. Teoriile acestea false despre reincarnare sunt tentative de a da răspunsuri limitate umane, sunt încercări ce se pierd într-o negură a istoriei hinduismului, hinduism în care sunt amestecate mii de zeităţi ce se contopesc într-o confuzie generală.
Aceste teorii nu au cum să îşi aroge o autoritate concretă ci sunt atribuite unor secole întregi de amatorism şi încercări de a da răspuns unor necunoscute elementare. Au păstrat din revelaţia primordială lucruri pe care mai apoi le-au interpretat şi alterat la nesfârşit…
Isus nu a vorbit despre multe lucruri importante, si asta pentru ca nu le stia. Dovezi pentru reincarnare nu exista, si asta o spune stiinta, nu crestinismul. Diferite religii au diferite credinte, unele mai deplasate decat altele, dar niciuna dintre ele nu reuseste sa aduca vreo dovada care sa sustina credintele respective, sau sa contrazica credintele celorlalte religii.
Reincarnarea e inselatorie draceasca, cum sa creada crestinii in asa ceva?! Pai daca ar fi fost posibila mantuirea omului prin migrarea sufletelor dintr-un trup in altul, nu mai era nevoie sa vina Hristos sa ne mantuiasca prin jertfa Sa de pe Sfanta Cruce.
Oricine crede ca exista mantuire fara Golgota si fara invierea intru Hristos Iisus, se insala!
Iata ce spune dumnezeiescul Apostol Pavel in Epistola catre evrei, 9:27:
"este randuit oamenilor o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata"
Deci murim numai o data, dupa care vine judecata particulara, iar la invierea de obste judecata generala.
Cine crede in reincarnare, se urca in corabia dracului!
Cele 10 porunci trebuie sa le asculti si cu reincarnare si fara.
Aproapele trebuie iubit in ambele cazuri.
Altceva nu mai conteaza.
Sutele de oranduiri bisericesti sau reguli ciudate ale diferitelor culte nu fac decat sa creeze confuzie.
Ne legam de detalii si pierdem din vedere esentialul.
Da ma.a fost dovedita.io insumi sant strabunicul, bunicului meu.m-am reincarnat cam tarziu, eu nu stiu de ce a durat atat de mult, da am murit in rozboiul crimeeii si o sa-l caut pe turcaletul care m-a merlit, fiindca nu a facut-o ca lumea si m-am chinuit mult. apoi o sa merg sa ma intalnesc cu mine insumi ca doar stiu unde e mormantul.bai alde putache? lasati ma prostiile, si impacati-va cu ideea.o sa muriti si atat.voi va auziti cand trancaniti aiurea?
Vai, m-ai luminat cu raspunsul tau. Esti un "geniu".
Apai pana te reincarnezi ori murind te nasti in alta viata adica din viata in moarte si iar in viata de dupa moarte, unde mama naibii a-ti vazut ori auzit asemenea prostii si minciuni de parca s-ar fi intors vreunul de acolo si v-a impuiat capul cu prostii.
Ok. Stii ce citeam eu? Ca dupa ce mori persoanele dragi care au murit te asteapta si te intampina ca sa te acomodezi cu situatia. Dupa ce te-ai acomodat mergi de vorbesti cu "profesorul tau" despre viata pe care ai avut-o si care viata ti se potriveste pe viitor. Apoi accepti ca sa te reincarnezi uitand tot ce ai acumulat in vietile anterioare. App, nu te reincarnezi decat in trup de om sau daca esti avansat (ai trait viata fara pacate) te poti reincarna intr-un trup din alta dimensiune.
Asta am citit dintr-o carte scrisa prin 19xx de un renumit psihoterapeut care isi intreba pacientii din transa fara sa le induca imagini vizuale. Citeam dialogul dintre el si pacient.
Asaaa, ce am zis pare prea sf, dar na, asta ziceau pacientii aluia. Stii ce m-a pus pe gand: daca dupa moarte nu dureaza mult si te reincarnezi, cum pana mea iti vin persoanele dragi in intampinare? Daca ele(persoanele) au murit, nu ar trebui sa fie si ele reincarnate la randul lor? Daca ar fi reincarnate nu ar mai putea veni in intampinare! (scuze daca am mai mancat vreo litera)
Oricum, nu cred, doar zic din ceea ce am aflat si eu.
Imi plac toate raspunsurile, chiar am inteles bine.
Eu citisem o carte a unui hipnoterapeut care hipnotiza pacientii pana acestia incepeau sa povesteasca din "viata lor anterioara". Era straniu, parea interesant. Dar daca e sa ma iau dupa credinta crestina reincarnarea nu isi are rostul.
Hipnoza e o metoda populara dar nesigura de a retrai evenimente din trecutul pacientului, ca sa nu zic din alta viata. exista multe dovezi care sugereaza ca hipnoterapeutul poate implanta memorii false. acest truc se poate replica intr-un mediu controlat, iar pacientul mai apoi e sigur ca evenimentul sugerat de hipnoterapeut chiar a avut loc (cu toate ca a fost imaginat)
Daca reincarnarea ar exista, sensul mantuirii intr-o singura viata nu ar mai avea sens.Rastignirea Lui Iisus iarasi n-ar avea sens. Judecata dupa moarte n-ar avea nici ea sens.
In plus, de unde si pana unde "pare a fi dovedita" existenta reincarnarii? Ce intelegi prin "pare"?